ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Binance Οδηγός: Τι Είναι & Πώς Λειτουργεί (Ελλάδα 2024)

Η Binance δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων (σε όγκο συναλλαγών) στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Η πλατφόρμα της Binance σου δίνει τη δυνατότητα να:

 • Να Αγοράσεις και να Πουλήσεις δημοφιλή Cryptos (όπως Bitcoin & Ethereum) άλλα και λιγότερο δημοφιλή (180+ κρυπτονομίσματα) μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής μεταφοράς
 • Να κάνεις τις καθημερινές σου αγορές πληρώνοντας με κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την Binance Κάρτα. Μια κάρτα από την VISA η οποία προσφέρει Cashback έως και 8% (σε BNB)
 • Να κάνεις Crypto Trading με Μόχλευση (ή χωρίς) με προμήθειες από τις χαμηλότερες της αγοράς (>0.1%)
 • Να κερδίσεις Παθητικό Εισόδημα από τα Crypto σου μέσω διαφόρων λειτουργιών όπως Staking, Crypto Lending και Investing
 • Να επενδύσεις σε νέα φρέσκα Κρυπτονομίσματα αφού κάνουν το πρώτο τους ICO μέσω του Binance Lauchpad

Μαζί με το Crypto.com, αποτελούν αυτή τη στιγμή (ίσως) τα πιο ολοκληρωμένα οικοσυστήματα γύρω από το θέμα κρυπτονομίσματα τα οποία προσφέρουν μια εξαιρετική ολιστική εμπειρία τόσο σε νέους όσο και σε βετεράνους του χώρου.

Η πλατφόρμα προσφέρει τις υπηρεσίες της στις περισσότερες χώρες του πλανήτη (και στην Ελλάδα) εξυπηρετώντας ~1.400.000 συναλλαγές /δευτερόλεπτο, με μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών της τάξεως των 2.000.000.000!

Τέλος, μπορείς να λάβεις πρόσβαση στην πλατφόρμα του Binance από όλες τις συσκευές καθώς είναι διαθέσιμη σε iOS, Android, Mac & Windows περιβάλλον.

Εάν κάνεις εγγραφή στην Binance από το παρακάτω link θα κερδίσεις $50 και 10% έκπτωση στις προμήθειες για ΠΑΝΤΑ:

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το τι είναι, πως λειτουργεί, πως μπορείς να ανοίξεις ένα δικό σου λογαριασμό και αν, τελικά, είναι η Binance είναι μια απάτη συνέχισε την ανάγνωση.
Ακολουθεί ο Mεγαλύτερος & Aναλυτικότερος Οδηγός της Binance στα Ελληνικά για το 2022.

Καλό διάβασμα!


Περιεχόμενα Οδηγού Binance:


Binance: Οδηγός για το Μεγαλύτερο Crypto Exchange [Ελλάδα]

 Έτος Ίδρυσης:

2017

?? Ελλάδα:

✅

₿ Cryptos:

412

 Trading Pairs:

1.610

 Trading Fees:

0.1%

 Αγορά με Έμβασμα:

✅

(0% Προμήθεια)

 Αγορά με Κάρτα:

✅

(1.8% Προμήθεια)

₿ Κατάθεση Crypto:

✅

(0% Προμήθεια)

  Crypto VISA Card:

 Saving Accounts:

✅

️  Desktop App:

✅

 Mobile App:

✅

 Binance Bonus:

$50 & 10% Έκπτωση για Πάντα

️  Referral Code:


.

Τι είναι η Binance

Τι είναι η Binance

Η Binance είναι ένα σχετικά νέο Crypto Exchange το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017.
Ιδρύθηκε στην Κίνα από τον Changpeng Zhao (για τους φίλους, CZ) ο οποίος σήμερα εκτελεί χρέη CEO.
Πρόκειται για έναν developer ο οποίος είχε προηγούμενη εμπειρία σε λογισμικό high-frequency trading καθώς, στο παρελθόν, είχε ιδρύσει μια εταιρεία (την Fusion Systems το 2005) η οποία το παρήγαγε για άλλους Brokers.

Η αρχή έγινε μέσω ενός ICO το οποίο καλούσε επενδυτές να αγοράσουν το Native Token της (BNB), στο οποίο η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει $15 εκατομμύρια με τα οποία χρηματοδότησε τα αρχικά της έξοδα.

Δεδομένης της μη-φιλικής σχέσης που έχει η Κινεζική κυβέρνηση με τα Κρυπτονομίσματα, ο CZ πήρε τη Binance και, την ίδια χρονιά (2017), πέρασε απέναντι στην Ιαπωνία όπου και συνέχισε τη λειτουργία του.

Η ανάπτυξη της ήταν τόσο ραγδαία που τον Ιανουάριο του 2018, η Binance σταμάτησε προσωρινά να δέχεται νέους χρήστες γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον όγκο.
Σκέψου ότι έφτασε να λάβει 240.000 νέες εγγραφές σε μία ώρα!

To 2019 έπεσε θύμα hacking με αποτέλεσμα να κλαπούν ~7.000 BTC χρηστών τα οποία, όμως, αποζημιώθηκαν στη συνέχεια μέσω του Insurance Fund της εταιρείας, SAFU.

Αυτή τη στιγμή, είναι το ανταλλακτήριο Κρυπτονομισμάτων με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παγκοσμίως (2.0 δις ημερησίως), διατηρεί γραφεία σε περισσότερες από 12 χώρες και εξυπηρετεί crypto-users σχεδόν από όλο τον πλανήτη.

Η χώρα που έχει τη βάση της η Binance δεν είναι ξεκάθαρη.
Όπως χαρακτηριστικά, μας λέει ο CZ:

Binance Doesn’t Have a Headquarters Because Bitcoin Doesn’t

Coindesk, 08.05.20, CZ

Απ΄ότι φαίνεται, έχει βάσεις σε διάφορους offshore προορισμούς, μεταξύ των οποίων τα Cayman Islands, οι Σευχέλες και η Μάλτα, έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ελευθερία που απαιτείται να για να μπορεί τρέξει τα Project που θέλει:

In response to China’s decisions, we are moving our IP’s from Hong Kong to an offshore location. So we are registered in multiple locations and we have people in multiple locations. That way we will never be affected by one regulatory body,

CZ

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η Binance δεν είναι το μαγάζακι της γειτονιάς σου που απλά ξεκίνησε να πουλάει κρύπτο χθες. Πρόκειται για μια εταιρεία-κολοσσό στο industry των Crypto η οποία ενδέχεται να εμφανίσει κέρδη μεταξύ των $800 εκ. και του $1 δις. για το 2020.

Ο ιδρυτής της Binance Changpeng Zhao, CZ
Changpeng Zhao, CZ

Από την άλλη, ο CEO και φίλος μας, CZ ,φιγουράρει στην #5 θέση της λίστας του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο των Κρυπτονομισμάτων, με Net-Worth το οποίο αγγίζει τα $1.9 δις.

Τέλος, σε αυτό το ράλι ραγδαίας ανάπτυξης της, η Binance, έχει καταφέρει να εξαγοράσει άλλες εταιρείες στον χώρο τις οποίες μόνο μικρές δεν τις λες.

Άξιες αναφοράς αποτελούν:

Ναι, όπως κατάλαβες και εσύ… είναι τεράστιοι!

↑ Πίσω στην αρχή


Τι είναι το Binance Coin (BNB);

Τι είναι το Binance Coin (BNB);

Το BNB αποτελεί το Native Token της πλατφόρμας της Binance και είναι αυτό που τροφοδοτεί ολόκληρο το οικοσύστημα της εταιρείας.

Μπορεί να γίνει Traded (τόσο στη Binance όσο και σε άλλα exchanges) και να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής των Trading Fees της πλατφόρμας (προσφέροντας έκπτωση 25%).

Πέραν αυτού, η εταιρεία θέλει να δώσει περισσότερα προνόμια στους κατόχους του τα οποία περιλαμβάνουν μειωμένες προμήθειες συναλλαγής και πρόσβαση στις υπηρεσίες του BNB Vault & LaunchPool μέσα από τις οποίες μπορείς να κάνεις “farm” άλλα κρυπτονομίσματα.

Θα αναλύσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το BNB στους κατόχους του στα παρακάτω κεφάλαια.

Το BNB δημιουργήθηκε κάνοντας launch τον Ιούλιο του 2017 μέσω ενός ICO (Initial Coin Offering) στο οποίο μπορούσες να λάβεις BNB στην τιμή των $0.15 /token.

Αυτή τη στιγμή το BNB συναλλάσσεται στην τιμή:

Η αρχική μοιρασιά των BNB Tokens ήταν η παρακάτω:

 • 40% στην Ιδρυτική Ομάδα: (80.000.000 BNB)
 • 50% στους Αρχικούς Επενδυτές του ICO: (100.000.000 BNB)
 • 10% σε Angel Investors: (20.000.000 BNB)

Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία συγκέντρωσε $15.000.000 τα οποία διατέθηκαν για την κατασκευή της πλατφόρμας, τα έξοδα marketing, τα έξοδα προσωπικού, ένα emergency fund κτλ.

Το BNB ξεκίνησε ως ένα ERC-20 Token το οποίο φιλοξενούνταν στην αλυσίδα του Ethereum, ενώ τον Απρίλιο του 2019 πέρασε στη δική του αλυσίδα, το Binance Chain Mainnet.

↑ Πίσω στην αρχή


Υπηρεσίες Binance

Η Binance δεν κατάφερε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων τυχαία.

Η γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει γύρω από το Οικοσύστημα των Κρυπτονομισμάτων είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Συνοπτικά, μέσω της Binance, μπορείς:

 • Να αγοράσεις κρυπτονομίσματα με Χρεωστική/Πιστωτική Κάρτα ή Τραπεζική Μεταφορά
 • Να κάνεις Crypto Trading σε Spot & Margin Account με μόχλευση έως x10
 • Να κάνεις Trading παραγώγων όπως Crypto Futures & Options
 • Να χρησιμοποιήσεις τα κρυπτονομίσματα σου για τις καθημερινές σου αγορές με την Κάρτα Binance Visa και να λάβεις επιστροφές έως και 8%
 • Να κερδίσεις επιτόκιο από τα κρυπτονομίσματα σου μέσω Staking, Crypto Lending & Investing
 • Να λάβεις δάνεια με ενέχυρο τα κρυπτονομίσματα σου

Αγορά και Πώληση Crypto με Fiat

Μέσω της Binance μπορείς να αγοράσεις περισσότερα από 25 Κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Ethereum κτλ) πληρώνοντας, απευθείας, στο νόμισμα της χώρας σου χρησιμοποιώντας την χρεωστική/πιστωτική σου κάρτα ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Ακολουθούν τα Κρυπτονομίσματα που μπορείς να αγοράσεις απευθείας με Ευρώ:

BitcoinEthereumRipple
Binance CoinEOSLitecoin
Binance USDTrueUSDTether
Bitcoin CashEthereum ClasicTezos
Basic Attention TokenBitTorrentPolkadot
ZilliqaFIO ProtocolDAI
ZCashPolygonChiliz
DogenCoinSwipeCompound
MakerVeChainSynthetix Network Token
Fiat to Crypto

Εκτός το Ευρώ, υποστηρίζονται περισσότερα από 40 κλασικά νομίσματα για απευθείας αγορές κρυπτονομίσμάτων όπως το Δολάριο ή η Αγγλική Λίρα.

Εάν επιλέξεις να αγοράσεις με την κάρτα σου τότε θα χρεωθείς ένα επιπλέον card processing fee της τάξεως του 1.8% και λάβεις τα κρυπτονομίσματα άμεσα στον λογαριασμό σου.
Οδηγός αγοράς με Κάρτα [βήμα βήμα] ▶

Εάν επιλέξεις να κάνεις μεταφορά χρημάτων από την τράπεζα σου (SEPA) στην Binance δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις καμία προμήθεια αλλά θα δεις τα χρήματα σου σε 1 έως 3 εργάσιμες.
Οδηγός αγοράς με Μεταφορά Χρημάτων [βήμα βήμα] ▶

Ακολουθεί και ένα video όπου παρουσιάζεται, βήμα βήμα, το πως μπορείς να αγοράσεις κρυπτονομίσματα με χρεωστική/πιστωτική κάρτα στη Binance:

↑ Πίσω στην αρχή


Trading Κρυπτονομισμάτων με Χαμηλά Fees

Το Ανταλλακτήριο της Binance δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών τυχαία.

Όπως φαντάζεσαι, μπορείς να κάνεις Trade όλα τα γνωστά κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano και Polkadot.

Αυτό που κάνει, όμως, την πλατφόρμα να ξεχωρίζει είναι η πληθώρα επιλογών που σου δίνει σχετικά με τα altcoins που μπορείς να κάνεις Trade.
Μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε νέα projects πολλά υποσχόμενων low-cap κρυπτονομισμάτων που δεν θα βρεις εύκολα σε άλλα Exchanges.

Τα διαθέσιμα Trading Pairs είναι πάρα πολλά, δεν θα αφήσουν παραπονεμένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και περιλαμβάνουν τόσο Crypto/Stable Coins (ETH/USDC) οσο και Crypto/Crypto (BTC/VET).

Τέλος, όλα τα παραπάνω έρχονται με μια fixed προμήθεια η οποία ξεκινάει από 0.1% (Maker/Taker Fee) και μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο.
Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσεις 10 Polkadot, η Binance θα κρατήσει ως προμήθεια 0.01 Polkadot.

Margin Trading με Μόχλευση

Για τους πιο έμπειρους Traders, η Binance προσφέρει Margin Trading Κρυπτονομισμάτων με μόχλευση x3, x5 και x10.

Crypto Futures & Options Trading

Εάν θέλεις ακόμα περισσότερα προϊόντα και επιλογές για Trading, η Binance σου δίνει πρόσβαση σε παράγωγα κρυπτονομισμάτων.

Μπορείς να ανοίξεις θέσεις σε Crypto Futures & Options με leverage που φτάνει έως και το x125.

*Το Margin Trading, πόσω μάλλον, το margin trading futures & options αφορά έμπειρους traders.


Binance Card [Greece ✓]

Κάρτα Binance Visa στην Ελλάδα

Η Κάρτα Binance είναι μια Crypto Visa Card η οποία σου επιτρέπει να πληρώνεις για τις καθημερινές σου συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα που διατηρείς στον λογαριασμό σου.

Αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τα κρυπτονομίσματα στην πραγματική οικονομία.
Σκέψου την σαν την αντίστοιχη Crypto.com VISA Card η οποία το έχει καταφέρει ιδιαιτέρως καλά μέχρι στιγμής.

Εκτός αυτού, σε επιβραβεύει με επιστροφή (cashback) έως και 8% σε BNB για κάθε αγορά που πραγματοποιείς.

Αυτό σημαίνει πως μόλις πραγματοποιείς μια αγορά θα λαμβάνεις στο πορτοφόλι σου Cashback σε BNB το οποίο μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις.

To επίπεδο του ποσοστού επιστροφής που θα λάβεις εξαρτάται από το Card Level σου, το οποίο εξαρτάται από την ποσότητα BNB που έχεις κάνει Stake.
Εάν έχεις 0 BNB λαμβάνεις 1% cashback

Συγκεκριμένα:

Επίπεδο Cashback της Binance Κάρτας

Πως παραγγέλνω την Binance Visa Card;

Οι χρεωστικές κάρτες που εκδίδει η Binance είναι πλέον διαθέσιμες και σε χρήστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις ολοκληρώσει το 1ο Επίπεδο Επιβεβαίωσης του λογαριασμού σου, αυτό της επιβεβαίωσης της ταυτότητας σου (KYC Level 1).

Για να παραγγείλεις τη δική σου Κάρτα Binance, θα πρέπει να πλοηγηθείς:
Menu > Finance > Binance Visa Card
και στην συνέχεια να επιλέξεις “Get Started”

Η διαδικασία της παραγγελίας έχει 2 επίπεδα:

Στο πρώτο επίπεδο, θα καλεστείς να επιλέξεις το όνομα που θα εμφανίζεται πάνω στην Κάρτα:

Παραγγελία Κάρτας Binance στην Ελλάδα

Ενώ στο δεύτερο επίπεδο, θα επιβεβαιώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία και θα συμπληρώσεις την διεύθυνση αποστολής.

Η αποστολή της κάρτας είναι εντελώς δωρεάν.
(εκτός αν επιλέξεις express αποστολή)

Τέλος, μέχρι να λάβεις την φυσική κάρτα στα χέρια σου, μπορείς να χρησιμοποιείς την αντίστοιχη Virtual Binance Card για τις συναλλαγές σου.

Virtual Χρεωστικές Κάρτες Binance

↑ Πίσω στην αρχή


LaunchPad & LaunchPool

Η Binance σου δίνει πρόσβαση σε Initial Exchange Offerings (IEO) νέων κρυπτονομισμάτων τα οποία αφορούν νέα Project που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά από την πλατφόρμα της.

Ένα Initial Exchange Offering είναι κάτι σαν το Initial Coin Offering με την διαφορά ότι το αρχικό fundraising δεν διοργανώνεται από την ίδια την ομάδα του Crypto Project αλλά από ένα δημοφιλές Crypto Exchange.

Binance launchpad
Binance Launchpad

Μέσω του Binance LaunchPad έχεις πρόσβαση στην απευθείας αγορά των νέων κρυπτονομισμάτων που γίνονται introduced ενώ μέσω του Binance LaunchPool μπορείς να τα αποκτήσεις κάνοντας Stake τα δικά σου Tokens.

Για να συμμετάσχεις και στα δύο features θα πρέπει να καταβάλεις το Native Token της Binance, το BNB.

↑ Πίσω στην αρχή


Binance Finance

Το Binance Financing σου επιτρέπει να λάβεις πρόσβαση σε:

 • Crypto Saving Accounts
 • Crypto Staking
 • Crypto Loans

Μέσω των παραπάνω λειτουργιών μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κρυπτονομίσματα σου για να κερδίζεις παθητικό επιτόκιο ή άλλα νομίσματα ή να λαμβάνεις δάνεια βάζοντας τα ενέχυρο:

↑ Πίσω στην αρχή


Αποταμιευτικοί Λογαριασμοί με Επιτόκιο

Μέσω του Binance Earn έχεις πρόσβαση στις υπηρεσίες του Flexible Savings & Locked Savings.

Σκέψου τους σαν αποταμιευτικούς λογαριασμούς στους οποίους απλά αφήνεις τα κρυπτονομίσματα σου και λαμβάνεις το αντίστοιχο επιτόκιο.

Είναι διαθέσιμοι είτε σε Flexible Terms (όπου μπορείς να βγάλεις τα crypto σου οποιαδήποτε στιγμή) είτε σε Locked Terms (όπου συμφωνείς να τα κλειδώσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με υψηλότερα επιτόκια).

επιτόκια κρυπτονομισματων στη Binance Crypto

Αυτή τη στιγμή μπορείς να κερδίσεις επιτόκιο σε περισσότερα από 58 Κρυπτονομίσματα μέσω της υπηρεσίας Savings, την οποία μπορείς να βρεις:
Menu > Finance > Binance Earn

↑ Πίσω στην αρχή


Crypto Staking

Το Binance Earn σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις Stake περισσοτέρα από 37 Κρυπτονομίσματα μέσα στην πλατφόρμα.

Το Staking, πολύ χοντρικά, είναι ένας τρόπος να κερδίζεις παθητικά επιτόκιο στο εκάστοτε κρυπτονόμισμα απλά κρατώντας το κλειδωμένο σε ένα πρωτόκολλο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μπορείς να κλειδώσεις τα Crypto σου για 30, 60 ή 90 ημέρες (με καλύτερα terms), με ετήσια επιτόκια (APY) τα οποία φτάνουν μεχρι και το 22.49% (Polkadot Staking – 90 days) και αποπληρώνονται καθημερινά στο πορτοφόλι σου.

Πως κάνω Stake στην Binance

↑ Πίσω στην αρχή


Crypto Loans

Η Binance σου δίνει τη δυνατότητα να λάβεις δάνεια σε fiat χρήματα (ή κρυπτονομίσματα) βάζοντας ενέχυρο τα δικά σου κρυπτονομίσματα.

Μπορείς εύκολα να λάβεις ένα δάνειο για την οποιαδήποτε ανάγκη σου και να χρησιμοποιήσεις την Binance Card για να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που έλαβες.

Για παράδειγμα, εάν θέλεις να λάβεις ένα δάνειο της τάξεως των €1.000 και θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα Ether σου ως ενέχυρο, θα χρειαστείς 1.36944826 ΕΤΗ.
Δες τις λεπτομέρειες του δανείου παρακάτω:

Όπως καταλαβαίνεις, μπορείς να λάβεις δάνειο σε άλλα νομίσματα πέραν του Ευρώ και να χρησιμοποιήσεις ως ενέχυρο ένα από τα 13 υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα (BTC, ETH, BNB, DAI, DOT κτλ).

↑ Πίσω στην αρχή


Ασφάλεια

Αν κάτι πάει πακέτο στο μυαλό των περισσοτέρων όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, αυτό είναι σίγουρα οι απάτες, τα scams, τα hacks και οι υποκλοπές που τα συνοδεύουν.

Από το Mt. Gox μέχρι το BitConnect, οι απάτες και οι “άτυχες” στιγμές σε έναν χώρο που βρίσκεται στα σπάργανα και αναπτύσσεται εξ’ολοκλήρου online είναι παντού.

Καλό θα είναι, αν πάρεις την απόφαση να επενδύσεις χρόνο και χρήμα σε Κρυπτονομίσματα να επιλέξεις μόνο δοκιμασμένες πλατφόρμες οι οποίες κουβαλάνε κάποια χρόνια στην πλάτη τους ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μην ρισκάρεις ακόμα περισσότερο με νέες και άγνωστες πλατφόρμες που υπόσχονται πολλά.
(Όχι ότι θα το έχεις – Στα κρυπτονομίσματα δεν έχεις ΠΟΤΕ το κεφάλι σου ήσυχο)

Σε γενικές γραμμές, το Binance θεωρείται από τις πιο ασφαλής επιλογές Crypto Exchange που μπορείς να κάνεις, χωρίς να σημαίνει πως δεν έχει και αυτό μαύρες σελίδες στην ιστορία της ασφάλειας του.

Σύμφωνα με τη σύγκριση του CryptoCompare για τον Φεβρουάριο του 2021, το Binance, λαμβάνει Α στην κατηγορία Ασφάλεια και βρίσκεται στην 11η θέση ανάμεσα σε άλλα 163 ανταλλακτήρια.

Αν μπορούσα να χωρίσω την ασφάλεια που προσφέρει ένα Crypto Platform στους χρήστες του, θα το έκανα σε δύο κατηγορίες:

 • Παθητική Ασφάλεια
  Η οποία περιλαμβάνει συνήθως εγγυήσεις & ασφαλίσεις αλλά και τεχνικές υποδομές από πλευράς της εταιρείας με σκοπό να προστατεύσει τα κεφάλαια των χρηστών της
 • Ενεργητική Ασφάλεια
  Η οποία περιλαμβάνει όλα εκείνα τα εργαλεία που δίνει η εταιρεία στον χρήστη για να μπορέσει να προστατέψει αυτός τον λογαριασμό του

Το Binance προσφέρει υψηλή παθητική ασφάλεια αλλά και αρκετές επιλογές ενεργητικής ασφάλειας, τις οποίες θα δούμε παρακάτω:

↑ Πίσω στην αρχή


Παθητική Ασφάλεια

είναι ασφαλής η binance;
Secure Asset Fund for Users – SAFU

Ίσως το πιο σημαντικό Asset παθητικής ασφάλειας που προσφέρει η Binance στους χρήστες της είναι το Secure Asset Fund for Users, ή αλλιώς SAFU.

Από τις 14/07/2018 και στη συνέχεια, η Binance διαφυλάσσει το 10% των προμηθειών που παρακρατά σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο εκτάκτου ανάγκης και εξασφαλίζει τα κεφάλαια των καταθετών/επενδυτών εάν κάτι πάει στραβά.
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο εγγύησης/ασφάλειας διατηρείται ασφαλές σε ένα ξεχωριστό Cold Wallet.

Και επειδή, όπως και λέει και ο νόμος του Merfy, όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει, έτσι και έγινε:

Η Binance χρησιμοποιήσε το συγκεκριμένο εγγυητικό κεφάλαιο και αποζημίωσε όλους τους χρήστες που πέσαν θύματα κλοπής στο hacking του 2019 και έκανε τη θεωρία, πράξη.

↑ Πίσω στην αρχή


Ενεργητική Ασφάλεια

Και επειδή, προσέχουμε για να έχουμε, ακολουθεί μια περιγραφή των Security Features που προσφέρει η Binance στους χρήστες της και αφορούν μέτρα ενεργητικής ασφάλειας.

Ευτυχώς για εμάς, στη Binance θα βρεις διαθέσιμα όλα εκείνα τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να ασφαλίσεις τον λογαριασμό σου ώστε να μην πέσεις ποτέ θύμα κάποιας απάτης.

Μπορείς να τα βρεις εάν ακολουθήσεις:
Menu > Profile Icon > Security

Ασφάλεια Binance

Προτείνω να τα ενεργοποιήσεις όλα!

2 Factor Authentication – 2FA

Ενεργοποίηση 2 Factor Authentication στο binance
2FA στη Binance

Για να ενεργοποιήσεις το 2FA θα χρειαστεί να κατεβάσεις το Google Authenticator App στο κινητό σου και να το συνδέσεις με το Binance Account σου.

Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που θέλεις να προχωρήσεις σε κάποια ενέργεια (όπως μεταφορά χρημάτων εντός και εκτός του λογαριασμού σου) θα σου ζητείται να συμπληρώσεις τον 2FA Code που βρίσκεται σε αυτό το App.

Αυτό διασφαλίζει μια διπλή επιβεβαίωση για οποιαδήποτε σημαντική ενέργεια γίνεται μέσα στον λογαριασμό σου. Έτσι, εάν πέσεις θύμα υποκλοπής, ο hacker θα χρειαστεί πρόσβαση και στο κινητό σου τηλέφωνο για να σε κλέψει.

Είμαι σίγουρος πως μπορεί να ακούγεται λίγο εκνευριστικό και κουραστικό τώρα, αλλά κράτα στο μυαλό σου πως πρόκειται για ένα από εκείνα τα features που αν τα χρειαστείς, θα τα χρειαστείς μονάχα μια φορά και θα σε σώσουν από την απόλυτη καταστροφή.

Ενεργοποίησε το!

SMS Authentication

Ενεργοποίηση SMS Authentication στο binance
SMS Authentication στη Binance

Για να ενεργοποιήσεις το SMS Authentication, θα πρέπει να πατήσεις On και να συμπληρώσεις τους 3 κωδικούς που θα λάβεις:

 • μέσω SMS
 • μέσω Google Authenticator App
 • μέσω eMail

Αφού το ενεργοποιήσεις, κάθε φορά που προσπαθείς να κάνεις κάποια ανάληψη θα πρέπει να την επιβεβαιώνεις με τον κωδικό που θα λαμβάνεις μέσω SMS από τη Binance.

Είναι ένα πολύ σημαντικό extra Security Feature το οποίο μπορείς να ενεργοποιήσεις πολύ εύκολα.

Είναι κρίμα να μην το κάνεις…

Address Management & Whitelist

Address Management & Whitelist στη Binance

Μέσω του Address Management σου δίνεται η δυνατότητα να διαχειριστείς όλες τις διευθύνσεις στις οποίες μπορείς να κάνεις ανάληψη crypto ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Εάν ενεργοποιήσεις την επιλογή Whitelist, τότε θα λάβεις ένα extra layer προστασίας καθώς έτσι επιτρέπεται η αποστολή κρύπτο μόνο σε ήδη υπάρχουσες διευθύνσεις.

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος πάρει πρόσβαση στο Account σου, δεν θα μπορέσει να προσθέσει κάποια άλλη δική του διεύθυνση ώστε να στείλει τα κρυπτονομίσματα σου.

Device Management

Μέσω του Device Management μπορείς να δεις ποιες συσκευές συνδέονται στον λογαριασμό σου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Εάν ανακαλύψεις πως συνδέεται κάποια συσκευή την οποία δεν αναγνωρίζεις, μπορείς να κόψεις την πρόσβαση της ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Anti-Phishing Code

Anti-Phishing Code στη Binance
Anti-phishing Code στη Binance

Είναι συχνό φαινόμενο, χρήστες να λαμβάνουν emails από scammers οι οποίοι προσποιούνται ότι είναι η Binance με σκοπό να “ψαρέψουν” (phishing – helloooo) τους κωδικούς τους.

Η Binance σου δίνει την δυνατότητα να θέσεις έναν δικό σου κωδικό ο οποίος θα συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα emails που λαμβάνεις από την εταιρεία ώστε να μπορείς να επαληθεύσεις ότι δεν πρόκεται για απάτη.

Anti-Phishing Code

↑ Πίσω στην αρχή


Το Hacking του 2019

Το 2019, το Binance έπεσε θύμα hacking με αποτέλεσμα να κλαπούν περίπου 7.000 Bitcoins αξίας $40.000.000 (με την τότε ισοτιμία ~$6.000 /BTC).

Ο CZ ανέφερε πως:

“The hackers used a variety of techniques, including phishing, viruses and other attacks.
The hackers had the patience to wait, and execute well-orchestrated actions through multiple seemingly independent accounts at the most opportune time.”

Στα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως οι κάτοχοι των Bitcoins που χάθηκαν αποζημιώθηκαν στο 100% μέσω του Emergency Insurance Fund του Binance (SAFU) που διατηρεί η ίδια η εταιρεία.

Binance Hacking του 2019

↑ Πίσω στην αρχή


.

Χρεώσεις & Προμήθειες

Πάμε και στην “λυπητερή, λοιπόν…

Και δεν αναφέρομαι σε κάτι άλλο πέραν των χρεώσεων και των προμηθειών που παρακρατά η πλατφόρμα της Binance.

Σε γενικές γραμμές, η Binance προσφέρει από τις πιο χαμηλές προμήθειες στην αγορά “κερδίζοντας” αντιπάλους όπως το Coinbase, το Kraken, το Gemini ή το Crypto.com Exchange αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι το τοπίο με τα Fees είναι αρκετά θολό (στις περισσότερες πλατφόρμες εκεί έξω), θα προσπαθήσω να το ξεκαθαρίσω όσο περισσότερο μπορώ.

Καταρχάς, θα χωρίσουμε τα Fees στις παρακάτω κατηγορίες:


Deposit Fees

Τα Deposit Fees αφορούνε προμήθειες που παρακρατά η πλατφόρμα κάθε φορά που θέλεις να καταθέσεις κρυπτονομίσματα ή χρήματα σε αυτήν.

Ακολουθώντας την νόρμα της αγοράς, η Binance δεν χρεώνει καμία προμήθεια για κατάθεση χρημάτων με τραπεζικό έμβασμα ή κατάθεση κρυπτονομισμάτων σε αυτήν.

*Εξαίρεση αποτελεί η αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω Χρεωστικής/Πιστωτικής Κάρτας όπου υπάρχει ένα Processing Fee της τάξεως του 1.8% για Ευρώ.

↑ Πίσω στην αρχή


Withdrawal Fees

Τα Withdrawal Fees αφορούνε προμήθειες που παρακρατά η πλατφόρμα κάθε φορά που θέλεις να κάνεις ανάλαψη κρυπτονομισμάτων ή χρημάτων από αυτήν.

Η Binance σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις αναλήψεις κλασικών χρημάτων (fiat money) αλλά και κρυπτονομισμάτων (Crypto).

Οι αναλήψεις, όπως στις περισσότερες πλατφόρμες, δεν είναι δωρεάν.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τις χρεώσεις εδώ:

ΜέθοδοςΕλαχ. ΑνάληψηΠρομήθειαΧρόνος
σε Τράπεζα:€0+0.8€άμεσα
σε Κάρτα:€0+1% 1-3 εργάσιμες
Crypto:διαφέρειδιαφέρειδιαφέρει

↑ Πίσω στην αρχή


Trading Fees

Τα Trading Fees είναι οι προμήθειες που η Binance χρεώνει τους πελάτες της κάθε φορά που αυτοί πραγματοποιούν μια αγοραπωλησία.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των Exchanges (είτε για κρύπτο, είτε για μετοχές) τα Trading Fees χωρίζονται σε Maker & Taker Fees.

Διάβασε εδώ περισσότερα για το τι είναι τα Maker/Taker Fees
Εάν θέλεις να τα αναλύσω περεταίρω, γράψε μου στα σχόλια

Χωρίς να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, αν είσαι αρχάριος ή απλός χρήστης των Exchanges τότε τα Fees που ισχύουν για σένα είναι τα Taker Fees.

Η Binance κρατάει 0.1% από κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα της κάνοντας την, ένα από τα φθηνότερα ανταλλακτήρια για κρυπτονομίσματα.

Για να πάρεις μια ιδέα, δες τον ανταγωνισμό:

 • το Coinbase Pro χρεώνει 0.5%/0.5% (Maker/Taker fee)
 • το Gemini χρεώνει 0.25%/0.35% (Maker/Taker fee)
 • το Kraken χρεώνει 0.16%/0.26% (Maker/Taker fee)
 • το Crypto.com Exchange χρεώνει 0.1%/0.16% (Maker/Taker fee)
 • η Binance χρεώνει 0.1%/0.1% (Maker/Taker fee)

Πώς μπορείς να Μειώσεις τις Προμήθειες

Κάνοντας 2 στρατηγικές κινήσεις μπορείς να μειώσεις ακόμα περισσότερο τις προμήθειες που παρακρατά

Βήμα 1:
Πλήρωνε τα Trading Fees με BNB

Μία, από τις πολλές χρήσεις του Native Token της Binance, είναι το γεγονός ότι προσφέρει εκπτώσεις στις προμήθειες συναλλαγής.

Τι εννοώ με αυτό:

Εάν επιλέξεις να πληρώνεις τις προμήθειες σε BNB τότε κερδίζεις έκπτωση 25% σε όλα τα Fees της πλατφόρμας.

Έκπτωση στα trading fees της Binance

Μπορείς να ενεργοποιήσεις αυτή την επιλογή από:
Menu > Profile Icon > Dashboard > Using BNB to pay for Fees

Keep in mind:
Πρέπει πάντα να διατηρείς (τουλάχιστον) ένα μικρό ποσό σε BNB αν θες να λαμβάνεις αυτή την έκπτωση.

↑ Πίσω στην αρχή

Βήμα 2:
Επιπλέον Έκπτωση 10% για πάντα

Εάν κάνεις επιλέξεις να κάνεις την εγγραφή από αυτόν σύνδεσμο τότε θα κερδίσεις ισόβια μείωση των Trading Fees κατά 10%.

Αυτό σημαίνει πως το παραπάνω Fee, του 0.075% θα μειωθεί ένα επιπλέον 10%!

Επιπλέον Εκπτώσεις

Αν είσαι heavy trader τότε μπορείς να κερδίσεις ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στα trading fees σου.
Δεν τις αναφέρω εδώ καθώς τα νούμερα είναι εξωπραγματικά για καθημερινούς ανθρώπους σαν εσένα και εμένα.
(πχ ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών σου να ξεπερνάει τα 50 BTC ~ >$2.000.000)

Αν, από την άλλη, δεν είσαι καθημερινός άνθρωπος αλλά μια κρυπτονομισματική-φάλαινα, ρίξε μια ματιά στο fee structure εδώ.

↑ Πίσω στην αρχή


Άνοιγμα Λογαριασμού

Πάμε να δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στην Binance:

Βήμα 1:
Δημιουργία Λογαριασμού

Το να δημιουργήσεις έναν βασικό λογαριασμό στη Binance είναι μια πολύ απλή υπόθεση καθώς απαιτείται μονάχα ένα email/αριθμός κινητού τηλεφώνου και ένας κωδικός με τα οποία θα συνδέεσαι.

Η παραπάνω δημιουργία λογαριασμού θα σου δώσει πρόσβαση στο προσωπικό σου Crypto Wallet στην Binance. Μέσα από αυτό θα μπορείς:

 • Να πραγματοποιήσεις μονάχα αγοραπωλησίες μεταξύ Κρυπτονομισμάτων
 • Να στείλεις και να φυλάξεις τα Κρυπτονομίσματα σου

Με λίγα λόγια δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις μεταφορές fiat (€, $ κτλ) από & προς τον λογαριασμό σου, ούτε να αγοράσεις με πιστωτική/χρεωστική κάρτα και τα όρια αποστολής κρύπτο σου είναι περιορισμένα.

↑ Πίσω στην αρχή


Βήμα 2:
Επιβεβαίωση Λογαριασμού

Για να μπορέσεις να άρεις τους παραπάνω περιορισμούς θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου όπως το απαιτεί το regulation/νομοθεσία κάτω από την οποία λειτουργεί η Binance.

Επιβεβαίωση Λογαριασμού Binance

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνεις:

↑ Πίσω στην αρχή


Επιβεβαίωση Ταυτότητας – Level 1

Η πρώτη επιβεβαίωση που θα χρειαστεί να κάνεις είναι η επιβεβαίωση της ταυτότητας σου.

Θα χρειαστείς:

 • Ταυτότητα (λατινικοί χαρακτήρες) ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης
  Αν έχεις διαβατήριο, χρησιμοποίησε το

Tip:
Αν είσαι από υπολογιστή, προτείνω να συνεχίσεις την διαδικασία από το App της Binance στο κινητό σου τηλέφωνο καθώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την κάμερα.

Επιβεβαίωση ταυτότητας binance

Θα σου ζητηθούν κάποια βασικά προσωπικά στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κτλ), μια φωτογραφία του εγγράφου ταυτοποίησης σου (Ταυτότητα, Διαβατήριο κτλ) και μια selfie για επιβεβαίωση.

Αφού ανεβάσεις όσα σου ζητηθούν, θα ξεκινήσει η επιβεβαίωση από πλευράς Binance. Αν είναι επιτυχής, θα λάβεις ένα επιβεβαιωτικό mail το οποία θα σε ενημερώνει για τα νέα όρια που ξεκλείδωσες:

Όρια στη binance

Η διαδικασία επιβεβαίωσης ταυτότητας κράτησε μερικά δευτερόλεπτα για εμένα.

↑ Πίσω στην αρχή


Επιβεβαίωση Διεύθυνσης Κατοικίας – Level 2

Το τελευταίο βήμα για να επιβεβαιώσεις πλήρως τον λογαριασμό σου είναι η επιβεβαίωση της διεύθυνσης κατοικίας σου.

Θα χρειαστεί να βγάλεις φωτογραφία κάποιο έγγραφο το οποίο δείχνει την διεύθυνση κατοικίας σου, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ, ένας λογαριασμός τραπέζης ή κάποιο κυβερνητικό έγγραφό.
Το σημαντικό είναι να αναφέρεται η διεύθυνση και το όνομα σου πάνω.

💡 Tip:
Ο πιο εύκολος τρόπος για να επιβεβαιώσεις την διεύθυνση σου είναι χρησιμοποιώντας ένα Bank Statement από κάποια Digital Bank όπως η Revolut ή η N26. Επειδή είναι στα Αγγλικά, η επιβεβαίωση θα γίνει άμεσα.


Βήμα 3:
Ασφάλιση Λογαριασμού

Καλό θα ήταν πριν ξεμπερδέψεις με το setαρισμα του λογαριασμού σου μια για πάντα, να ρυθμίσεις και όλες τις διαθέσιμες επιλογές ασφάλειας ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Συγκεκριμένα, πήγαινε:
Menu > Profile Icon > Security

Και ενεργοποίησε τα παρακάτω:

 • 2 Factor Authentication – 2FA
 • SMS Authentication
 • Anti-phishing Code
 • Whitelist Address – On

Αν θέλεις να μάθεις τι κάνει το καθένα και γιατί πρέπει να τα ενεργοποιήσεις, διάβασε το αντίστοιχο κεφάλαιο στην κατηγορία Ασφάλεια ▶

Και επειδή στο χωριό μου πάντα λένε να φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά, προτείνω να τα ενεργοποιήσεις ΌΛΑ.
Στην χειρότερη, ενεργοποίησε μόνο το 2FA

↑ Πίσω στην αρχή


Οδηγός Αγοράς Bitcoin στη Binance

Αφού δημιούργησες τον λογαριασμό σου ήρθε η ώρα να αγοράσεις τα πρώτα σου Κρυπτονομίσματα.

Παρακάτω θα δείξω τα βήματα με τα οποία μπορείς να αγοράσεις Bitcoin μέσω της πλατφόρμας της Binance.

Note:
Κράτα στο μυαλό σου πως εάν θέλεις να αγοράσεις κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα πέραν του Bitcoin, μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία επιλέγοντας το νόμισμα της αρεσκείας σου

Παρακάτω, θα παρουσιάσω 3 τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις Bitcoin:


Αγορά Bitcoin με Κάρτα

Αποτελεί τον πιο εύκολο, απλό και γρήγορο τρόπο για να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στην Binance.

Η πληρωμή γίνεται άμεσα και τα Bitcoin περνάνε στο πορτοφόλι σου, επίσης, άμεσα.

Στον αντίποδα, αποτελεί την πιο ακριβή μέθοδο καθώς υπάρχει ένα επιπλέον κόστος, το card processing fee της τάξεως του +1.8%

Για να αγοράσεις Bitcoin με Χρεωστική/Κάρτα μέσω της Binance πηγαίνεις:
Menu > Buy Crypto > Credit/Debit Card

αγορά bitcoin με κάρτα στη binance
Αγορά Bitcoin με Κάρτα

*Επιβεβαίωσε ότι το νόμισμα συναλλαγής είναι το €

Στην συνέχεια επιλέγεις το ποσό που θέλεις να διαθέσεις (€100),

Αγορά μπιτκοιν

Αν είναι η πρώτη φορά που αγοράζεις με κάρτα, θα πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία της κάρτας σου, την διεύθυνση σου και να πατήσεις “Pay Now“.

Στο επόμενο παράθυρο θα δεις μια επιβεβαίωση της παραγγελίας σου όπου αναφέρεται:

 • το ποσό Bitcoin που θα λάβεις
 • η Συναλλαγματική Ισοτιμία BTC/EUR
 • η προμήθεια συναλλαγής
 • το συνολικό ποσό που θα πληρώσεις

Αν όλα είναι οκ, πάτησε “Confirm” και τα Bitcoin θα γίνουν δικά σου!

↑ Πίσω στην αρχή


Αγορά Bitcoin με Μεταφορά Χρημάτων

Ο επόμενος τρόπος είναι λιγότερο απλός καθώς απαιτεί περισσότερα βήματα εκτός της πλατφόρμας, είναι αρκετά πιο αργός (1-3 εργάσιμες ημέρες) αλλά είναι αρκετά πιο φθηνός.

Για να αγοράσεις Bitcoin με Τραπεζική Κατάθεση/Μεταφορά Χρημάτων/Έμβασμα μέσω της Binance πηγαίνεις:
Menu > Buy Crypto > Bank Deposit

αγορα bitcoin με μεταφορα χρηματων στην binance
Αγορά Bitcoin με Τραπεζική Κατάθεση

*Επιβεβαίωσε ότι το νόμισμα συναλλαγής είναι το €

Επίλεξε ως νόμισμα το Ευρώ, Bank Transfer via SEPA, πρόσθεσε το ποσό που θέλεις να μεταφέρεις στο δεξί μέρος της οθόνης και πάτησε “Continue“.

Αγορα Bitcoin με τραπεζική μεταφορά στη binance

Στο επόμενο παράθυρο που θα ανοίξει, θα βρεις όλα τα στοιχεία για να κάνεις την αποστολή από την τράπεζα σου στη Binance.

Πήγαινε στο Online Banking της τράπεζα σου, επίλεξε αποστολή εμβάσματος και συμπλήρωσε ως στοιχεία παραλήπτη τα παραπάνω.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, δεν υπάρχει καμία χρέωση για αυτή τη διαδικασία παρά μόνο τα έξοδα εμβάσματος της τράπεζας σου.
(αν δεν κάνω λάθος είναι 1€ ανεξαρτήτου ποσού αποστολής για τις ελληνικές τράπεζες)

Μόλις φτάσουν τα χρήματα στο Fiat Wallet σου στην Binance, θα μπορέσεις να κάνεις την μετατροπή τους σε Bitcoin.

Για να το κάνεις αυτό θα πας:
Menu > Trade > Convert
ή
Menu > Buy Crypto > Cash Balance
(είναι το ίδιο πράγμα)

agora bitcoin sti binance

Εκεί θα επιλέξεις το νόμισμα (Ευρώ), την ποσότητα που θέλεις (€100) και στην συνέχεια θα προχωρήσεις στην μετατροπή.

Προσοχή:

 • Μπορείς να στείλεις χρήματα μόνο από τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι στο όνομα σου
 • Μην ξεχάσεις να αναφέρεις το μοναδικό Reference Code στα σχόλια του εμβάσματος

↑ Πίσω στην αρχή


Αγορά Bitcoin μέσω του Advanced Trading Tool

Θα περάσουμε στον πιο Advanced τρόπο για να αγοράσει κάποιος Bitcoin μέσω Binance, ο οποίος αποτελεί τον standard τρόπο ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων μέσω του μηχανισμού Order Book.

Λόγω της τόσης πληροφορίας που θα δεις στην οθόνη σου μπορεί να σου φανεί χαοτικός σε μια πρώτη ματιά , πίστεψε με, όμως, δεν είναι.

Μέσω του Advance Trade θα πληρώσεις την χαμηλότερη προμήθεια για κάθε συναλλαγή σου καθώς αποφεύγεις τυχόν Spreads και χρεώνεσαι μονάχα τα Maker/Taker Fees.
Στην Binance οι προμήθειες ανέρχονται σε 0.1% για κάθε συναλλαγή.
Αν κάνεις αυτά τα 2 βήματα θα τις μειώσεις ακόμα περισσότερο.

Για να το κάνεις αυτό θα πας:
Menu > Trade > Advanced

Επίσης, για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχεις στείλει ήδη κάποια χρήματα ή άλλα κρυπτονομίσματα στον λογαριασμό σου στην Binance.

Advanced Trading μέσω Binance

Η πρώτη είκονα που θα αντικρίσεις είναι η παρακάτω:

Trading στην Binance

Χάος έ;

Ας υποθέσουμε πως θέλεις να αγοράσεις Bitcoin και να πληρώσεις με Ευρώ. Πάμε να δούμε, ένα ένα, τα βήματα:

1. Επέλεξε το σωστό Trading Pair (BTC/EUR)

Εφόσον έχεις στην κατοχή σου Ευρώ και θέλεις να αγοράσεις Bitcoin θα πρέπει να επιλέξεις και το κατάλληλο Trading Pair, δηλαδή το BTC/EUR.

Σε ένα Trading Pair, το πρώτο νόμισμα αφορά αυτό που θέλεις να αγοράσεις και το δεύτερο την τιμή και το νόμισμα στο οποίο εκφράζεται το πρώτο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση: Αγοράζεις Bitcoin με Euro

Για να το κάνεις αυτό, δες την παρακάτω εικόνα:

Trading BTC/EUR

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι επιλέγεις το Spot και όχι κάποιο Margin Position.

2. Τι είναι το Order Book

Αφού έχεις σετάρει τα προηγούμενα και βρίσκεσαι στο σωστό Pair πάμε να δούμε το Order Book.

Οι τιμές με κόκκινο αφορούν τις χαμηλότερες τιμές που κάποιος δέχεται να πουλήσει το Bitcoin του για Ευρώ αυτή τη στιγμή στην Binance.

Αντίστοιχα, οι τιμές με πράσινο αφορούν τις χαμηλότερες τιμές που κάποιος δέχεται να αγοράσει το Bitcoin σου για Ευρώ αυτή τη στιγμή στην Binance.

3. Δώσε την εντολή αγοράς

Αφού είδαμε τι είναι και το Order Book, ηρθε η ώρα να δώσουμε την εντολή αγοράς μας.

Αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να αγοράσουμε Bitcoin αξίας 100€, τότε θα πάμε στο Place Order και θα συμπληρώσουμε το αντίστοιχο ποσό στο πεδίο του EUR.

Αντίστοιχα, στο πεδίο Price θα συμπληρώσουμε την τιμή Bitcoin που είμαστε διατεθημένοι να αγοράσουμε. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε οκ να πληρώσουμε 48.435,82€ /BTC.

Αγορά Bitcoin από τη Binance

Πατάμε Buy BTC και περιμένουμε.

Μόλις βρεθεί κάποιος ο οποίος θέλει να πουλήσει BTC στην τιμή των 48.435,82€ /BTC η Limit Order μας θα εκτελεστεί.

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς αυτό τον τρόπο για να αγοράζεις/πουλάς κρυπτονομίσματα καθώς δεν χρεώνεσαι το λεγόμενο Spread.

Όπως, επίσης αντιλαμβάνεσαι όσο μεγαλύτερος ο όγκος συναλλαγών στο συγκεκριμένο Trading Pair τόσο πιο γρήγορα θα εκτελεστεί η εντολή σου.

Τέλος, μπορείς να πραγματοποιήσεις την παραπάνω διαδικασία με όλα τα Tradings Pairs νομισμάτων που υποστηρίζει η Binance.

↑ Πίσω στην αρχή


Ανάληψη Χρημάτων

Η Binance σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις αναλήψεις χρημάτων και κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, μπορείς να κάνεις:

 • Ανάληψη Χρημάτων σε Τραπεζικό Λογαριασμό
 • Ανάληψη Χρημάτων σε Χρεωστική/Πιστωτική Κάρτα
 • Μεταφορά Κρυπτονομισμάτων σε οποιοδήποτε Wallet Address

Για να κάνεις οποιαδήποτε ανάληψη πήγαινε:
Menu > Wallet > Fiat & Spot

Ανάληψη χρημάτων Binance
Ανάληψη Χρημάτων & Crypto Binance

Από εκεί και πέρα, επιλέγεις το asset που θέλεις να κάνεις ανάληψη και πατάς “Withdraw“.

πως κάνω ανάληψη στην binance

Εάν πρόκειται για fiat money (€, $ κτλ), τότε μπορείς είτε να τα στείλεις στην τράπεζα σου με τραπεζική μεταφορά (+0.8€ προμήθεια) ή απευθείας στην κάρτα σου (+1% προμήθεια).

ανάληψη σε κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό

Εάν πρόκειται για κρυπτονόμισμα (BTC, ETH κλτ), τότε μπορείς το στείλεις στο Wallet Address της αρεσκίας σου.
Οι προμήθειες ανάληψης κρυπτονομισμάτων διαφέρουν αλλά θα τις δεις ξεκάθαρα πριν ολοκληρώσεις.

Μεταφορά DOT

↑ Πίσω στην αρχή


Εξυπηρέτηση Πελατών

Εάν αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα με τον λογαριασμό σου στην Binance, έχεις 2 επιλογές:

 1. να αναζητήσεις την λύση μόνος σου στο Support Center
 2. να επικοινωνήσεις με το Support τους μέσω Live Chat

Αν είσαι σαν εμένα, τότε θα τρέξεις απευθείας στο chat τους για να μιλήσεις με κάποιον πραγματικό άνθρωπο ο οποίος θα λύσει το πρόβλημα σου.

Μόλις ανοίξεις το παράθυρο θα σε υποδεχτεί κάποιο αυτόματο Bot αλλά μπορείς να γράψεις “connect me with a person” και να σε συνδέσει μια ζωντανή ψυχή.

Στα καλά νέα έχω πως το Live Chat είναι διαθέσιμο 24/7, ενώ στα άσχημα πως τα ερωτήματα είναι τόσα πολλά που οι χρόνοι αναμονής είναι τεράστιοι:

Εξυπηρέτηση πελατών μέσω live chat

Ενώ το Customer Support της Binance είναι διαθέσιμο σε 7 διαφορετικές γλώσσες, καμία από αυτές δεν είναι τα Ελληνικά.

Τέλος, δεν παρέχεται υποστήριξη μέσω τηλεφώνου.

↑ Πίσω στην αρχή


Θετικά & Αρνητικά

Θετικά

 • Το μεγαλύτερο Crypto Exchange στον πλανήτη
 • Από τις Χαμηλότερες Προμήθειες στην Αγορά (>0.1%)
 • Περισσότερα από 200 Cryptos διαθέσιμα
 • Προσφέρει Χρεωστική Crypto Card
 • Επιλογές για να κερδίζεις επιτόκιο στα Crypto σου
 • Επιλογές Advanced Trading
 • Crypto Insurance Fund που έχει δουλέψει στην πράξη
 • Πολλές επιλογές Ενεργητικής Ασφάλειας
 • ΠΑΡΑ πολλά Extra Features

Αρνητικά

 • Η πληθώρα επιλογών μπορεί να μπερδέψει έναν πρωτάρη
 • Μπορείς να βρεις καλύτερα επιτόκια για τα Κρυπτονομίσματα σου
 • Υψηλή Συμφόρηση στο Customer Support, με τους χρόνους απόκρισης να είναι μεγάλοι


Η Γνώμη μου

Σε γενικές γραμμές, είναι κάτι παραπάνω από go για μένα!

Η πληθώρα των προϊόντων που προσφέρει σε συνδυασμό με κάποιες από τις χαμηλότερες προμήθειες στην αγορά, φέρνουν τη Binance στις πρώτες θέσεις προτίμησης μου.
(αν όχι την πρώτη)

Η πλατφόρμα μπορεί να αποτελέσει το go-to μέρος σου για:

 • Aγοραπωλησίες Crypto (με περισσότερα από 180 alt coins)
 • Advanced Crypto Trading και παραγώγων του (Futures, Options κτλ)
 • Staking, Crypto Lending & Crypto Saving
 • Να χρησιμοποιείς τα Crypto σου σε πραγματικές συναλλαγές με την Binance Card
 • Να επενδύσεις σε νέα Projects/Νομίσματα

Από την άλλη, το πλήθος των επιλογών μπορεί να λειτουργήσει και σαν double-edged sword και να “χαώσει” έναν νέο χρήστη, πόσω μάλλον εάν πρόκειται για κάποιον αρχάριο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Αν καταφέρεις και περάσεις αυτό το “αρχικό εμπόδιο” και εξοικειωθείς με την πλατφόρμα, τότε θεωρώ πως η Binance θα καλύψει υπερ-αρκετά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχεις.

Στις παραπάνω ανάγκες, ίσως εξαιρούνται αυτές του Staking, του Crypto Lending και των Crypto Saving Accounts όπου μπορείς να βρεις επιλογές με υψηλότερα επιτόκια.
Δες περισσότερα παρακάτω ▶

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω πως δεν είμαι κάποιος hardcore crypto trader ή investor, αλλά περισσότερο ένας casual lover της όλης φάσης και του premise τους.

Μέχρι στιγμής είχα “βολεύτει” με το Crypto.com, το οποίο παραμένει εξαιρετικό ακόμα και σήμερα και κινείται στα ίδια επίπεδα με την Binance

Πλέον, μαζί με το Crypto.com αποτελούν τις αγαπημένες μου all-in-one πλατφόρμες σχετικά με Cryptos.

Πριν αγοράσεις Κρυπτονομίσματα, θυμήσου:

 • …ότι το Bitcoin και, γενικά, τα Κρυπτονομίσματα κουβαλάνε στην καμπούρα τους τεράστια επίπεδα μεταβλητότητας και ρίσκου
  Αυξήσεις και μειώσεις της τάξεως του 10% ημερησίως τις τρώνε για ψωμοτύρι.
 • …το ότι αγοράσαν Bitcoins οι φίλοι σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις και εσύ
  Don’t fear FOMO
 • …ότι τα Κρυπτονομίσματα, οι καταθέσεις σου με αυτά και οι πλατφόρμες δεν είναι ρυθμισμένες ούτε εγγυημένες από κανέναν φορέα
  Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν εγγυάται για τις καταθέσεις σου οι οποίες μπορεί να εξαφανιστούν από κάποιο hacking ή scam
 • …ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει και ό,τι κατεβαίνει δεν ανεβαίνει αναγκαστικά
 • …να έχεις ένα πλάνο για το πότε να μπεις (τιμή αγοράς) και πότε να βγεις (τιμή πώλησης)
 • …να μείνεις μακριά από Guru που υπόσχονται γρήγορα και εγγυημένα κέρδη χωρίς κόπο. Να είσαι σίγουρος ότι από τη μεταξύ σας συνεργασία, αυτοί είναι που θα τα έχουν (από το πορτοφόλι σου)
 • …βάλε χρήματα τα οποία είσαι οκ να χάσεις στο 100%
  δεν μπορείς να φανταστείς τι αίσθηση ελευθερίας θα σου δώσει

Για να μην παρεξηγηθώ:
Τα παραπάνω δεν αποτελούν αποτροπή αγοράς, αλλά μια επαγρύπνιση και μια επαναφορά στην πραγματικότητα (ένα “reality slap” ή μια “σφαλιάρα πραγματικότητας” που λένε και στο χωριό μου) σε ένα κόσμο ο οποίος αρέσκεται στο να πράτει πάντα μη-ορθολογικά.

Κλείνοντας, αν είσαι ακόμα εδώ και έχεις λύσει όλα τα παραπάνω θέματα, τότε η Binance είναι μια εξαιρετική επιλογή. 🙂

↑ Πίσω στην αρχή


Εναλλακτικές Πλατφόρμες Crypto

Όπως είναι λογικό, με την έκρηξη δημοτικότητας που ζει το Bitcoin και τα υπόλοιπα Altcoins αυτή τη περίοδο οι Crypto Brokers και τα Online Exchanges ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο, σαν μανιτάρια.

Αν μπορούσα να δώσω κάποια συμβουλή, αυτή θα ήταν να απευθυνθείς μόνο σε πλατφόρμες οι οποίες είναι δημοφιλείς και βρίσκονται σε λειτουργία για μερικά τουλάχιστον χρόνια.

Το παραπάνω, και πάλι, δεν εγγυάται ότι δεν μπορούν να είναι απάτες και scams ή να είναι ευάλωτα σε επιθέσεις hacking από επιτήδειους που θέλουν να αρπάξουν τα Bitcoin σου. (όπως και των άλλων… δεν είναι προσωπικό το θέμα.)
Είναι, όμως, μια αρχική ένδειξη αξιοπιστίας.

Παρακάτω θα βρεις τις εναλλακτικές πλατφόρμες που έχω να προτείνω.
Αποτελούν πλατφόρμες που είτε τις έχω δοκιμάσει προσωπικά είτε χαίρουν εκτίμησης και αξιοπιστίας γενικά.


Εναλλακτικά Crypto Exchanges

Στον παρακάτω πίνακα θα βρεις μια Mini σύγκριση μεταξύ μερικών από τα πιο δημοφιλή Crypto Exchanges που μπορείς να κάνεις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων:

Binance Sign up Bonus
Kucoin Sign up Bonus
Crypto.com Sign up Bonus
Gate.io Sign up Bonus

 Έτος Ίδρυσης:

2017

2017

2018

2017

₿ Cryptos: 

386

766

328

1178

 Maker/Taker Fees:

0.1%

0.1%

0.1%

0.2%

 Αγορές με Κάρτα:

✅

(1.8% Fee)

✅
(3.4%)

✅

❌

  Μεταφορά με Έμβασμα:

✅
(0% Fee)

❌

✅

❌

₿ Crypto Deposit:

✅

✅

✅

✅

 Crypto Card:

✅

❌

❌

❌

 Saving Accounts:

✅

✅

✅

✅

 Mobile App:

✅

✅

✅

✅

️ Desktop App:

✅

✅

✅

✅

 Sign up Bonus:

$50 & -10% Fees

-15% Fees

0% Spot Fees + έως $30.000

-10% Fees

 Ιστοσελίδα:

↑ Πίσω στην αρχή


Εναλλακτικές για Crypto Staking, Lending & Saving

Στον παρακάτω πίνακα θα βρεις μια Mini σύγκριση μεταξύ κάποιων από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες οι οποίες σου δίνουν επιτόκιο για τα Κρυπτονομίσματα σου μέσω Crypto Staking, Lending και Saving Accounts:

[wptb id="88762" not found ]

↑ Πίσω στην αρχή


.

F.A.Q.

Τι είναι η Binance;

Η Binance αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων (σε όγκο συναλλαγών) στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.
Σου δίνει την επιλογή να:
✓ Να κάνεις Αγοραπωλησίες δημοφιλών και μη Crypto (180+ κρυπτονομίσματα) μέσω της χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας σου ή τραπεζικής μεταφοράς
✓ Να κάνεις τις καθημερινές σου αγορές πληρώνοντας με κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την Binance Visa Card η οποία προσφέρει Cashback έως 8%
✓ Να κάνεις Crypto Trading με Μόχλευση (ή χωρίς) με προμήθειες από τις χαμηλότερες της αγοράς (>0.1%)
✓ Να κερδίσεις Παθητικό Εισόδημα από τα Crypto σου μέσω διαφόρων λειτουργιών όπως Staking, Crypto Lending & Investing

Πως να Κάνω Εγγραφή από Ελλάδα;

Η Binance είναι διαθέσιμη σε χρήστες που μένουν στην Ελλάδα.
Μπορείς να ανοίξεις έναν Δωρεάν Λογαριασμό εδώ ▶

Πως μπορώ να Μειώσω τις Προμήθειες;

Οι προμήθειες τις Binance είναι σταθερές και αφορούν το 0.1% της κάθε συναλλαγής που θα πραγματοποιήσεις στην πλατφόρμα. Παρ΄ότι είναι από τις χαμηλότερες στην αγορά, μπορείς να τις μειώσεις ακόμα περισσότερο αν κάνεις τα 2 παρακάτω βήματα:
Να Πληρώνεις τα Fees με BNB Tokens (Extra Έκπτωση 25%)
Να κάνεις Εγγραφή από αυτό το Link (Extra Έκπτωση 10%)

Affiliate Disclaimer:
Το άρθρο περιέχει affiliate links τα οποία βοηθούν το MoneyMinority.

Feel free να μην τα χρησιμοποιήσεις εάν δεν το επιθυμείς.

Risk Disclaimer:
Το MoneyMinority δεν λειτουργεί ως επενδυτικός σύμβουλος. Τα παραπάνω δεν πρέπει να ληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές αλλά ως προσωπικές εμπειρίες/απόψεις του αρθρογράφου.
Οι επενδύσεις εμπεριέχουν ρίσκο.
Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν ακόμα περισσότερο ρίσκο.

Διάβασε περισσότερα για τα Risk & Affiliate Disclaimers του MoneyMinority.

Author

Γράφω για θέματα επενδύσεων, προσωπικών οικονομικών, αποταμίευσης και χρήματος τα τελευταία 5 χρόνια. Ένας online marketer ο οποίος προσπαθεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

17 Comments

 1. Γεια σου Στέργιο,
  Για άλλη μια φορά ένας πολύ ενδιαφέρον οδηγός!
  Νιώθω ότι προχωράμε παράλληλα
  (Εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι)
  Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι όλο και περισσότερο με τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, και ψάχνομαι για exchanges, wallets, crypto lending κλπ. Σήμερα χαζευα το Binance και συμμετείχα σε μια συζήτηση (σε γνωστό forum) σχετικά με το αν αξίζει η πλατφόρμα ?
  Ο οδηγός σου ήρθε σαν από μηχανής Θεός ?
  Αναφέρεις ότι τα επιτόκια είναι χαμηλότερα από τον ανταγωνισμό (crypto lending), θα μπορούσες να αναφέρεις τα νούμερα?
  Άρα όπως πάει επόμενος οδηγός για Kraken??
  Keep up the hard and good work, as always!

 2. Καλησπέρα, στην επιβεβαίωση διεύθυνσης μπορεί να σταλεί λογαριασμός στα ελληνικά?

 3. Καλησπέρα, η επιβεβαίωση διεύθυνσης μπορεί να γίνει με λογαριασμό στα ελληνικά γραμμένο?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Εγώ έβαλα ένα bank statement από την N26 το οποίο είναι στα Αγγλικά Βασίλη.
   Αν έχει περάσει σε κάποιον άλλον κάποιος λογαριασμός στα ελληνικά ας μας γράψει στα σχόλια.
   Help a fellow crypto-friend guys.

 4. Ξερουμε αν δεχονται ελληνικα εγγραφα για την επιβεβαιωση διευθυνσης? πχ η επιστολη που μου ειχε ερθει στο σπιτι με την νεα καρτα της τραπεζας θα γινει αποδεκτο? ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Γεια σου Πέτρο,

   το δοκίμασες; Σου πέρασε τα ελληνικά έγγραφα;

   • Καλησπέρα,

    Η επιβεβαίωση δ/νσης είναι πλέον υποχρεωτική αλλιώς δεν καταθέτεις. Δοκίμασα επιβεβαίωση δ/νσης στα ελληνικά με statement ελληνικής τράπεζας και λογαριασμό σταθερής COSMOTE και απορρίφθηκαν. Επίσης to stetement της N26 είναι στα αγγλικά αλλά όπως μου είπε το support τους έχει την διεύθυνση στο κάτω μέρος και πρέπει να είναι στο πάνω…..Μάλλον εγκαταλείπω δεν σκέπτομαι άλλο τρόπο.

 5. Γεια,

  η συγκεκριμένη πλατφόρμα δε προσφέρει πλέον τη δυνατότητα κατάθεσης ευρώ με μεταφορά από τράπεζα;

  • Γεια σου Σπύρο,

   αυτή τη στιγμή η Binance έχει παγώσει προσωρινά τις καταθέσεις Euro με SEPA στον λογαριασμό της.

 6. Dimitris Skliv Reply

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το άρθρο..

  Έκανα reactivate τον λογαριασμό μου και όταν πήγα να κάνω πάλι το verify μου γράφει this ID number has been used.
  Γνωρίζεις μήπως τι μπορώ να κάνω γι αυτό;

  • Δεν γνωρίζω Δημήτρη,
   δοκίμασε να τους ρωτήσεις στο Customer Service Chat. Πιστεύω θα βρεις άκρη.

 7. Καλησπέρα, έχω σεταρει το λογοριασμο στο binance. Όταν προσπαθώ να καταθέσω λεφτά μέ κάρτας εθνικής Τράπεζας , η συναλλαγή απορρίπτεται. Έχει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα?
  Ευχαριστώ

 8. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το αναλυτικότατο άρθρο! Εξαιρετική δουλεια. Πριν μερικες μέρες άνοιξα λογαριασμο στη Binance και για την επιβεβαιωση διευθυνσης, το μόνο που δούλεψε (δηλαδή έγινε δεκτό) ήταν το statement από Revolut account.
  Επίσης για το θέμα μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό (SEPA), έκανα μεταφορά ποσού στη Revolut και από εκεί μεταφορά των χρηματων σε $ στη Binance. Το μονο fee (εκτος από της ελλ. τραπεζας, που δεν το γλιτωνεις ετσι κι αλλιώς) ήταν απο τη Revolut 0,45 ευρω για το ποσο 200 ευρω.

 9. Konstantinos kalaitzis Reply

  Ήθελα να Με βοήθησετε για νά ολοκληροσω την εγγραφή μου στην εφαρμογή τίς binance ευχαριστώ πολύ

 10. Καλημέρα παιδιά
  Με paypal πιστοποίηση διεύθυνσης και κατάθεση για αγορά κρυπτο στη Binance γίνεται, το έχει κάνει κάποιος;
  Ευχαριστώ

Write A Comment