ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Wirex Κάρτα στην Ελλάδα: Ο Απόλυτος Οδηγός [2024]

Η Wirex προσφέρει μια υβριδική τραπεζική λύση η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία του BlockChain σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014 ενώ πλέον εξυπηρετεί περισσότερους από 6.000.000 πελάτες και έχει διεκπαιρεώσει συναλλαγές κρυπτονομίσματων περί τα $20 δις.

Προσφέρει έναν all-inclusive τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος υποστηρίζει 11 κλασσικά νομίσματα (Ευρώ, Δολάρια, Αγγλικές Λίρες κτλ) και παράλληλα 10 κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Ethereum, Litecoin κτλ).

Ο τραπεζικός λογαριασμός συνοδεύεται από μία VISA χρεωστική κάρτα Wirex η οποία σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς όλα τα παραπάνω νομίσματα (κλασσικά & crypto) για τις καθημερινές σου συναλλαγές.

*Ναι, μπορείς να πληρώνεις τον καθημερινό σου καφέ (τον οποίο, spoiler alert, καλό θα ήταν να κόψεις) με Bitcoin!

Τέλος, για να σου δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο η κάρτα της Wirex έρχεται πακέτο με το Cryptoback™ πρόγραμμα. Αυτό προσφέρει έως και 8% επιστροφή σε όλες τις συναλλαγές.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, συνέχισε την ανάγνωση, καθώς θα βρεις τον πληρέστερο οδηγό για την υπηρεσία της Wirex στα Ελληνικά.

Πίνακας Περιεχομένων Οδηγού Wirex:

Τι είναι η Wirex;

Η Wirex ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από τους Pavel Matveev και Dmitry Lazarichev στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών (ή αλλιώς ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι) η οποία δίνει την επιλογή στους χρήστες να φυλάξουν, να ξοδέψουν και να ανταλλάσουν 11 κλασσικά νομίσματα (fiat currency) και 10 κρυπτονομίσματα.

Τι είναι η Wirex;

Η Wirex συνδυάζει τις κλασσικές τραπεζικές υπηρεσίες (IBAN, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρεωστικές κάρτες κτλ) με την τεχνολογία του Blockchain και προσφέρει την δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν συναλλαγές/πληρωμές με κλασσικά νομίσματα και/ή κρυπτονομίσματα μέσω της Χρεωστικής Κάρτας Wirex VISA.

Η Wirex VISA Card, εκτός του ότι σου επιτρέπει να πραγματοποιείς τις καθημερινές σου συναλλαγές και με κρυπτονομίσματα, σου δίνει πρόσβαση στο πρόγραμμα επιστροφής Cryptoback™. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που χρησιμοποιείς την κάρτα της Wirex για αγορές έχεις cashback επιστροφή έως 8%!

Από την ίδρυση της, έχει καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια πελάτες σε 130 χώρες και να πραγματοποιήσει μετατροπές μεταξύ παραδοσιακών νομισμάτων και κρυπτονομισμάτων αξίας μεγαλύτερης των 20$ δις.

Τέλος, η Wirex έχει παρουσιάσει ένα δικό της Crypto Token, το λεγόμενο Wirex Token (WXT) το οποίο προσφέρει εκπτώσεις αλλά και υψηλότερα cashback rewards ανάλογα την ποσότητα που διατηρείς στο πορτοφόλι σου.

↑ Πίσω στην αρχή

Τι είναι το Wirex Token (WXT);

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το WXT αποτελεί το Native Currency της πλατφόρμας για το οποίο η εταιρία σε επιβραβεύει εάν επιλέγεις να κρατάς στο πορτοφόλι σου.

Συμπεριφέρεται ως ένα κλασσικό κρυπτονόμισμα το οποίο μπορείς να πουλήσεις και να αγοράσεις μέσω της Wirex το οποίο έχει τη δική του ισοτιμία.

Τι σημαίνει να κρατάς WXT στο πορτοφόλι σου και γιατί σε επιβραβεύει η εταιρία;

Το να διατηρείς το κεφάλαιο σου (ή έστω ένα μέρος αυτού) στο native currency της πλατφόρμας δείχνει ένα είδος εμπιστοσύνσης στην ίδια την πλατφόρμα αλλά και τις λειτουργίες της.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό βοηθάει ιδιαίτερα την ανάπτυξη και την σταθερότητα της Wirex και είναι κάτι το οποίο αποζητάει από τους χρήστες της.
Μάλιστα τους δίνει ισχυρά κίνητρα όπως εκπτώσεις έως 100% στις χρεώσεις της αλλά και αυξημένο cashback σε bitcoin έως 1.5% σε όλες τις συναλλαγές με την Wirex Visa Card ανάλογα την ποσότητα WXT που διατηρούν.

Εάν είσαι ήδη familiar με το Crypto.com, τότε το WXT έχει ακριβώς την ίδια λειτουργία με τα native coins του CRO και του MCO χωρίς την χρονική δέσμευση του staking.

Πίνακας Προνομίων για Διατήρηση WXT Token:

Προνόμια WXT Holding από τη Wirex

Εάν, για παράδειγμα, επιλέξεις να αγοράσεις ποσότητα 100.000 WXT τότε η Wirex σου προσφέρει 50% έκπτωση σε όλες τις χρεώσεις της αλλά και 1% επιστροφή bitcoin σε όλες σου τις αγορές.

Τέλος, είσαι ελεύθερος να πουλήσεις τα WXT που διατηρείς στο πορτοφόλι σου οποιαδήποτε στιγμή μέσω της πλατφόρμας με την ισοτιμία εκείνης της στιγμής.

↑ Πίσω στην αρχή

Τι προσφέρει η Wirex;

Πάμε να δούμε τι προσφέρει ένας λογαριασμός στην Wirex:

Mobile & Desktop Wallet App

Τι προσφέρει η Wirex;

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου στη Wirex μέσω κινητού τηλεφώνου (Wirex mobile App) είτε μέσω του ηλεκτρονικού σου υπολογιστή (Desktop version).

Μέσω του Wirex App θα έχεις πρόσβαση στους λογαριασμούς σου οι οποίοι αφορούν 12 κλασσικά (Eur, Usd & Gbp) και ψηφιακά νομίσματα (Btc, Ltc, Eth, Wxt κτλ).

Εκεί μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις και να ανταλλάξεις παραδοσιακά νομίσματα και κρυπτονομίσματα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη με την πραγματική ισοτιμία.

Η Wirex θέλει να είναι όσο πιο διάφανη και ξεκάθαρη γίνεται σχετικά με τις ισοτιμίες τις οποίες χρησιμοποιεί για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτής και για αυτό το λόγο παρουσιάζει τα Interbank rates & OTC rates (Over The Counter) live στην ιστοσελίδα της.

Μπορείς να στείλεις Ευρώ στον λογαριασμό σου στη Wirex μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας είτε μέσω εμβάσματος από οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς κάποια χρέωση (από τη μεριά της Wirex) και στη συνέχεια να τα ανταλλάξεις με Δολάρια, Αγγλικές Λίρες, Bitcoin, Ethereum κ.ο.κ.

Εάν χρειαστείς τα χρήματα σου σε κάποιον άλλο τραπεζικό λογαριασμό (πχ στην κλασσική σου τράπεζα ή την N26) μπορείς εύκολα να κάνεις μια αποστολή εμβάσματος από την Wirex προς οποιοδήποτε εξωτερικό λογαριασμό (IBAN) χωρίς χρέωση.

Τέλος, η εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα έσοδα, έξοδα και τις αγορές που έχεις πραγματοποιήσεις με την Wirex Visa Card (η οποία έρχεται πακέτο με τον λογαριασμό σου) για να μην χάσεις την μπαάλα.

Wirex VISA Χρεωστική Κάρτα

Wirex VISA Χρεωστική Κάρτα

Προσφέρει μια ανέπαφη χρεωστική κάρτα (VISA) η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε συναλλαγή σε POS ή Online σε όλο τον πλανήτη (όπου δέχονται κάρτες VISA, δηλαδή παντού).

Η Wirex VISA Card σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώνεις για τις συναλλαγές σου με κλασσικά νομίσματα (Ευρώ, Δολάρια, Αγγλικές Λίρες κτλ) αλλά και με κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Ethereum κτλ).

Μόλις ολοκληρώσεις την εγγραφή σου στην πλατφόρμα, το επόμενο βήμα είναι να παραγγείλεις την Wirex κάρτα σου.

Η έκδοση και η αποστολή της κάρτας είναι δωρεάν αλλά υπάρχει ένα χαμηλό μηνιαίο κόστος συνδρομής το οποίο μεταφράζεται σε €1.2 /μήνα* (ή $1.5/£1).
*Το Fee φτάνει έως 0€ /μήνα εάν διατηρείς WXT Tokens στον λογαριασμό σου.

Η Wirex κάρτα έρχεται πακέτο με το Cryptoback™ πρόγραμμα επιβράβευσης της εταιρίας το οποίο προσφέρει 0.5% cashback επιστροφή σε bitcoin για οποιαδήποτε συναλλαγή πραγματοποιείς.*
*Το Cashback φτάνει έως και 1.5% εάν διατηρείς WXT Tokens στον λογαριασμό σου.

Τέλος, έχεις την δυνατότητα να κάνεις ανάληψη μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ με μία μικρή προμήθεια.

Τι μπορείς να κάνεις με την Wirex VISA Card:

Πληρωμές Online & σε POS σε 13 κλασσικά νομίσματα και κρυπτονομίσματα χωρίς χρεώσεις
Αναλήψεις μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ
Cashback (έως 8%) για κάθε συναλλαγή

Συνέχισε την ανάγνωση για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις χρεώσεις της Wirex.

↑ Πίσω στην αρχή

Προμήθειες & Χρεώσεις της Wirex

Προμήθειες & Χρεώσεις της Wirex

Σε γενικές γραμμές οι προμήθειες της Wirex είναι λογικές και χαμηλές για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ορίστε οι πιο βασικές χρεώσεις της Wirex για να ξέρεις τι σου γίνεται:

ΛειτουργίαΧρέωση
Δημιουργία Λογαριασμού:Δωρεάν
Αποστολή Wirex Card:Δωρεάν
Μηνιαία Συνδρομή Κάρτας:€1.20 / $1.50 / £1.00 ανά μήνα
Προμήθεια Ανάληψης ΑΤΜ* (EU):€2.25 / $2.50 / £1.75 
Προμήθεια Ανάληψης ΑΤΜ* (εκτός EU):€2.75 / $3.50 / £2.25
Αγορά Crypto με εξωτερική κάρτα:1% προμήθεια
Έμβασμα (SEPA) από και προς:Δωρεάν

Μη ξεχνάς πως το επίπεδο προμηθειών που πληρώνεις είναι στενά συνδεδεμένο με την ποσότητα WXT που διατηρείς στο πορτοφόλι σου.

Προνόμια WXT Holding από τη Wirex

Επίσης, παρακάτω θα βρεις τα πιο βασικά όρια της Wirex για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως:

ΛειτουργίαΌριο
Μετατροπές Συναλλάγματος:Απεριόριστες
Μετατροπές Κρυπτονομισμάτων:Συγκεκριμένα Όρια
Αποστολές Κρυπτονομισμάτων εκτός Wirex:$10k /αποστολή & $50k /μέρα
Αναλήψεις από ΑΤΜ:£/€/$250 /μέρα
Αγορές με Κάρτα:£7.5k / €8k / $10k /μέρα
Μέγιστο Υπόλοιπο Λογαριασμού:Απεριόριστο

* Προσοχή:
Αναφέρομαι στην προμήθεια που κρατάει η Wirex για κάθε ανάληψη απο ΑΤΜ. Πέραν αυτής, μπορεί να παρακρατάται ξεχωριστή προμήθεια και από την τράπεζα του ΑΤΜ.
Για παράδειγμα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν θεσπίσει προμήθεια €2-€4 για κάθε ανάληψη με κάρτα του εξωτερικού.
Eάν χρειαζόμουν οπωσδήποτε μετρητά, δεδομένου οτι τα εμβάσματα εκτός είναι δωρεάν, θα έστελνα πρώτα τα χρήματα σε κάποια ελληνική τράπεζα ή digital bank χωρίς ATM fees (n26 ή revolut) και στη συνέχεια θα έκανα την ανάληψη.

↑ Πίσω στην αρχή

Είναι Ασφαλής η Wirex;

Είναι Ασφαλής η Wirex;

Η αλήθεια είναι πως η φήμη των υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με αγοραπωλησίες, φύλαξη αλλά και επένδυση κρυπτονομισμάτων δεν είναι και η καλύτερη.

Μετά την δημιουργία του Bitcoin το 2008 και λόγω της ραγδαίας ανοδικής του πορείας υπήρξαν αρκετά παραδείγματα σοβαρών εταιριών οι οποίες οικοδομήθηκαν πάνω στην τεχνολογία του blockchain.
Παράλληλα, όμως, δεν έλειψαν και αρκετοί επιτήδειοι οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν ώστε να στήσουν τις δικές τους απάτες και ponzi schemes.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Ponzi Schemes του BitConnect και του OneCoin.
*Εάν έχεις όρεξη και χρόνο, είναι ενδιαφέρουσες ιστορίες για να διαβάσεις.

Anyway, για να μη μακρηγορώ… τι παίζει με τη Wirex;

Είναι η Wirex μια αντίστοιχη απάτη; Μήπως πρόκειται για κάποιο Ponzi Scheme όπως τα υπόλοιπα;

Η γρήγορη απάντηση είναι όχι. Πάμε να δούμε γιατί:

Είναι Regulated από τον FCA

Η Wirex ελέγχεται και έχει λάβει άδεια από τον FCA το 2018 για να εκδίδει ψηφιακό χρήμα αλλά και να δρα ως μέσο πληρωμής.

Είναι από τις λίγες crypto-friendly εταιρείες που έχουν λάβει e-money license από τον FCA.

Ο αριθμός αδείας έχει Reference number: 902025

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι οι οικομικές της λειτουργίες και διαδικασίες της εταιρείας ελέγχονται και “πιστοποιούνται” από τον FCA.

Ο FCA είναι μια ανεξάρτητη ελεγκτική αρχή η οποία δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει στο UK Treasury και έχει ως σκοπό την προστασία των καταναλωτών και την διαφάνεια πιστοποιώντας εταιρίες μέσω πολύ αυστηρών κανόνων και διαδικασιών.

Άλλες γνωστές fin tech εταιρείες που έχουν λάβει licenses από τον FCA είναι η Revolut, η Monese, η eToro κτλ

Άρα η Wirex δεν είναι απάτη ή κάποιου είδους scam.

Ασφαλείς Πληρωμές με Πιστοποίηση PCI-DSS level 1

Η Wirex είναι πιστοποιημένη με το Level 1 του PCI-DSS.

Τι είναι αυτό, με ρωτάς.

To PCI-DSS είναι ένα σύνολο από security standards που θεσπίστηκαν το 2004 από τη VISA, την Mastercard, την AM.EX. κτλ με σκοπό να διασφαλίσουν τις συναλλαγές με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες από απάτες & κλοπές.

Cold-Storage Multi-Signature καταθετικοί λογαριασμοί

Όλοι οι λογαριασμοί στη Wirex είναι προστατευμένοι από την τεχνολογία multi-signature της BitGo. (Leader στο BlockChain Security)

Εκτός από τα παραπάνω η Wirex έχει υιοθετήσει και:

 • 2-Factor Authentication (2FA) στη σύνδεση
 • Δυνατότητα επιλογής σύνδεσης μόνο μέσα από συγκεκριμένες συσκευές
 • Άμεσο “Πάγωμα” & “Ξεπάγωμα” των καρτών σου μέσω της εφαρμογής
 • TLS και 256-bit AES encryption για τα δεδομένα

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με τους τρόπους όπου η Wirex διασφαλίζει την ασφάλεια των χρημάτων, των κρυπτονομισμάτων και των στοιχείων σου, τσέκαρε αυτό το link.

Κλείνοντας, θεωρώ πως η Wirex δείχνει να έχει λάβει και με το παραπάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και δικλείδες προστασίας που χρειάζονται.
Παρ’όλα αυτά, η σχετικά σύντομη ιστορία της, όμως, δεν έχει προλάβει να δείξει πως θα αντιδράσει και πόσο σταθερή θα είναι σε κάποιο ενδεχόμενο κρίσης.

↑ Πίσω στην αρχή

Πως να Επικοινωνήσω με τη Wirex

Πως να επικοινωνήσω με την Wirex

Δυστυχώς, η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι το ατού της Wirex.

Σύμφωνα με το επίσημο contact page της Wirex, εάν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα οι επιλογές σου είναι οι παρακάτω:

 1. Αναζητάς μήπως υπάρχει ήδη λύση σε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα στο Community ή στο Help Center της Wirex.
 2. Εάν δεν βρεις λύση τότε μπορείς να ανοίξεις ένα ticket με το πρόβλημα σου στο Help Center και θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί σου στο μέλλον.
 3. Τέλος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους μέσω chat των επίσημων pages της εταιρείας στα Social Media.

Σε μια εποχή που αντίστοιχες υπηρεσίες ψηφιακής τραπεζικής προσφέρουν εξυπηρέτηση πελατών μέσω Live Chat το οποίο είναι 24/7 διαθέσιμο ή ακόμα και μέσω τηλεφώνου, οι λύσεις που προσφέρει η Wirex είναι εκτός ανταγωνισμού.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία σχετικά με την ταχύτητα απάντησης σε κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα μέσω του ticketing system τους. Όπως και να έχει, όμως, δεν είναι και ο,τι πιο βολικό όταν βιάζεσαι να βρεις λύση στο πρόβλημα σου.

↑ Πίσω στην αρχή

Πως Ανοίγω Λογαριασμό στην Wirex

Είδες τι προσφέρει, σου άρεσε και πήρες την απόφαση να την δοκιμάσεις!

Για να λάβεις στα χέρια σου μια Wirex κάρτα θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν προσωπικό λογαριασμό με τον οποίο, παράλληλα, θα συνδέεσαι στην εφαρμογή της.

Η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στη Wirex είναι αρκετά απλή, γρήγορη, γίνεται εξ’ολοκλήρου online και δεν συνοδεύεται από κάποια χρέωση.

Τι θα χρειαστείς για την εγγραφή:

 • Κινητό Τηλέφωνο
 • Σύνδεση στο Ιντερνετ
 • Διαβατήριο/Ταυτότητα/Δίπλωμα Οδήγησης/ Άδεια Παραμονής
 • 5 λεπτά διαθέσιμα

*Εάν πιστεύεις οτι θα δυσκολευτείς, προτείνω να ξεκινήσεις την διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στη Wirex σε διαφορετικό tab, κρατώντας παράλληλα ανοιχτό τον οδηγό και να ανατρέχεις σε αυτόν μόλις συναντήσεις πρόβλημα.

Δημιουργία Λογαριασμού

Συμπλήρωσε την χώρα σου, το e-mail και δημιούργησε τον μοναδικό κωδικό σου.

Δημιούργησε ένα Λογαριασμό στη Wirex με Bonus Εγγραφής

Αφού το συμπληρώσεις, θα λάβεις ένα επιβεβαιωτικό email στην διεύθυνση που δήλωσες.

Go on, verify it!

Στη συνέχεια ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας του λογαριασμού σου, στην οποία θα σου ζητηθεί να συμπληρώσεις:

 • Τη διεύθυνση κατοικίας σου
 • Τα προσωπικά σου στοιχεία (Ονοματεπώνυμο/Ηλικία κτλ)
 • Τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου
Ολοκλήρωση Δημιουργίας Λογαριασμού στη Wirex

Επιβεβαίωση Λογαριασμού

Μετά την δημιουργία λογαριασμού (αρκετά γρήγορη), το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση του.

Πριν όμως ξεκινήσεις, θα πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή της Wirex στο κινητό σου τηλέφωνο, είτε μέσω App Store είτε μέσω Google Play.

Κατέβασε την Εφαρμογή στο Κινητό σου Τηλέφωνο

Άνοιξε την εφαρμογή, συνδέσου με τα στοιχεία που δημιούργησες και προχώρησε στο σημείο της επιβεβαίωσης της ταυτότητας σου.

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας σου γίνεται με το να βγάλεις φωτογραφία κάποιο επίσημο έγγραφο το οποίο μπορεί να σε ταυτοποιήσει.

Τα επίσημα έγγραφα που δέχεται η Wirex είναι:

 • Ταυτότητα (νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες)
 • Διαβατήριο
 • Δίπλωμα Οδήγησης
 • Άδεια Παραμονής

*Θα ανοίξει αυτόματα η πίσω κάμερα του κινητού σου ώστε να βγάλεις την φωτογραφία.

Στη συνέχεια, για να ολοκληρωθεί η ταυτοπροσωπία θα χρειαστεί να βγάλεις μια selfie φωτογραφία.

*Θα ανοίξει αυτόματα η μπροστά κάμερα του κινητού σου ώστε να βγάλεις την selfie.

Είσαι έτοιμος/η!

Αναμονή Ταυτοποίησης Λογαριασμού Wirex

Η αναμονή για την ταυτοποίηση κρατάει συνήθως μερικά λεπτά αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 24 ώρες.

Αφού πραγματοποιηθεί επιτυχώς, το επόμενο βήμα είναι να κάνεις την παραγγελία της Wirex VISA Card σου.

Από το βασικό μενού επιλέγεις Order Card και διαλέγεις το βασικό νόμισμα πάνω στο οποίο θα κινείται ο λογαριασμός σου (Ευρώ, Δολάριο ή Αγγλική Λίρα).

Η κάρτα θα φτάσει στη διεύθυνση σου σε περίπου εργάσιμες 4 ημέρες και μόλις την παραλάβεις θα χρειαστεί να την ενεργοποιήσεις (μέσα από το app).

Μόλις η κάρτα σου ενεργοποιηθεί επιτυχώς, θα αποκτήσεις πρόσβαση στον online λογαριασμό σου στο νόμισμα που επέλεξες στον οποίο θα πρέπει να στείλεις τα πρώτα σου χρήματα.

Μπορείς να “φορτώσεις” με χρήματα τον λογαριασμό σου στη Wirex με τραπεζικό έμβασμα είτε με απευθείας top up χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.
Και στις δύο περιπτώσεις χωρίς καμία χρέωση.

Ένα σημείο το οποίο με μπέρδεψε είναι ότι ο λογαριασμός σου δεν είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κάρτα σου.
Η κάρτα σου δεν μπορεί να “τραβήξει” αυτόματα χρήματα από τον λογαριασμό σου. Για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει πρώτα να μεταφέρεις κάποιο ποσό από τον λογαριασμό σου σε αυτή.

↑ Πίσω στην αρχή

Πως να Στείλω Χρήματα στη Wirex

Όπως ανέφερα προηγουμένως, μπορείς να στείλεις χρήματα στον λογαριασμό σου στη Wirex με 2 τρόπους:

 • με τραπεζικό έμβασμα από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα
 • με απευθείας top up μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας

Και οι δύο τρόποι δεν συνοδεύονται από κάποια χρέωση από πλευράς Wirex.

Εάν επιλέξεις να στείλεις χρήματα μέσω τραπεζικού εμβάσματος από ελληνική τράπεζα τότε τα χρήματα σου θα φτάσουν στη Wirex σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες και θα σου κοστίσει €1 (προμήθεια εμβάσματος ελληνικών τραπεζών).

Εάν από την άλλη, επιλέξεις να στείλεις χρήματα με την χρεωστική/πιστωτική σου κάρτα αυτά θα βρεθούν στιγμιαία στον λογαριασμό σου στη Wirex χωρίς καμία χρέωση.

Άρα, τι θα επιλέξεις;

*Spoiler Alert*
Στείλ’τα με την κάρτα σου!

*Δεν μπόρεσα να στείλω χρήματα με κάρτα της Revolut, η n26 πέρασε κανονικά.

↑ Πίσω στην αρχή

Θετικά & Αρνητικά

ΘετικάΑρνητικά
Regulated από τον FCA Συνδρομή Κάρτας 1.2€ /μήνα
Εύκολη & Γρήγορη Δημιουργία Λογαριασμού Υψηλά fees Ανάληψης από ΑΤΜ
Τραπεζικός Λογαριασμός με IBAN
11 κλασσικά νομίσματα & 10 κρυπτονομίσματα διαθέσιμα
VISA Wirex Κάρτα η οποία γίνεται παντού αποδεκτή
Cashback έως 8% για κάθε συναλλαγή
Mobile & Desktop app

↑ Πίσω στην αρχή

Τελικά Συμπεράσματα

Τελική Κριτική για τη Wirex

Η Wirex αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλεις έναν online τραπεζικό λογαριασμό με πολλά νομίσματα, είσαι fan των κρυπτονομισμάτων (ή θέλεις να γίνεις) και θέλεις να τα χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ζωή (πληρώνοντας με αυτά) ενώ παράλληλα να επιβραβεύεσαι με cashback (σε Bitcoin) για όλες σου τις αγορές.

Αυτό που ίσως να σε προβληματίσει λίγο είναι η μηνιαία συνδρομή της wirex card η οποία φτάνει το 1.2€ /μήνα.
Μπορεί το 1.2€ να μην είναι μεγάλο ποσό (που όντως δεν είναι, αν σκεφτείς οτι ακόμα και ελληνικές τράπεζες πλέον χρεώνουν κάτι 2ευρα ως μηνιαίο κόστος συντήρησης λογαριασμού) αλλά σε μια εποχή όπου όλα τα neobanks (Revolut, N26 κτλ) μας έχουν κακομάθει σε μηδενικές χρεώσεις, ίσως να χτυπάει λίγο στο μάτι.

Κλείνοντας, μέχρι το Crypto.com να κάνει εντελώς roll out τις δικές του MCO κάρτες στην Ευρώπη, η Wirex αποτελεί μια από τις λίγες επιλογές που έχουμε για να ενώσουμε τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με την πραγματική αγορά.

↑ Πίσω στην αρχή

Εναλλακτικές Επιλογές της Wirex

Η πιο διαδεδομένη εναλλακτική υπηρεσία της Wirex αυτή τη στιγμή, δεν είναι άλλη, από το Crypto.com.

Το Crypto.com προσφέρει περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες πάνω σε κρυπτονομίσματα (όπως επένδυση, σταθερό επιτόκιο, δάνεια, trading κτλ) και μια χρεωστική κάρτα η οποία δίνει cashback έως 5%.

Από την άλλη, δεν παρέχει προσωπικό IBAN και οι χρεωστικές κάρτες βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία έκδοσης στην Ευρώπη.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτά που προσφέρει, διάβασε τον πληρέστερο οδηγό Crypto.com στα ελληνικά:

↑ Πίσω στην αρχή

Περισσότερο υλικό για κρυπτονομίσματα:

Εάν βρήκες ενδιαφέρον το συγκεκριμένο άρθρο, ρίξε μια ματά στην κατηγορία ETFs όπου και θα βρεις πολλά περισσότερα:

Risk Disclaimer:
Δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος και τα παραπάνω αποτελούν γραπτή εξιστόρηση των προσωπικών μου εμπειριών. Δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, προτροπή για επένδυση.
Πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε επένδυση κάνε την δική σου έρευνα και θυμήσου:
Κάθε επένδυση εμπεριέχει ρίσκο, όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θέλει να βγάλει χρήματα από εσένα.
Επένδυσε μόνο χρήματα που είσαι οκ να χάσεις.

Affiliate Disclaimer:
Το άρθρο περιέχει affiliate links τα οποία βοηθούν το MoneyMinority.

Feel free να μην τα χρησιμοποιήσεις εάν δεν το επιθυμείς.

Διάβασε περισσότερα για τα Risk & Affiliate Disclaimers του MoneyMinority

Author

Γράφω για θέματα επενδύσεων, προσωπικών οικονομικών, αποταμίευσης και χρήματος τα τελευταία 5 χρόνια. Ένας online marketer ο οποίος προσπαθεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

2 Comments

 1. Stavros Paraskevopoulos Reply

  Χρήσιμες καὶ διαφωτιστικὲς οἱ πληροφορίες τοῦ ἄρθρου σας καὶ σᾶς εὐχαριστῶ γι᾿ αὐτό.

  ᾿Απὸ τὴν ἄλλη ὅμως ὑπάρχουν κάποιες ἀλλαγὲς στὴν Wirex τοὺς τελευταίους μῆνες καὶ τὶς ἀναφέρω γιὰ ἐνημέρωσι τῶν ἀναγνωστῶν σας.

  Γιὰ νὰ γίνῃ ἡ ἐγγραφὴ στὴν wirex, χρειάζεται ἀπαραίτητα σμάρτφων. Μετὰ τὴν ἐγγραφὴ μπορεῖ κανεὶς νὰ μπαίνῃ καὶ ἀπὸ τὸν σταθερὸ ὑπολογιστή του ἢ τὸ λάπτοπ χωρὶς πρόβλημα.

  Μετὰ τὸ Brexit ἡ Wirex δὲν προσφέρει λογαριασμὸ ΙΒΑΝ ἐκτὸς ῾Ηνωμένου Βασιλείου, καὶ δὲν φαίνεται νὰ τοὺς πολυνοιάζῃ αὐτό. Εἶναι περισσότερο μία ψηφιακὴ πλατφόρμα ἠλεκτρονικοῦ χρήματος καὶ κρυπτονομισμάτων.

  ᾿Επίσης ἡ Wirex παρέχει πλέον χρεωστικὴ κάρτα τῆς Mastercard καὶ ὄχι Visa. Κάποιες Visa σιγὰ σιγὰ τὶς ἀντικαθιστᾷ ἢ τὶς διακόπτει τελείως.

  ᾿Αλλὰ ἡ Mastercard χρεωστικὴ κάρτα τῆς Wirex δὲν ἀποστέλλεται δωρεάν, ἀλλὰ ὑποχρεωτικὰ μὲ χρέωσι 8 € (7,99 € γιὰ τὴν ἀκρίβεια!), διότι τὴν στέλνει μὲ τὴν DHL, χωρὶς νὰ δίνῃ τὴν δυνατότητα ἐπιλογῆς ἁπλῆς ταχυδρομικῆς ἀποστολῆς.
  8€ ἡ ἀποστολὴ τῆς Matercard + 14,40 € ἡ ἐτήσια χρέωσι = 22,40 €.

  ῞Ομως δὲν εἶναι ὑποχρεωτικὸ νὰ παραγγείλῃς χρεωστικὴ κάρτα. Μπορεῖ κανεὶς νὰ διαχειρίζεται μόνον διαδικτυακὰ τὸν λογαριασμό του.

  ῾Η Wirex χρεώνει καὶ μόνον νὰ ἔχῃς κάποια χρήματα στοὺς λογαριασμούς σου καὶ ἂς μὴν κάνῃς συναλλαγές. Τὰ ὀνομάζει “ἔξοδα ἀποθηκεύσεως”. Ἂν δὲν διατηρῇς κεφάλαια στὸν λογαριασμό σου, δὲν θὰ ἔχης χρεώσεις.

  ᾿Αγαπητὲ Sterg, ποιές εἶναι οἱ ἑλληνικὲς τράπεζες ποὺ χρεώνουν κάτι 2ευρα ὡς μηνιαῖο κόστος συντηρήσεως λογαριασμοῦ; Δὲν ἔχω συναντήσει κάτι τέτοιο.

  ῞Οταν ἀνοίγῃς πρώτη φορὰ λογαριασμὸ στὴν Wirex, σοῦ ἐπιτρέπει νὰ μεταφέρῃς μόνο 40 € ἀπὸ ἄλλο λογαριασμό σου. Κατόπιν γιὰ νὰ βάλῃς ἐπιπλέον ποσὸ στὸν Wirex λογαριασμό σου, ὑπάρχει μία διαδικασία ἐπιβεβαιώσεως, ὅπου πρέπει νὰ καταχωρίσῃς ἕναν κωδικὸ ποὺ σοῦ ἔχει στείλει ἡ Wirex καὶ φαίνεται στὴν καταχώρησι τῆς συναλλαγῆς τῆς πρώτης μεταφορᾶς τῶν 40€.

  Γενικὰ πάντως αὐτοῦ τοῦ εἴδους οἱ ἠλεκτρονικὲς συναλλαγὲς μὲ κάρτες ἔχουν γίνει πλέον χρονοβόρες καὶ περίπλοκες, ὁπότε βλέπω σύντομα νὰ ξαναγυρίζουμε στὶς συναλλαγὲς μετρητοῖς, τοὐλάχιστον κάποιοι λίγο μεγαλείτεροι στὴν ἡλικία σὰν κι ἐμένα.

  Τὸ καλὸ εἶναι ὅτι ὅταν ὁλοκληρωθῇ ἡ ἐγγραφή σου, τὸ μενού τῆς ἐφαρμογῆς, διάφορες ἐνημερώσεις, ὁδηγίες κ.λπ. τὰ δίνει πλέον καὶ στὰ ἑλληνικά.

  ᾿Ελπίζω νὰ εἶναι χρήσιμες οἱ πληροφορίες.

 2. CHARALAMBOS Reply

  ΕΧΩ BITCOINS. ΠΩΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏ ΜΕ ΤΗΝ WIREX; ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ BITCOINS ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Ή ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΈΨΩ ΣΕ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΤΗΣ WIREX ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΥ;
  ΜΠΟΡΕΊ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΣΤΟΙΧΊΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΤΑ WIREX;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Write A Comment