Σχετικά με το MoneyMinority

Τι έχεις αν ανακατέψεις τα οικονομικά, την διαχείριση χρήματος, τις επενδύσεις, τα κρυπτονομίσματα, τα ETFs μαζί με δόσεις από φιλοσοφία, ψυχολογία, προσωπική ανάπτυξη και ρίξεις και λίγο χιούμορ στο τέλος;

Θα ήθελα πολύ να απαντήσω “το MoneyMinority!” αλλά, για να είμαι πιο ειλικρινής μαζί σας, θα απαντήσω “αυτό που προσπαθεί να είναι το MoneyMinority!”.

Αν αναρωτιέσαι ποιος κρύβεται πίσω από το MoneyMinority, επέτρεξε μου να συστηθώ:

Ποιος είμαι;

Στέργος, Sterg MoneyMinority

​Είμαι ο Στέργιος Στεργίου (για του ιντερνετικούς-φίλους, Sterg), ένας Freelancer του Internet ο οποίος νιώθει μια πηγαία επιθυμία να καταναλώνει και να παράγει περιεχόμενο σε θέματα:

 • Οικονομίας
 • Διαχειρίσης χρημάτων
 • Επενδύσεων
 • Τεχνολογίας
 • Marketing

Είμαι 33 ετών και ζω, ως επί το πλέισθον, στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσα.

Θεωρώ ότι από τα πιο πολύτιμα αγαθά είναι η διαύγεια της σκέψης, ζηλεύω τους ανθρώπους που μπορούν να εκφραστούν καθαρά και με απλά λόγια χωρίς προετοιμασία και έχω την βαθιά πεποίθηση ότι ο κόσμος μας γίνεται συνεχώς καλύτερος.

Αν και πτυχιούχος Οικονομικών “Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, γρήγορα με κέρδισε επαγγελματικά το digital marketing και η online επιχειρηματικότητα με την οποία ασχολήθηκα

Στην επαγγελματική μου ζωή μου έχω δουλέψει σε 3 start up: Μια αποτυχημένη, μια ανεκμετάλλευτη και μια (κάτι παραπάνω) από πετυχημένη.

Tο 2018 ξύπνησε ξανά το πάθος μου και ξεκίνησα να δημιουργώ συνεχώς περιεχόμενο σχετικό με θέματα επενδύσεων, διαχείρισης χρημάτων και οικονομικών. Η εμπειρία μου στο digital marketing σε συνδυασμό με τις γνώσεις, τη δίψα για περεταίρω μάθηση και έρευνα για τις επενδύσεις ήταν και ο συνδυασμός που έδωσε πνοή στο Project του MoneyMinority.

Εκτός από το blog, το Youtube και το εβδομαδιαίο μου newsletter θα βρεις άρθρα μου να έχουν φιλοξενηθεί τόσο σε ελληνικά ειδησεογραφικά (στο epixeiro, το capital αλλά και το euro2day), όσο και σε ξένα (όπως η WealthyHood). Τέλος, βοηθάω την ιστοσελίδα των OnlineTraders.gr ως fact checker και, ενίοτε, ως συντάκτης.

📬 Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου, στέλνοντας ένα email στο [email protected].

Τα social media μου

👇

Μπορείς να ακολουθήσεις εμένα και το MoneyMinority στις παρακάτω πλατφόρμες:

MoneyMinority Logo

Τι είναι το MoneyMinority;

Από νωρίς στη ζωή μου ένιωθα μια πηγαία επιθυμία να καταναλώνω πληροφορίες για θεματικές που έχουν να κάνουν με το χρήμα και τις επενδύσεις.

Σε κάποια φάση αυτή η επιθυμία για κατανάλωση έκανε outgrow τον εαυτό της και μετατράπηκε σε επιθυμία για δημιουργία.

Και εγένετο… MoneyMinority!

Πολλοί θα θεωρήσουν πώς όντας πτυχιούχος στα οικονομικά θα είμαι κάποιου είδους επιστήμονας ή guru του θέματος ο οποίος έχει έρθει να σας πει πως είναι τα πράγματα και τι πρέπει να κάνετε.

Το αντίθετο!

Σκοπός μου εδώ, είναι να μαθαίνω μαζί με εσάς. Πώς;

Από νωρίς κατάλαβα ότι μπορώ να κατανοήσω περισσότερο τα θέματα με τα οποία καταπιάνομαι όταν γράφω για αυτά. Θα έλεγε κανείς ότι, ενώ ο περισσότερος κόσμος τείνει να μαθαίνει διαβάζοντας, εγώ τείνω να μαθαίνω γράφοντας.

Το MoneyMinority είναι Blog 📝

Συνδυάζοντας τις γνώσεις μου πάνω στο Digital Marketing, το mentality διαβάζω και γράφω και την επιθυμία για δημιουργία ξεκίνησα, δειλά δειλά, το μακρινό 2018 να γράφω στο Blog του MoneyMinority.

Το προσωπικό αυτό Blog καταπιάνεται με θέματα όπως:

 • η διαχείριση χρημάτων
 • οι επενδύσεις
 • οι παραδοσιακές αγορές
 • οι παθητικές επενδύσεις
 • τα κρυπτονομίσματα
 • η αυτοβελτίωση
 • η ψυχολογία
 • η απόκτηση χρημάτων online

💡 Ξεκίνησε το διάβασμα τώρα →

Το MoneyMinority είναι κανάλι στο YouTube 🔴

Το 2020 πήρα την απόφαση να εμπλουτίσω τα κανάλια του MoneyMinority και δημιούργησα το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube. Εκεί θα βρεις τα άρθρα του blog με την μορφή video αλλά και πολλά περισσότερα.

🎬 Επισκέψου το κανάλι σήμερα →

Το MoneyMinority είναι εβδομαδιαίο Newsletter 📫

Τέλος, διατηρώ ένα Newsletter στο οποίο μοιράζομαι τα νέα άρθρα που γράφω, τα νέα video που ανεβάζω καθώς και οποιαδήποτε σκέψη μου περάσει από το μυαλό ή πληροφορία που μου φανεί ενδιαφέρουσα.

Κάνε εγγραφή καάθε Παρασκευή στέλνω τα Market Shots – ένα Newsletter με τα εβδομαδιαία νέα της αγοράς.

📨 Κάνε δωρεάν εγγραφή στο newsletter σήμερα →

Μέχρι στιγμής, είμαστε περισσότερα από 5.900 και θα χαρώ να είσαι και εσύ ένας από αυτούς!

Ποια είναι η φιλοσοφία του MoneyMinority;

Στόχος μου είναι να καλλιεργήσω στους αναγνώστες μια διαφορετική κουλτούρα γύρω από το χρήμα, τους σκοπούς που αυτό εξυπηρετεί και το πως πρέπει να του φερόμαστε ώστε αυτό να είναι σύμμαχος και όχι εχθρός μας.

Τι θέλω να πω; Μην κάνεις το χρήμα αυτοσκοπό σου! Τότε, έχεις χάσει το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσεις να παίζεις.

Το χρήμα είναι ένα εργαλείο ικανό να προσφέρει δύο πράγματα:

 1. Ελευθερία
 2. Ασφάλεια

Εδώ δεν θα βρεις επενδυτικές συμβουλές, ούτε μυστικές συνταγές για εύκολο, γρήγορο και “αναίμακτο” πλουτισμό.

Οι βασικές αρχές της οικονομικής υγείας

Εάν έπρεπε να συνοψίσω τις βασικές αρχές της οικονομικής υγείας σε μερικά βήματα τότε αυτά θα ήταν:

 1. Ξόδευε λιγότερα από όσα εισπράττεις
 2. Ξεπλήρωσε όλα τα (υψηλότοκα) χρέη σου
 3. Δημιούργησε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας (Emergency Fund) με αποταμιεύσεις οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν το κόστος ζωής σου για 3 – 6 – 9 – 12 μήνες
 4. Επένδυε την διαφορά εσόδων – εξόδων σου σε χαμηλού κόστους και διαφοροποιημένα επενδυτικά προϊόντα (πχ Broad Index ETFs)
 5. Έχε πάντα μακροχρόνιο ορίζοντα και υπομονή – Get Rich Slowly