ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Crypto.com Κάρτα: Ο Απόλυτος Οδηγός [Ελλάδα 2024] – Updated

Το Crypto.com θεωρεί τον εαυτό του το καλύτερο μέρος για να:

 • Αγοράσεις και να πουλήσεις κρυπτονομίσματα
 • Πληρώνεις τα καθημερινά σου έξοδα με κρυπτονομίσματα
 • Κερδίζεις επιτόκιο για τα κρυπτονομίσματα σου
 • Επενδύσεις τα κρυπτονομίσματα σου
 • Δανειστείς χρήματα με ενέχυρο κρυπτονομίσματα
 • Λάβεις πληρωμές από άλλους σε κρυπτονομίσματα

Πέραν του γεγονότος ότι έχει ένα από τα πιο “hot” domains πάνω στο θέμα των cryptocurrencies (You can’t beat crypto.com), πρόκειται για, ίσως, το πιο υποσχόμενο Project που έχω συναντήσει τον τελευταίο καιρό πάνω στα κρυπτονομίσματα.

Η ομάδα πίσω από το Crypto.com έχει ως στόχο να φέρει τα κρυπτονομίσματα πιο κοντά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα σε αυτά και στον κόσμο του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος.

Όπως αναφέρει και η ίδια εταιρεία στο όραμα της, αποστολή της είναι να “επιταχύνει την μετάβαση του πλανήτη στα κρυπτονομίσματα”.

Μπορώ να παραδεχτώ, ανοιχτά και χωρίς ντροπή, πως το Project που έχουν στήσει είναι αξιέπαινο, πολύπλευρο και “αγκαλιάζει” ολιστικά το θέμα κρυπτονομίσματα.

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα συνέχισε το διάβασμα, ακολουθεί ο μεγαλύτερος και πληρέστερος οδηγός του Crypto.com και της Cashback κάρτας που το συνοδεύει στα ελληνικά!

Καλή ανάγνωση!

🎁 Bonus Εγγραφής $25

Το Crypto.com προσφέρει $25 bonus εγγραφής για κάθε νέο χρήστη που θα δημιουργήσει λογαριασμό από το παρακάτω link και θα παραγγείλει μία μεταλλική crypto debit card.

* Για να κερδίσεις το Bonus στο App θα πρέπει να παραγγείλεις μια μεταλλική Crypto Debit Card

Crypto.com bonus

📅 Έτος Ίδρυσης:

2016

?? Ελλάδα:


₿ Cryptos:

201

💱 Trading Pairs:

391

💸 Trading Fees:

0.4% - 0.4%
(Maker/Taker Fees)

🏦 Αγορά με Έμβασμα:

(0% Προμήθεια)

💳  Αγορά με Κάρτα:

(2.99% Προμήθεια)

💳  Crypto VISA Card:

💰 Αποταμιευτικοί Λογαριασμοί:


έως 8.5% APY

🖥️ Desktop App:

📱 Mobile App:

🎁 Crypto.com Bonus:

25$ σε CRO

🏷️ Referral Code:

Πίνακας Περιεχομένων Οδηγού Crypto.com:

Τους τελευταίους μήνες ήμουν συνεχώς στόχος των διαφημίσεως του Crypto.com στα social media.

Όντας στον τομέα του Digital Marketing, μου είχε κάνει εντύπωση η ποιότητα των ads τους (πολύ ποιοτικά δημιουργικά & video καθώς και το εξαιρετικό targeting – kudos to your digital marketing guy) αλλά δεν είχα ασχοληθεί καθόλου.

Θεωρώ πολύ καλό σημάδι για μία εταιρεία και την ανάπτυξη της το να επενδύει στο marketing.
Δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το προϊόν της και δεν το αφήνει στην τύχη του.

Κάποιες μέρες πριν, θέλεις επειδή βρήκα λίγο χρόνο;
Θέλεις επειδή οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν;
Δεν γνωρίζω τον λόγο.
Πάντως η διαφήμιση τους πέτυχε τον στόχο της και με έβαλε στο website!

Αυτό ήταν!
Έφαγα όλη την υπόλοιπη μέρα μου ψάχνοντας και διαβάζοντας πληροφορίες για το crypto.com!

Τι είναι το Crypto.com

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2016 ως Monaco Technologies GmbH με τον Kris Marszalek ως CEO.

Τον επόμενο Ιούλιο (2017) η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από $26.000.000 για να υποστηρίξει τα πρώτα της έξοδα μέσω ενός ICO (Initial Coin Offering) για το τότε Native Token της, το MCO.

Στις 6 Ιουλίου του 2018 έκανε rebrand σε Crypto.com αγοράζοντας το ομώνυμο domain για μερικά εκατομμύρια δολάρια από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας, Matt Blaze.

Κάποια ακόμα ενδιαφέροντα ονόματα που θα συναντήσεις στο Crypto.com είναι οι:

Το Crypto.com είναι μια ψηφιακή mobile εφαρμογή η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αγοραπωλησίες ψηφιακών νομισμάτων (7 Fiat & 80+ Cryptocurrencies), να τα αποθηκεύσεις (Wallet), να τα επενδύσεις (Invest Feature), να λάβεις επιτόκιο για αυτά (Earn Feature), να δανειστείς χρήματα με ενέχυρο (Credit Feature) και να πληρωθείς σε αυτά (Pay Feature).

Παράλληλα, η εφαρμογή συνοδεύεται από μια VISA χρεωστική κάρτα (Crypto VISA Card) η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείς όλες τις καθημερινές σου συναλλαγές πληρώνοντας με κρυπτονομίσματα (θα εξηγήσω περισσότερα στη συνέχεια).

Η συγκεκριμένη κάρτα προσφέρει εξαιρετικά benefits όπως:

 • 1% έως 8% Cashback επιστροφές (σε CRO) σε κάθε σου αγορά
 • Δωρεάν Spotify & Netflix (100% επιστροφή)
 • Δωρεάν Είσοδος σε Airport Lounges

Με μια μικρή έρευνα της αγοράς θα διαπιστώσεις πως προνόμια όπως τα παραπάνω δεν “παίζουν” ούτε και στις πιο premium gold πιστωτικές κάρτες της Αμερικής.

Οι Crypto.com Visa Cards έρχονται στην Ευρώπη

Η εφαρμογή διατίθεται μόνο σε mobile version και δεν μπορείς να συνδεθείς από Η/Υ (μεγάλο πλήγμα για laptop boys like me).

Το θετικό είναι πως η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα user-friendly γεγονός το οποίο βοηθάει ακόμα και newbies να περιηγηθούν σε αυτή και τα features της με ευκολία.

Σε Desktop Version είναι διαθέσιμο το Crypto Exchange, η πιο sophisticated πλατφόρμα του Crypto.com όπου μπορείς να κάνεις trading και ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων με πιο σύνθετες επιλογές (όπως stop & loss orders, limit orders κτλ).

↑ Πίσω στην αρχή

Τι είναι τα CRO Tokens;

Η λειτουργία του Crypto.com Chain, δηλαδή του public blockchain του Crypto.com πάνω στο οποίο έχει δομηθεί η λειτουργία της πλατφόρμας, βασίζεται πάνω σε ένα κρυπτονόμισμα (Utility Token) το οποίο έχει αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρεία.

Πρόκειται για το CRO (Crypto.com Coin):

Το CRO βασίζεται πάνω στο Blockchain του Etherium, και μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε wallet υποστηρίζει αποθήκευση ERC-20 tokens.

Αν είσαι ένας επίδοξος crypto miner, τότε το CRO δεν θα σου κάνει τη χάρη. Δεν μπορείς να το κάνεις mine με κάποιο τρόπο καθώς ο τρόπος που “δημιουργείται” είναι αυτόματος και λαμβάνει χώρα με κάθε κατάθεση στο Crypto.com Wallet App.

Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα (Utility Token) γίνεται δεκτό και ανταλλάσεται σε περισσότερα από 15 δημοφιλή online ανταλλακτήρια ανά τον κόσμο (όπως Binance, Bithumb, Bittrex, OKEK κτλ).

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το CRO Token μπορείς να διαβάσεις το White Paper του.

Εάν, από την άλλη, θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Crypto.com Chain, be my guest.

Τι ήταν το MCO Token;

Πριν τον Αύγουστο του 2020 το Crypto.com βάσιζε την λειτουργία του και σε ένα δεύτερο κρυπτονόμισμα που είχε δημιουργήσει, το MCO.
Μέσα στον Αύγουστο, με απώτερο σκοπό να απλουστεύσει και να κάνει περισσότερο streamlined την λειτουργία του αποφάσισε να διατηρήσει μόνο το CRO και “σκοτώνοντας” το MCO.
Όλοι οι κάτοχοι MCO είχαν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα MCO τους σε CRO με μια σταθερή ισοτιμία (αρκετά αμφιλεγόμενη για πολλούς) μέσω του MCO Swap Program και όλα τα benefits & λειτουργίες του MCO αντικαταστάθηκαν από το CRO.
Τα MCO που δεν θα γίνουν swap σε CRO θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στο blockchain αλλά θα είναι πρακτικά άχρηστα καθώς δεν θα υποστηρίζονται από το Crypto.com και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με την δομική αυτή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, μπορείς να διαβάσεις την official ανακοίνωση τους.

↑ Πίσω στην αρχή

Τι είναι το Crypto Staking;

Εάν έχεις μπει έστω και λίγο στο website της εφαρμογής (ή έχεις ήδη προλάβει να την κατεβάσεις) τότε σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου τον όρο “Staking“.

Αν είσαι παίχτης Poker τότε ίσως είσαι ήδη familiar με την ορολογία.

Στον κόσμο του Poker, λοιπόν, το staking σημαίνει ότι κάποιος τρίτος “χρηματοδοτεί” το κεφάλαιο ενός παίχτη με την προσδοκία να νικήσει ώστε να κρατήσει ένα ποσοστό από τα κέρδη.
Πρόκειται για μια μορφή επένδυσης πάνω στα skills κάποιου παίχτη.

Θα ήθελα να κρατήσεις την παραπάνω λογική στο μυαλό και διαβάσεις τον ορισμό τους Staking σύμφωνα με το Binance Academy:

Staking είναι η διαδικασία του να “αποθηκεύεις/διατηρείς” χρήματα σε ένα Cryptocurrency Wallet με σκοπό να “υποστηρίξεις” την λειτουργία του Blockchain Network. Ουσιαστικά, “κλειδώνεις” τα κρυπτονομίσματα σου στο wallet έχεις ως αντάλλαγμα κάποια benefits ή δώρα.

Αντίστοιχα, λοιπόν, το να αγοράσεις και να κάνεις Stake CRO Tokens στο Crypto.com σημαίνει ότι “υποστηρίζεις” την εταιρεία επενδύοντας το κεφάλαιο σου στο δικό της token.

“Staking” στο Crypto.com σημαίνει πως κρατάς τα CRO στο Crypto.com Wallet σου για μια περίοδο 6 μηνών και δεν μπορείς να τα πουλήσεις ούτε να τα ανταλλάξεις. Μετά το πέρας των 6 μηνών θα είναι ξανά διαθέσιμα για να μπορέσεις να κάνεις ο,τι θέλεις με αυτά.

Όπως μπορείς να αντιληφθείς, είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της εταιρείας οι χρήστες της να διατηρούν και να επενδύουν τα κεφάλαια τους στο δικό της token.

Για τον λόγο αυτό, προσφέρει ουκ ολίγα προνόμια σε αυτούς που κάνουν staking CRO Tokens.

Τέτοια προνόμια είναι:

 • Premium Metal Crypto Visa Cards (με υψηλότερα Cashbacks & Προνόμια)
 • Υψηλότερα ετήσια επιτόκια στο Earn Feature (έως και 20% ετήσιο επιτόκιο)
 • 50% Έκπτωση στα Fees στο Invest Feature

Μάθε περισσότερα για τα προνόμια που κερδίζεις από το Staking στο επόμενο κεφάλαιο.

↑ Πίσω στην αρχή

$25 Bonus στο Crypto.com

Το Crypto.com προσφέρει $25 bonus εγγραφής για κάθε νέο χρήστη που θα δημιουργήσει λογαριασμό από το παρακάτω link και θα παραγγείλει μία μεταλλική crypto debit card.

* Για να κερδίσεις το Bonus στο App θα πρέπει να παραγγείλεις μια μεταλλική Crypto Debit Card

Crypto Cashback Visa Cards

Εάν έχεις ακούσει κάτι για το Crypto.com τότε λογικά αυτό θα έχει να κάνει με τις περίφημες Cashback VISA Crypto κάρτες του.

Αυτές οι κάρτες προσφέρουν αρκετά προνόμια αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σου επιτρέπουν να πληρώσεις για όλες σου τις καθημερινές συναλλαγές με τα κρυπτονομίσματα σου.

Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε μηχάνημα POS δέχεται VISA (δηλαδή σε όλα) και να πληρώσεις με Ευρώ, Δολάρια, Bitcoin, Etherium (μετατρέποντας τα στο κατάλληλο νόμισμα) και να κερδίσεις επιπλέον Cashback έως 8% (σε CRO).

Όπως ανέφερα και παραπάνω, το βασικό mission της Crypto.com είναι να φέρει τα κρυπτονομίσματα πιο κοντά στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Σκέψου, λοιπόν, οτι μπορείς να κάνεις τα εβδομαδιαία ψώνια του Supermarket σου ή να πίνεις τον καφέ σου να πληρώνεις μετατρέποντας τα Bitcoin σου Ευρώ και να κερδίζεις επιστροφή έως 8%.

Κάτι αρκετά cool αλλά και αδύνατο μέχρι αρκετά πρόσφατα!

Το Crypto.com προσφέρει μια γκάμα από 5 διαφορετικές MCO Visa Cards, η κάθε μια με τα δικά της προνόμια αλλά και υποχρεώσεις.

Ο τρόπος για να “αναβαθμίσεις” το profile σου σε υψηλότερο Tier κάρτας και να απολαύσεις τα αντίστοιχα προνόμια είναι να κάνεις Staking CRO Token για μια περίοδο 6 μηνών.

Τα Staked CRO Tokens δεν χάνονται αλλά παραμένουν στην κατοχή σου και είναι ξανά διαθέσιμα για χρήση μετά από 180 ημέρες. Σκέψου το σαν να “κλείνεις τα λεφτά σου στην τράπεζα”.

Επίσης, μετά το πέρας του 6μήνου μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς την premium card σου χωρίς κάποια άλλη χρέωση, για πάντα.
(Εάν επιλέξεις να μην έχεις staked τα CRO τότε τα προνόμια σου θα μειωθούν σημαντικά)

Το βασικό tier κάρτας είναι η Midnight Blue Card (η οποία δεν απαιτεί κάποιο staking για να την αποκτήσεις) και το πιο high-end είναι η Obsidian Black (η οποία απαιτεί staking 1.000.000 CRO).

Πριν αναλύσω την κάθε κάρτα μεμονωμένα, ας δούμε τι ισχύει για όλες τις κάρτες καθολικά:

 • Δεν υπάρχει χρέωση συνδρομής
 • Διαθέσιμες σε Ευρώπη, Η.Π.Α. και Σιγκαπούρη
 • Δωρεάν μεταφορικά κάρτας στη διεύθυνση σου
 • Πληρωμή σε ξένα νομίσματα χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτιμία (ο,τι ισχύει και με τις Digital Banks της Revolut, N26 κτλ)
 • 1% έως 8% Cashback σε όλες τις αγορές που πραγματοποιείς
 • Δωρεάν αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ
 • Cool μεταλλικό Design (εκτός της βασικής κάρτας)

Πάμε να δούμε λίγα περισσότερα για την κάθε κάρτα:

Crypto Cashback Visa Cards

↑ Πίσω στην αρχή

💳 Midnight Blue Visa Card

[Δωρεάν]

Πρόκειται για την βασική κάρτα η οποία προσφέρεται εντελώς δωρεάν (χωρίς CRO Staking) και προσφέρει 1% Cashback της αξίας κάθε αγοράς σε CRO Tokens.

Η κάρτα είναι κατασκευασμένη από πλαστικό και έρχεται σε μπλε χρώμα.

Midnight Blue Visa Card (Δωρεάν)
Πάρε την Midnight Blue
Κάρτα:Midnight Blue
Απαραίτητο Stake:Δεν απαιτείται
Cashback:1% σε κάθε αγορά

Επίσης, μπορείς να κάνεις δωρεάν αναλήψεις μετρητών από οποιοδήποτε ATM έως 200$ /μήνα* και μετατροπές συναλλάγματος χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτιμία έως και $2.000 /μήνα.

$25 Bonus στο Crypto.com

Το Crypto.com προσφέρει $25 bonus εγγραφής για κάθε νέο χρήστη που θα δημιουργήσει λογαριασμό από το παρακάτω link και θα παραγγείλει μία μεταλλική crypto debit card.

* Για να κερδίσεις το Bonus στο App θα πρέπει να παραγγείλεις μια μεταλλική Crypto Debit Card

💳 Ruby Steel Visa Card

[5.000 CRO Stake]

Στο επόμενο Tier θα συναντήσεις την Ruby Steel κάρτα η οποία είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και έχει κόκκινο χρώμα.

Για να την αποκτήσεις θα χρειαστεί να κάνεις Stake 5.000 CRO για 6 μήνες.

Προσφέρει 2% Cashback της αξίας κάθε αγοράς σε CRO Tokens και 100% επιστροφή στην συνδρομή σου στο Spotify.

Τι σημαίνει το Δωρεάν Spotify;

Πληρώνεις την συνδρομή σου στο Spotify με την κάρτα σου και επιστρέφεται σε σένα το 100% της αξίας της σε CRO Tokens αμέσως μετά.

Ruby Steel Visa Card
Πάρε την Ruby Steel
Κάρτα:Ruby Steel
Απαραίτητο Stake:5.000 CRO για 6 μήνες
Cashback:2% σε κάθε αγορά
Free Υπηρεσίες:Δωρεάν Spotify

Μπορείς να κάνεις δωρεάν αναλήψεις μετρητών από οποιοδήποτε ATM έως 400$ /μήνα* και μετατροπές συναλλάγματος χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτιμία έως και $4.000 /μήνα.

↑ Πίσω στην αρχή

💳 Jade Green/Royal Indigo Visa Cards

[50.000 CRO Stake]

Στο 3ο tier συνυπάρχουν η Jade Green και η Royal Indigo. Πρόκειται για δύο μεταλλικές κάρτες οι οποίες προσφέρουν τα ίδια ακριβώς προνόμια με τη μόνη διαφορά να βρίσκεται στο χρώμα τους.

Για να τις αποκτήσεις θα πρέπει να κάνεις Stake 50.000 CRO για 6 μήνες.

Από εδώ και πέρα τα προνόμια αρχίζουν να γίνονται ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα καθώς το συγκεκριμένο tier προσφέρει:

 • 3% Cashback της αξίας κάθε συναλλαγής σε CRO Tokens
 • 100% επιστροφή σε Spotify & Netflix
 • Πρόσβαση σε Lounges αεροδρομίων με το LoungeKey
 • Υψηλότερα επιτόκια για στο Crypto Earn (δες παρακάτω)
 • 10% ετήσιο επιτόκιο πάνω στο Staked Amount σου

Τι σημαίνει το 10% ετήσιο επιτόκιο στο amount που έχεις κάνει stake;

Έχοντας κάνει stake 50.000 CRO για να αποκτήσεις την κάρτα σου, το crypto.com σε επιβραβεύει με 10% ετήσιο επιτόκιο πάνω σε αυτό το ποσό το οποίο αποπληρώνεται στο wallet σου κάθε 7 ημέρες.

Αυτό σημαίνει πως μέσα στην περίοδο των 6 μηνών θα έχεις κερδίσει 2.500 CRO χωρίς να κάνεις τίποτα! Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση όπου κάνεις τα χρήματα σου να δουλεύουν για εσένα.

Προσωπικά, η Royal Indigo είναι η κάρτα που επίλεξα εγώ για να δοκιμάσω την υπηρεσία του Crypto.com.

Jade Green ή Royal Indigo MCO Visa Card ( 25.000 CRO Stake)
Πάρε την Jade Green/Royal Indigo
Κάρτα:Royal Indigo/Jade Green
Απαραίτητο Stake:50.000 CRO για 6 μήνες
Cashback:3% σε κάθε αγορά
Προνόμια:Υψηλότερα Επιτόκια στο Earn
Free Υπηρεσίες:Δωρεάν Spotify & Netflix
Airport Lounges:Δωρεάν για 1 άτομο
Επιτόκιο στο Staked:10% ετήσιο

Τέλος, οι δωρεάν αναλήψεις μετρητών από οποιοδήποτε ATM φτάνουν τα 800$ /μήνα* και οι μετατροπές συναλλάγματος χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτιμία τα $10.000 /μήνα για το συγκεκριμένο tier καρτών.

↑ Πίσω στην αρχή

💳 Icy White / Rose Gold Visa Cards

[500.000 CRO Stake]

Στο 4ο tier θα βρεις την Icy White και την Rose Gold. Στο ίδιο μοτίβο, οι δύο κάρτες προσφέρουν τα ίδια προνόμια, το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα τους.

Για να τις αποκτήσεις θα πρέπει να κάνεις Stake 500.000 CRO για 6 μήνες.

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν όσον αφορά τα benefits που προσφέρονται.

Παρέχει ό,τι παρέχει το προηγούμενο tier με ακόμα υψηλότερα ποσοστά σε επιτόκια, εκπτώσεις και cashback.

Επίσης, προσφέρει 100% επιστροφή στο Amazon Prime (το οποίο δεν είναι διαθέσιμο για Ελλάδοα), +1 άτομο στο airport lounge pass σου, -10% έκπτωση σε κάθε booking που κάνεις μέσω Expedia, ένα αποκλειστικό πακέτο με exclusive Merchandise της εταιρείας και πρόσβαση στο Crypto Private Club (premium support, υπηρεσία κληρονομιάς κτλ).

Icy White ή Rose Gold MCO Visa Card
Πάρε την Icy White/Rose Gold
Κάρτα:Icy White / Rose Gold
Απαραίτητο Stake:500.000 CRO για 6 μήνες
Cashback:5% σε κάθε αγορά
Προνόμια:Υψηλότερα Επιτόκια στο Earn
Free Υπηρεσίες:Δωρεάν Spotify, Netflix & Amazon Prime
Εκπτώσεις:-10% σε Expedia
Airport Lounges:Δωρεάν για 2 άτομα
Επιτόκιο στο Staked:12% ετήσιο
Extra Προνόμια:Crypto Private Club, Welcome Pack

Τέλος, μπορείς να κάνεις δωρεάν αναλήψεις μετρητών από οποιοδήποτε ATM έως 1000$ /μήνα* και μετατροπές συναλλάγματος χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτιμία έως και $20.000 /μήνα.

↑ Πίσω στην αρχή

💳 Obsidian Black Visa Card

[5.000.000 CRO Stake]

Φτάνοντας στο υψηλότερο tier συναντάς την μεταλλική Obsidian Black κάρτα.

Για να αποκτήσεις την πολυπόθητη κάρτα θα πρέπει να κάνεις Stake 5.000.000 CRO για 6 μήνες.

Στο συγκεκριμένο επίπεδο θα απολαύσεις όλα τα προνόμια του προηγούμενου επιπέδου και επιπλέον:

 • Έκπτωση 10% στην Airbnb
 • Private Jet Partnership
 • 8% Cashback σε όλες σου τις αγορές
 • 12% ετήσιο επιτόκιο πάνω στο Staked CRO Amount σου
Obsidian Black Visa Card (2.500.000 CRO Stake)
Πάρε την Obsidian Black
Κάρτα:Obsidian Black
Απαραίτητο Stake:5.000.000 CRO για 6 μήνες
Cashback:8% σε κάθε αγορά
Προνόμια:Υψηλότερα Επιτόκια στο Earn
Free Υπηρεσίες:Δωρεάν Spotify, Netflix & Amazon Prime
Εκπτώσεις:-10% σε Expedia & Airbnb
Airport Lounges:Δωρεάν για 2 άτομα
Επιτόκιο στο Staked:12% ετήσιο
Extra Προνόμια:Crypto Private Club, Welcome Pack, Jet Partnership

Μπορείς να κάνεις δωρεάν αναλήψεις μετρητών από οποιοδήποτε ATM έως 1000$ /μήνα* και unlimited μετατροπές συναλλάγματος χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτιμία.

↑ Πίσω στην αρχή

Ποια Crypto VISA Card να επιλέξω;

Και να που φτάσαμε στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.

Ποια κάρτα αξίζει να επιλέξεις;

Αν διάβασες την ανάλυση των καρτών θα σου “τρέχουν τα σάλια” με τα προνόμια των high-end tiers.

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες κάρτες αυτή την στιγμή οι οποίες να προσφέρουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα για τον χρήστη.
(Αν ρίξεις μια ματιά στα benefits που προσφέρουν ακόμα και premium πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών θα βάλεις τα κλάματα)

Αξίζουν όμως;

Για να δούμε τι κερδίζεις στην πράξη, θα χρησιμοποιήσω την Jade Green/Royal Indigo ως παράδειγμα.

Κάνοντας τα μαθηματικά για την 100% επιστροφή σε συνδρομές Netflix και Spotify έχω το παρακάτω:
(6.99€ * 12) + (7.99€ * 12) = 179.96€

Αν, υποθέσω ότι θα κάνεις συναλλαγές αξίας 2.000€ μέσα στο έτος με ένα μέσο όρο 3% Cashback:
2.000 * 0.03 = 60€

Συνολικό όφελος 239.96€ το έτος.

Πόσο θα σου κοστίσει η συγκεκριμένη κάρτα;

Για να αποκτήσεις την Jade Green/Royal Indigo κάρτα θα χρειαστεί να κάνεις stake 50.000 CRO.

Με την τωρινή ισοτιμία του CRO Token να είναι στα 0.056€ σημαίνει πως θα χρειαστεί να αγοράσεις CRO αξίας 50.000 * 0.056€ = 2.800€.

Ουσιαστικά όμως, δεν θα σου κοστίσει κάτι καθώς τα staked CRO Tokens παραμένουν δικά σου και μετά το 6μηνο.

Επίσης, αν υπολογίσεις οτι στο 3ο tier το Crypto.com σου προσφέρει 10% επιτόκιο στα 50.000 CRO που έχεις κάνει stake σημαίνει οτι στο τέλος του 6μήνου θα έχεις κερδίσει 2.500 επιπλέον CRO, δηλαδή 140€.

Όσο προσοδοφόρο και να είναι το συγκεκριμένο deal, μην ξεχνάς πως κανείς δεν εγγυάται πως το commitment που θα κάνεις είναι ασφαλές.

Το CRO είναι ένα token το οποίο χαρακτηρίζεται και αυτό από το γνωστό volatility που έχουν όλα τα cryptocurrencies.
Η αξία μπορεί να ανέβει ή να κατέβει πολύ γρήγορα, χωρίς προειδοποίηση.
(Όπως και έγινε περισσότερες από μία φορές)

Εάν το CRO υποτιμηθεί έναντι του Ευρώ και φτάσει, για παράδειγμα, στα 0.04€ τότε το κεφάλαιο σου ξαφνικά από 2.800€ θα αξίζει 2.000€.

Τέλος, έχε στο μυαλό σου πως τα CRO σου παραμένουν μέσα στο ηλεκτρονικό wallet του Crypto.com και είναι ευάλωτα σε hackers αλλά και μια τυχόν χρεωκοπία της εταιρείας.

Άρα το ερώτημα είναι, με τι ποσότητα ρίσκου στις πλάτες σου είσαι άνετος;

Εγώ διάλεξα την Royal Indigo Crypto Card η οποία απαιτεί staking 50.000 CRO. Είναι μια ποσότητα χρημάτων η οποία δεν θα μου λείψει εάν, για οποιοδήποτε λόγο, χαθεί ή μειωθεί.

Σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο.

.

↑ Πίσω στην αρχή

Crypto Wallet Review:
Αγοραπωλησίες Κρυπτονομισμάτων

Αγοραπωλησίες Κρυπτονομισμάτων μέσω του Crypto.com Wallet App

Το Crypto.com Wallet σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις, να πουλήσεις αλλά και να διατηρήσεις σε αυτό 80+ διαφορετικά κρυπτονομίσματα και 7 κλασικά νομίσματα.

Σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Etherium, Ripple, Binance τα οποία μπορείς να αγοράσεις με 2 τρόπους:

Οποιαδήποτε στιγμή θέλεις, μπορείς να μεταφέρεις τα κρυπτονομίσματα σου από το Crypto.com Wallet σε οποιοδήποτε άλλο Wallet θέλεις αλλά και το αντίθετο.
*Παρακάτω θα δεις πως έστειλα μερικά bitcoin από το Coinbase Wallet μου στο Crypto.com Wallet

Επίσης, μπορείς να διατηρήσεις χρηματικό κεφάλαιο σε 7 διαφορετικά κλασικά νομίσματα (όπως Ευρώ, Δολάρια κτλ) μέσα στο Wallet σου και να κάνεις αλλαγές μεταξύ τους οποιαδήποτε στιγμή χρησιμοποιώντας την πραγματική ισοτομία (κάτι παρόμοιο με αυτό που προσφέρουν οι ψηφιακές τράπεζες Revolut & N26).

Τέλος, εάν είσαι fan του monitoring θα βρεις charts στα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις live την απόδοση περισσότερων από 200 κρυπτονομισμάτων.

↑ Πίσω στην αρχή

Crypto.com Earn Review:
Κέρδισε Επιτόκιο στα Κρυπτονομίσματα σου

Ένα από τα βασικά features του Crypto.com είναι το Earn, το οποίο σου επιτρέπει να κερδίζεις επιτόκιο πάνω στις καταθέσεις κρυπτονομισμάτων σου (έως και 12% ετήσια).

Θέλω να σκεφτείς το Earn σαν το κλασσικό παράδειγμα του “κλείνω τα χρήματα μου στην τράπεζα” για να κερδίσω καλύτερο επιτόκιο. Έτσι και εδώ, μπορείς να “κλείσεις” τα κρυπτονομίσματα που έχεις να κάθονται στο wallet σου και να εξασφαλίσεις καλύτερα επιτόκια.

Οι τόκοι πληρώνονται εβδομαδιαία και πάντα στο εκάστοτε νόμισμα. (Οι τόκοι για καταθέσεις σε Bitcoin πληρώνονται σε Bitcoin, για Etherium σε Etherium κτλ)

Πως λειτουργεί το Earn Feature;

Το Earn feature “αλληλοσυνδέεται” μαζί το Credit feature του Crypto.com και λειτουργούν σαν ένα Peer to Peer Lending σύστημα.

Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία, το Earn feature στήθηκε με σκοπό να παρέχει το απαραίτητο κεφάλαιο το οποίο θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη του Credit feature.

Την ίδια στιγμή που εσύ δανείζεις κρυπτονομίσματα με συγκεκριμένο επιτόκιο, κάποια άλλοι χρήστες δανείζονται κρυπτονομίσματα για υψηλότερο επιτόκιο.
Η διαφορά των επιτοκιών δανειστών και δανειζομένων είναι το κέρδος του Crypto.com.

Πριν προχωρήσω σε συγκεκριμένα παραδείγματα καλό θα ήταν πάρεις μια γενική ιδέα για το πως λειτουργούν τα επιτόκια.

Άρα το επιτόκιο που θα λάβεις εξαρτάται από 3 πράγματα:

 • Το είδος του Coin που έχεις ως κατάθεση
 • Το διάστημα που θα “κλείσεις” τις καταθέσεις του Coin σου
 • Το πόσα CRO Tokens έχεις Staked

Επιτόκια Earn με λιγότερα από 5.000 CRO Staked:

Επιτόκια Earn με λιγότερα από 5.000 CRO Staked

Επιτόκια Earn με περισσότερα από 50.000 CRO Staked:

Επιτόκια Earn με περισσότερα από 50.000 CRO Staked:

Τα υποστηριζόμενα Coins τα οποία μπορείς να επενδύσεις χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

 • Τα Coins
 • Τα StableCoins
 • Το Utility Token του Crypto.com, το CRO
Τα Νομίσματα που συμμετέχουν στο Crypto Earn

Μερικά από τα 80+ Cryptocurrencies που υποστηρίζονται είναι:

BitcoinEthereumLiteCoin
Binance CoinRippleChainLink
Bitcoin CashLiteCoinEOS
CardanoStellarCosmos
DashVeChainNEO
AlgorandPolkadot NEWTezos
ThetaVeChainyearn.finance
UniSwapErlondWaves

Τα Stable Coins που υποστηρίζονται είναι:

USD CoinTetherPaxos Standard
True USDTrue CADTrue AUD
True GBPDai

↑ Πίσω στην αρχή

Αφού είδαμε τη θεωρία ας δούμε μερικά παραδείγματα στην πράξη.

Για να μπεις στο Earn Feature από την εφαρμογή, θα πατήσεις το logo του Crypto.com που βρίσκεται στη μέση του menu και στη συνέχεια θα επιλέξεις “Earn”.

Από εκεί, πατώντας το “+”, θα επιλέξεις το cryptocurrency το οποίο θέλεις να “κλείσεις” τις καταθέσεις σου και θα δεις τους όρους των επιτοκίων.

Παράδειγμα επιτοκίου για καταθέσεις σε Bitcoin:

Ας υποθέσουμε πως έχεις Bitcoin στο Crypto.com Wallet σου, δεν σου αρέσει να τα βλέπεις να κάθονται και θέλεις να τα κάνεις να σου αποδώσουν επιτόκιο.

Το Earn feature σου προσφέρει το παρακάτω επιτόκιο για τα Bitcoins σου:

Κέρδισε Επιτόκιο σε Bitcoin

Εάν επιλέξεις να τα “κλείσεις” για διάστημα 3 μηνών σου προσφέρει ετήσιο επιτόκιο 6.5%, για 1 μήνα επιτόκιο 4.5% και εάν επιλέξεις να τα “κλέισεις” στο flexible (οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις) σου δίνει 2% επιτόκιο.

Not bad, right?

Αντίστοιχα είναι τα επιτόκια που θα βρεις για τα γνωστά cryptocurrencies όπως το Etherium, το Ripple, το Litecoin κτλ.

*Τα παραπάνω ποσοστά είναι διαθέσιμα εάν κάνεις staking >25.000 CROs.
Αν έχεις λιγότερα, τότε ισχύουν 4.5% (3 μήνες), 3% (1 μήνα) & 1.5% (Flexible).

Παράδειγμα επιτοκίου για καταθέσεις σε Stable Coins:

Εάν, από την άλλη, θέλεις να “κλείσεις” τις καταθέσεις σου σε Stablecoins, τα επιτόκια είναι σημαντικά υψηλότερα.

Δες για παράδειγμα, τι ετήσια επιτόκια προσφέρει για καταθέσεις σε USDC:

Παράδειγμα επιτοκίου για καταθέσεις σε Stable Coins:

Για διάστημα 3 μηνών σου προσφέρει ετήσιο επιτόκιο 12%, για 1 μήνα επιτόκιο 10% και στο flexible, 8%.

*Τα παραπάνω ποσοστά είναι διαθέσιμα εάν κάνεις staking >25.000 CROs.
Αν έχεις λιγότερα, τότε ισχύουν 10% (3 μήνες), 8% (1 μήνα) & 6% (Flexible).

Ο,τι νόμισμα και να έχεις πάντως στο Crypto.com Wallet σου, το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να το έχεις στο Flexible Term του Earn Feature.

Δεν έχεις κάποιο commitment καθώς μπορείς να τα τραβήξεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις και κερδίζεις ένα, μικρό μεν, υπαρκτό δε, επιτόκιο.

↑ Πίσω στην αρχή

$25 Bonus στο Crypto.com

Το Crypto.com προσφέρει $25 bonus εγγραφής για κάθε νέο χρήστη που θα δημιουργήσει λογαριασμό από το παρακάτω link και θα παραγγείλει μία μεταλλική crypto debit card.

* Για να κερδίσεις το Bonus στο App θα πρέπει να παραγγείλεις μια μεταλλική Crypto Debit Card

Πως Ανοίγεις Λογαριασμό στο Crypto.com

Αφού ενημερώθηκες για όλα τα features που προσφέρει εφαρμογή, το επόμενο βήμα είναι να ανοίξεις τον λογαριασμό σου ώστε να τα δοκιμάσεις!

Η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στο Crypto.com είναι αρκετά απλή, γρήγορη, γίνεται εξ΄ολοκλήρου online και δεν σε επιβαρύνει με κάποια χρέωση.

Τι χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις:

 • Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης ή Ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες).
 • Το Referral Code σου για να κερδίσεις $25 →  c2wr2gzajd
 • Το κινητό σου τηλέφωνο

2΄ λεπτά διάλειμμα για να πας να τα φέρεις.

Όλα εδώ; Τέλεια!

Πάμε να δούμε πως θα κάνεις την εγγραφή σου μαζί, βήμα προς βήμα:

[Βήμα 1]
Κάνε download την εφαρμογή στο κινητό σου

Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου από το παρακάτω link ή απευθείας από το Google Play ή το Apple Store.

[Βήμα 2]
Πρόσθεσε το Referral Code

Κατέβασε την εφαρμογή και χρησιμοποίησε το παρακάτω
Referral Code →  c2wr2gzajd
ώστε να κερδίσεις $25 Bonus σε CRO

*Προϋπόθεση Bonus:
Για να ξεκλειδώσεις το Bonus των $25 θα πρέπει να κάνεις Stake CRO αξίας $400 ώστε να παραγγείλεις την κόκκινη μεταλλική κάρτα.

Ξέχασες να προσθέσεις το Referral Code σου κατά την εγγραφή;

Μην ανησυχείς, μπορείς να το προσθέσεις μέσα από την εφαρμογή έως και 5 ημέρες μετά την εγγραφή σου.

Ρίχνεις μια ματιά στα Perks που σου προσφέρει (αλλά μάλλον τα ξέρεις ήδη οπότε πάτα skip)

[Βήμα 3]
Επιβεβαίωσε το E-mail σου

Συμπλήρωσε το email σου και πάτησε Submit.

Επιβεβαίωση Email στο crypto.com

Άνοιξε το email της διεύθυνσης που δήλωσες παραπάνω, άνοιξε το email που έχει έρθει (λογικά) και πάτησε confirm.

Επιτυχημένη Επιβεβαίωση Email στο crypto.com

[Βήμα 4]
Επιβεβαίωσε το τηλέφωνο σου

Αφού τελειώσεις με την επιβεβαίωση του email, έρχεται η σειρά του τηλεφώνου.

Επιβεβαίωση τηλεφώνου στο crypto.com

Στο ίδιο μοτίβο, συμπλήρωσε τον αριθμό τηλεφώνου σου και πάτησε submit.
Θα λάβεις ένα SMS με έναν κωδικό επιβεβαίωσης τον οποίο και θα συμπληρώσεις στο επόμενο βήμα.

Επιτυχημένη Επιβεβαίωση Τηλεφώνου στο crypto.com

[Βήμα 5]
Δώσε (ή και όχι) συγκατάθεση για promotional ενέργειες

Όπως επιβάλει και το αγαπημένο μας G.D.P.R., για να έχει το δικαίωμα μία εταιρεία να σε ενημερώνει για οποιαδήποτε promotional ενέργεια της χρειάζεται την ρητή συγκατάθεση σου.

Το crypto.com φαίνεται πως είναι GDPR compliant, λοιπόν, και το τηρεί.

Συγκατάθεση για promotional ενέργειες από το Crypto.com

Εάν θέλεις να λαμβάνεις promo ενημερώσεις ( προσφορές/ενέργειες/δώρα/εκπτώσεις κτλ), τσέκαρε το κουτάκι και πάτησε “Continue”.

[Βήμα 6]
Δημιούργησε τον λογαριασμό σου

Για την δημιουργία του λογαριασμού σου θα χρειαστούν οι παρακάτω πληροφορίες:

 • Πλήρες ονοματεπώνυμο
 • ID
 • Selfie ταυτοποίησης

Ξεκινάς συμπληρώνοντας το όνομα σου με λατινικούς χαρακτήρες όπως εμφανίζεται στο επίσημο έγγραφο.

Συνεχίζεις με την ταυτοποίηση κάποιου επίσημου εγγράφου. Στην περίπτωση της Ελλάδας γίνονται δεκτά:

 • Ταυτότητα (Με λατινικούς χαρακτήρες – όχι χειρόγραφη)
 • Δίπλωμα Οδήγησης
 • Διαβατήριο
Επίσημα Έγγραφα Ταυτοποίησης στο Crypto.com

Αφού επιλέξεις το έγγραφο με το οποίο θέλεις να κάνεις την ταυτοποίηση θα ανοίξει η κάμερα του κινητού σου και θα σε αφήσει να το φωτογραφήσεις.

Στην συνέχεια, θα ανοίξει η μπροστινή κάμερα ώστε να βγάλεις μια selfie.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι εσύ είσαι όντως εσύ (:O) και να κάνουν verify το account.

Η εφαρμογή μας ενημερώνει πως η διαδικασία επιβεβαίωσης διαρκεί 2 με 3 εργάσιμες ημέρες.

Η επιβεβαίωση στο Crypto.com θα γινει σε 2 με 3 ημέρες

Σε εμένα η επιβεβαίωση έγινε μέσα σε 2 με 3 ώρες.
(Μάλλον δεν έχουν τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση στην διαδικασία 🙂 )

[Βήμα 7]
Δημιούργησε το PIN σου

Στην συνέχεια θα σου ζητηθεί να δημιουργήσεις ένα 6ψήφιο κωδικό (σκέψου το σαν PIN) με το οποίο θα συνδέεσαι στην εφαρμογή και θα σου ζητείται ως επιβεβαίωση πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή.

Δημιουργία 6ψήφιου PIN στο Crypto.com

[Βήμα 8]
Επίλεξε το βασικό νόμισμα του λογαριασμού

Είναι το βασικό νόμισμα στο οποίο θα εμφανίζονται όλα τα balances και οι συναλλαγές στην εφαρμογή.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε:

 • Euro (EUR)
 • US Dollar (USD)
 • British Pounds (GBP)
 • Singapore Dollar (SGD)
Επιλογή βασικού νομίσματος λογαριασμού στο crypto.com

Αυτό ήταν! Τέλος!

Ο λογαριασμός σου είναι έτοιμος και είσαι ελεύθερος να χρησιμοποιήσεις όλα τα feature της εφαρμογής πλέον.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποίησες το παραπάνω referral code για να δημιουργήσεις το account σου τότε θα έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα για να κερδίσεις 25$ (ή στην περίπτωση μας, ~22€) σε CRO Tokens!

* Για να κερδίσεις το Bonus θα πρέπει να κάνεις stake τουλάχιστον 5.000 CRO.

Bonus Εγγραφής στο Crypto.com

↑ Πίσω στην αρχή

Πως Μπορείς να Αποκτήσεις Κρυπτονομίσματα στο Crypto.com

Έχεις δημιουργήσει τον λογαριασμό σου επιτυχώς και δεν βλέπεις την ώρα να μπεις στην δράση!

Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορείς να αποκτήσεις κρυπτονομίσματα στο Crypto.com:

Μπορείς, λοιπόν, να κάνεις μια μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό σου λογαριασμό στο Crypto.com και στην συνέχεια να αγοράσεις τα κρυπτονομίσματα σου με αυτά είτε να κάνεις απευθείας αγορά μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Πάμε να εξετάσουμε τις 2 επιλογές, να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά τους και να καταλήξουμε στη πιο συμφέρουσα:

Μεταφορά Χρημάτων στο Crypto.com Wallet μέσω Τραπεζικού Εμβάσματος

Με τη διαδικασία αυτή θα πραγματοποιήσουμε αποστολή χρηματικού εμβάσματος από οποιαδήποτε τράπεζα στο Wallet μας στο Crypto.com.

[Βήμα 1]
Δημιουργία του Fiat Wallet μας

Όπως ακριβώς έχεις ένα wallet για τα κρυπτονομίσματα σου, έχεις ένα και για τα παραδοσιακά σου νομίσματα.

Πάμε να το δημιουργήσουμε:

Επιλέγεις “Wallet” από το menu, στη συνέχεια “Transfer” πάνω δεξιά και τέλος “+Set Up New Currency”

Δημιουργία Fiat Money Wallet στο Crypto.com

Η εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις Wallets για 5 διαφορετικά νομίσματα (Euro, US Dollar, Sterling, Swish Franc, Leu, Kuna, Forint και πολλά ακόμα).

Δημιουργία έως 5 λογαριασμών σε διαφορετικά νομίσματα

Το βασικό νόμισμα που χρησιμοποιώ είναι το Ευρώ, άρα θα δημιουργήσω ένα Euro Currency Wallet.

Οι επιλογές για μεταφορά Euro στο Crypto είναι μέσω SEPA ή Swift Transfer.

Επιλέγουμε SEPA και πατάμε “Set Up”.

Μεταφορά Χρημάτων μέσω SEPA ή Swift

Στην συνέχεια θα ανοίξει μια καρτέλα όπου θα δεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις το έμβασμα από την τράπεζα σου (IBAN, Beneficiary Name, BIC κτλ).

[Βήμα 2]
Αποστολή Εμβάσματος

Ανοίγεις το e-Banking platform της τράπεζας με την οποία συνεργάζεσαι (είτε παραδοσιακή τράπεζα είτε digital τράπεζα) και επιλέγεις την αποστολή χρηματικού εμβάσματος.

Συμπληρώνεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία του παραλήπτη (αυτά που πήρες από το crypto.com) και επιλέγεις το ποσό που θέλεις να στείλεις.

*Προσοχή:
Το όνομα του τραπεζικού σου λογαριασμού θα πρέπει να είναι ίδιο με το όνομα του λογαριασμού σου στο crypto.com.

Θετικά:

Δεν υπάρχει καμία προμήθεια από πλευράς crypto.com για τα εισερχόμενα εμβάσματα.

*Προσοχή:
Το ότι δεν υπάρχει χρέωση από την πλευρά του Crypto.com δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει χρέωση εμβάσματος από την πλευρά της τράπεζας σου.
Στην περίπτωση μου, όπου χρησιμοποιώ τις ψηφιακές τράπεζες της Revolut & της N26, δεν υπάρχει καμία προμήθεια.

Αρνητικά:

Τα τραπεζικά εμβάσματα χρειάζονται, συνήθως, 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες να φανούν στον λογαριασμό σου.

*Σημείωση:
Οι ψηφιακές τράπεζες που χρησιμοποιώ για τα εμβάσματα μου (N26 & Revolut) ολοκληρώνουν την αποστολή σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Αφού τα χρήματα φτάσουν ασφαλή στον λογαριασμό σου μπορείς να προχωρήσεις και στην αγορά.

Από το κεντρικό menu επιλέγεις “Buy”, διαλέγεις το κρυπτονόμισμα που επιθυμείς, επιλέγεις η αγορά να γίνει μέσω “Fiat Wallet”, συμπληρώνεις την ποσότητα που θέλεις να αγοράσεις και πατάς το κουμπί της αγοράς.

Αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω fiat money

Τα κρυπτονομίσματα έγιναν δικά σου! Να τα χαίρεσαι!

Συνοψίζοντας, εάν θέλεις να στείλεις ένα σχετικά μεγάλο πόσο, χωρίς έξτρα προμήθειες, και δεν σε πειράζει να περιμένεις λιγάκι, το τραπεζικό έμβασμα θεωρείται ο ιδανικό τρόπος αποστολής χρημάτων για εσένα.

↑ Πίσω στην αρχή

Άμεση Αγορά μέσω Πιστωτικής/Χρεωστικής Κάρτας

Εάν είσαι από που όταν θέλουν κάτι το θέλουν τώρα και δεν μπορούν να περιμένουν ούτε 1 ούτε 3 εργάσιμες ημέρες τότε αυτή η μέθοδος θα σε βολέψει περισσότερο.

Μπορείς να αγοράσεις άμεσα οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα θέλεις από το Crypto.com πληρώνοντας μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Πάμε να δούμε πως:

Πατάς το button “Buy” από το menu, στη συνέχεια επιλέγεις το κρυπτονόμισμα που θέλεις να αγοράσεις και προσθέτεις την κάρτα σου πατώντας “Add Credit or Debit Card”.

Προσθήκη Χρεωστική ή Πιστωτικής κάρτας στο crypto.com

Εφόσον η κάρτα σου περάσει, θα αποθηκευτεί στην εφαρμογή για να μην χρειαστεί να την ξαναπεράσεις σε επόμενες αγορές.

*Σημείωση:
Η Revolut Mastercard μου δεν έγινε authorized και δεν με άφησε να προχωρήσω σε αγορά.
Η Mastercard της N26 εγκρίθηκε κανονικά.

Τέλος, επιλέγεις την ποσότητα του κρυπτονομίσματος που θέλεις να αγοράσεις και πατάς το κουμπί της αγοράς.

Τα κρυπτονομίσματα έγιναν άμεσα δικά σου! Μεγειά!

Θετικά:

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων γίνεται άμεσα, σε δευτερόλεπτα.

Αρνητικά:

Επιβαρύνεσαι με ένα processing fee της τάξεως του 3.5% για κάθε αγορά το οποίο δεν πηγαίνει υπέρ του Crypto.com αλλά στον Card Processor.

Εάν θέλεις τα κρυπτονομίσματα σου, και τα θέλεις τώρα τότε η αγορά μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας είναι μονόδρομος.
Εάν, από την άλλη, μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή θα ήταν καλύτερο (και φθηνότερο) να επιλέξεις την επιλογή του εμβάσματος.

↑ Πίσω στην αρχή

Μεταφορά Κρυπτονομισμάτων από άλλο Wallet (πχ Coinbase) στο Crypto.com

Εάν διατηρείς τα κρυπτονομίσματα σου σε κάποιο άλλο wallet ή online broker τότε μπορείς να τα μεταφέρεις στο Crypto.com Wallet πολύ εύκολα.

Έχεις τα Bitcoin σου στο Coinbase και θέλεις να τα μεταφέρεις στο Crypto.com αλλά δεν είσαι σίγουρος για το πως;

Μην ανησυχείς, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για να το πετύχεις.

*Σημείωση:
Με την ίδια διαδικασία μπορείς να κάνεις αποστολή από το Coinbase προς το Crypto.com όλα τα υποστηριζόμενα cryptocurrencies.
Όπως, για παράδειγμα:
Etherium, LiteCoin, Ripple, Stellar Lumens, Bitcoin Cash, EOS, Dash κτλ

Για την ευκολία του παραδείγματος θα θεωρήσουμε ότι θέλεις να μεταφέρεις Bitcoin:

↑ Πίσω στην αρχή

[Βήμα 1]
Βρες το μοναδικό Bitcoin Wallet Address σου στο Crypto.com

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις την εφαρμογή του Crypto.com και να βρεις την προσωπική σου Bitcoin Wallet Address.

Πρόκειται για μία σειρά ψηφίων και γραμμάτων τα οποία αντιστοιχούν σε μια μοναδική διεύθυνση όπου γίνεται η αποθήκευση των Bitcoin σου στο Crypto wallet.

Άνοιξε την εφαρμογή, πάτησε”Wallet” από το κεντρικό Menu, επέλεξε το κρυπτονόμισμα που θέλεις να μεταφέρεις (στην συγκεκριμένη το Bitcoin) και πάτησε το button όπου λέει “Transfer”.

Αν τα έχεις κάνει όλα σωστά τότε θα ανοίξει ένα παράθυρο με ένα QR Code και μια σειρά ψηφίων και γραμμάτων από κάτω η οποία θα λέει BTC WALLET ADDRESS.

Κάντην Copy!

↑ Πίσω στην αρχή

[Βήμα 2]
Μεταφορά Bitcoin από το Coinbase

Αφού έχεις βρει την μοναδική σου Bitcoin Wallet Address, ήρθε η ώρα να κάνεις και την μεταφορά τους από το Coinbase.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου στο Coinbase, επέλεξε το Bitcoin και μετά συνδέσου στο Bitcoin Wallet σου.

Συνδέσου στο Bitcoin Wallet στο Coinbase

Αφού ανοίξεις το Bitcoin Wallet, επέλεξε “Send”.

Αποστολή BTC από Coinbase

Στο πεδίο Recipient θα βάλεις το BTC Address που έχεις κάνει copy από το Crypto.com, στο πεδίο BTC την ποσότητα Bitcoin που θέλεις να στείλεις και μετά θα πατήσεις “Continue”.

Αφού πραγματοποιήσεις το απαραίτητο verification μέσω SMS, η αποστολή θα ολοκληρωθεί.

↑ Πίσω στην αρχή

[Βήμα 3]
Μην αγχώνεσαι για την αργοπορία

Εάν είναι η πρώτη σου αποστολή Bitcoin ανάμεσα σε διαφορετικά Wallets, μην σε ανησυχεί η αργοπορία.

Μέσα σε λίγα λεπτά θα πρέπει να δεις στο transaction history του Crypto.com την αποστολή σε status “Pending”.

Pending Μεταφορά Bitcoin στο Crypto

Τα Bitcoins είναι στον “δρόμο” και με την επόμενη ανανέωση του Blockchain θα φανούν στο καινούριο σου Wallet, έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις!

Εάν θέλεις να μεταφέρεις Bitcoin, Etherium, XRP ή οποιοδήποτε άλλο υποστηριζόμενο κρυπτονόμισμα από κάποιο άλλο wallet στο Crypto.com η διαδικασία είναι παρόμοια με την παραπάνω.

Πως Μπορείς να Πουλήσεις Κρυπτονομίσματα στο Crypto.com

Ευτυχώς για μας, η διαδικασία του να πουλήσεις τα κρυπτονομίσματα που έχεις στο Crypto.com είναι ακόμα πιο απλή από το να τα αγοράσεις.

Από το κεντρικό menu επιλέγεις “Sell” και στη συνέχεια το κρυπτονόμισμα που θέλεις να πουλήσεις.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα υποθέσουμε οτι θέλουμε να πουλήσουμε τα Bitcoin μας.

Συνεχίζοντας, επιλέγεις το Fiat Wallet (εάν επιλέξεις το Crypto Wallet θα έχεις την δυνατότητα να πουλήσεις τα bitcoin σου έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων) και το ποσό του Bitcoin που θέλεις να πουλήσεις.

Πώληση Bitcoins στο Crypto.com

Αυτή τη στιγμή το account έχει 0,0256 BTC τα οποία με την τωρινή ισοτιμία μεταφράζονται σε 226.68€.

Πατώντας “Sell” τότε τα Bitcoin θα μετατραπούν σε Ευρώ τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα για αγορές μέσω της Crypto Visa Card σου.

↑ Πίσω στην αρχή

Ανάληψη Χρημάτων από το Crypto.com

Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις ανάληψη των χρημάτων σου από το Crypto.com App, απευθείας στον τραπεζικό σου λογαριασμό μέσω SEPA εμβάσματος, χωρίς καμία χρέωση ή προμήθεια.

Ας δούμε πως θα το κάνεις αυτό με ένα παράδειγμα:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετατρέψεις την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που θέλεις να κάνεις ανάληψη στο βασικό fiat νόμισμα του λογαριασμού σου (πχ Ευρώ).

Θέλοντας να σχηματίσω άποψη για τη διαδικασία της ανάληψης, επίλεξα να μετατρέψω 22 MCOs σε Ευρώ τα οποία, με την τότε ισοτιμία, ισούνται με €104,09.

Αφού έκανα επιτυχώς την μετατροπή σε Ευρώ, κλίκαρα στο “Fiat Wallet” της εφαρμογής, επίλεξα το νόμισμα μου (Ευρώ) και τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα ήθελα να μεταφέρω τα χρήματα (είχα ήδη συνδέσει την Ν26).

Ανάληψη χρημάτων από το Crypto.com

Το ελάχιστο ποσό που μπορείς να κάνεις ανάληψη στο crypto.com είναι τα €100 (ή τα $100) και, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία, απαιτούνται 3 με 5 εργάσιμες ημέρες για να επεξεργαστεί το αίτημα σου και επιπλέον 1 με 2 εργάσιμες ημέρες από την τράπεζα για να εκτελέσει την μεταφορά.

Όπως, όμως, ανακάλυψα, η εταιρία υποτίμησε τις δυνάμεις της…

Λήψη Χρημάτων από το Crypto.com

Όπως μπορείς να δεις έκανα την αίτηση για ανάληψη χρημάτων στις 4 Ιουνίου και τα χρήματα έφτασαν στον λογαριασμό μου την επόμενη ημέρα, το πρωί!

Σε γενικές γραμμές, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, η διαδικασία ήταν εύκολη, δωρεάν και απρόσμενα γρήγορη.

↑ Πίσω στην αρχή

Να εμπιστευτώ το Crypto.com;

Όπως ανέφερα και στην αρχή, πριν αποφασίσω να δοκιμάσω τις υπηρεσίες του Crypto.com, με “βομβάρδιζαν” συνεχώς οι διαφημίσεις του σε social media.

Και ως χρήστης των Social Media που σέβεται τον εαυτό του, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να διαβάσω όλα τα σχόλια. Κάτι το οποίο με έκανε κάπως επιφυλακτικό και biased στην αρχή είναι πως συνάντησα αρκετά σχόλια που λέγανε πως είναι “scam” “μείνετε μακριά”κτλ.

Η αλήθεια είναι πως με όλα τα scam websites που παίζουν τη σήμερον ημέρα (ειδικά στον χώρο των crypto), δεν είναι δύσκολο να θεωρήσεις πως το crypto.com πρόκειται για άλλο ένα.
Ειδικά αν αναλογιστείς την πληθώρα των cool features που προσφέρει, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το είναι “too good to be true”.

Η αλήθεια είναι πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς το crypto.com κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.

Η εμπειρία μου, αν και μόνο μερικών μηνών, με όλα τα features που προσφέρει είναι άκρως θετική.

Αν και η εταιρεία δεν έχει μεγάλο track record για να επιδείξει (μόλις από το 2016), μιλάει ανοιχτά για όλα τα κύρια milestones της από τη στιγμή της ίδρυσης της μέχρι και σήμερα.

Επίσης, θα βρεις εύκολα πληροφορίες για όλα τα διοικητικά της στελέχη αλλά και τα διαθέσιμο job openings (τα οποία αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 30!).

*Note:
Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάω σε μια νέα online εταιρεία είναι τα job openings.
Όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλό σημάδι για εμένα.
Είναι ένα σημάδι ότι η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη της.

Το γεγονός πως έχει συνάψει συνεργασίες με εταιρείες όπως η VISA και η Ledger είναι ένα ακόμα σημάδι υπέρ της αξιοπιστίας της.

Τέλος, με μια γρήγορη έρευνα στο internet θα βρεις αμέτρητα reviews (σε όποιο μέσο και μορφή τραβάει η όρεξη σου) όπου χρήστες μιλάνε και δείχνουν την εμπειρία τους με τις υπηρεσίες του Crypto.com.

Σε γενικές γραμμές, το Crypto.com κάνει αυτό που υπόσχεται, λειτουργεί σωστά και δεν πρόκειται για κάποια απάτη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως επειδή κάτι λειτουργεί τώρα, θα συνεχίσει να λειτουργεί για πάντα.
Εταιρείες πέφτουν έξω και κλείνουν κάθε μέρα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί σε καμία εταιρεία που είμαστε (συχνοί) πελάτες.

↑ Πίσω στην αρχή

Εναλλακτικές Πλατφόρμες

Όπως είδαμε, το Crypto.com αποτελεί ένα super-app όσον αφορά τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.
Λίγο πολύ προσπαθεί να τα κάνει όλα – και τα καταφέρνει αρκετά καλά – ώστε να γίνει η #1 επιλογή κάθε χρήστη που θέλει να βάλει τα κρυπτονομίσματα στην καθημερινή του ζωή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι, ή θα πρέπει να είναι, μονοπώλιο σε αυτό που κάνει.
Αναλόγως την κάθε υπηρεσία που προσφέρει, υπάρχουν εξαιρετικοί ανταγωνιστές στην αγορά.

Πάμε να τους ανακαλύψουμε:

Εναλλακτικά Crypto Exchanges

Εάν ψάχνεις να βρεις εναλλακτικές όσον αφορά το Trading και την αγοραπωλησία Κρυπτονομισμάτων τότε ρίξε μια ματιά στην Mini σύγκριση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή Crypto Exchanges εκεί έξω:

Binance Sign up Bonus
Kucoin Sign up Bonus
Crypto.com Sign up Bonus
Gate.io Sign up Bonus

📅 Έτος Ίδρυσης:

2017

2017

2018

2017

₿ Cryptos: 

386

766

328

1178

💸 Maker/Taker Fees:

0.1%

0.1%

0.1%

0.2%

💳 Αγορές με Κάρτα:

✅

(1.8% Fee)

✅
(3.4%)

✅

❌

🏦  Μεταφορά με Έμβασμα:

✅
(0% Fee)

❌

✅

❌

₿ Crypto Deposit:

✅

✅

✅

✅

💳 Crypto Card:

✅

❌

❌

❌

🏦 Saving Accounts:

✅

✅

✅

✅

📱 Mobile App:

✅

✅

✅

✅

🖥️ Desktop App:

✅

✅

✅

✅

🎁 Sign up Bonus:

$50 & -10% Fees

-15% Fees

0% Spot Fees + έως $30.000

-10% Fees

🌐 Ιστοσελίδα:

Αν ρωτάς εμένα, η πιο ολοκληρωμένη ολιστική επιλογή είναι το ανταλλακτήριο της Binance με την μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών, προϊόντων και τις χαμηλότερες προμήθειες της αγοράς (0.1%).

Διάβασε Περισσότερα:
Αναλυτικός Οδηγός Binance

↑ Πίσω στην αρχή


Η Γνώμη μου

Η πλατφόρμα του Crypto.com προσφέρει πρόσβαση σε αγορές 80+ διαφορετικών κρυπτονομισμάτων και 7 κλασικών νομισμάτων μέσα από μία ιδιαίτερα απλή και φιλική για το χρήστη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου*.
*Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έκδοση της εφαρμογής για σταθερό υπολογιστή ή laptop ούτε υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση.

Μέσω των Crypto.com Cashback Cards έχεις την δυνατότητα να κάνεις πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών crypto freaks εκεί έξω, δηλαδή να χρησιμοποιείς τα κρυπτονομίσματα σου για να πληρώνεις σε όλες σου τις καθημερινές συναλλαγές.

Επιπρόσθετα, ανάλογα το tier της κάρτας που θα επιλέξεις, έχεις και τα αντίστοιχα προνόμια τα οποία ξεκινάνε από επιστροφές αγορών (1% έως 8%) και φτάνουν έως 100% επιστροφή σε συνδρομή του Netflix και του Spotify.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι το βασικό πλάνο της εταιρείας (Midnight Blue) διατίθεται εντελώς δωρεάν.
Από την άλλη, ούτε τα ανώτερα πλάνα απαιτούν κάποιου είδους πληρωμή ή συνδρομή παρά μόνο το να τους εμπιστευτείς “διατηρώντας” τα κεφάλαια σου μέσα στην εφαρμογή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι κάρτες είναι σε διαδικασία έκδοσης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη (ενώ στις Η.Π.Α. κυκλοφορούν κανονικά). Άρα θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή μέχρι να την παραλάβεις.

Τέλος, το Crypto.com προσφέρει μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές αξιοποίησης των κρύπτονομισμάτων σου:

 • Μπορείς να λάβεις επιτόκιο για τα κρυπτονομίσματα που “κλείνεις” έως και 12% /χρόνο με το Earn Feature.
 • Μπορείς να δανειστείς χρήματα με ενέχυρο κρυπτονομίσματα me to Credit Feature.
 • Μπορείς να λάβεις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα με το Pay Feature.

Όπως είπα και στην αρχή, το συγκεκριμένο project με έχει ενθουσιάσει και με έχει highly hooked καθώς είναι εξαιρετικά πολύπλευρο και φαίνεται να “αγκαλιάζει” ολιστικά το θέμα κρυπτονομίσματα.
Από την άλλη, η εταιρεία δεν έχει μεγάλο track record καθώς ιδρύθηκε μόλις το 2016.

Μένει να δούμε τι θα δείξει ο χρόνος.

Κλείνοντας, (for real αυτή τη φορά) θα ήθελα να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως τα cryptocurrencies είναι assets ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υψηλού ρίσκου και μεταβλητότητας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Η αξία τους ανατιμάται και υποτιμάται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Θα πρέπει να επενδύσεις μόνο χρήματα τα οποία σου περισσεύουν και είσαι οκ να χάσεις.

It’s a roller coaster ride man! (or woman, ofc)

↑ Πίσω στην αρχή

$25 Bonus στο Crypto.com

Το Crypto.com προσφέρει $25 bonus εγγραφής για κάθε νέο χρήστη που θα δημιουργήσει λογαριασμό από το παρακάτω link και θα παραγγείλει μία μεταλλική crypto debit card.

* Για να κερδίσεις το Bonus στο App θα πρέπει να παραγγείλεις μια μεταλλική Crypto Debit Card

.

Crypto.com Greek Community Group στο Facebook

Για οποιαδήποτε απορία ή εμπειρία θέλεις να μοιραστείς άφησε ένα σχόλιο στο άρθρο εδώ.

Από την άλλη μπορείς να το μοιραστείς με την ελληνική κοινότητα του Crypto.com στο Facebook Group:
Crypto.com Greek Facebook Community Group


F.A.Q. – Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το Crypto.com;

Το Crypto.com είναι μια εφαρμογή η οποία σου επιτρέπει να:
Αγοράζεις και να πουλάς κρυπτονομίσματα
• Πληρώνεις για τις καθημερινές σου συναλλαγές με κρυπτονομίσματα
Κερδίζεις επιτόκιο για τα κρυπτονομίσματα σου
• Επενδύσεις τα κρυπτονομίσματα σου
• Δανειστείς χρήματα με ενέχυρο κρυπτονομίσματα
• Λαμβάνεις πληρωμές από άλλους σε κρυπτονομίσματα
Μάθε περισσότερα διαβάζοντας τον οδηγό>

Τι είναι η Crypto.com VISA Card;

Πρόκειται για μια Χρεωστική κάρτα (VISA) η οποία σου επιτρέπει να πληρώνεις για τα καθημερινά σου έξοδα σε οποιοδήποτε POS με κρυπτονομίσματα.
Πέραν αυτού, προσφέρει cashback bonus έως και 8% όλες τις αγορές και ενδιαφέροντα προνόμια όπως 100% επιστροφή συνδρομής στο Netflix και στο Spotify.

Πως θα κέρδισεις Bonus $50 με την εγγραφή σου:

Χρησιμοποίησε τον κωδικό c2wr2gzajd κατά την εγγραφή σου στο Crypto.com και θα κερδίσεις $25 σε CRO Coins ►


Risk Disclaimer:
ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας σύμβουλος επενδύσεων και τα παρακάτω ΔΕΝ αποτελούν προτροπή επένδυσης αλλά αποτελούν προσωπικές εμπειρίες και απόψεις μου.
Keep in mind that πάντοτε
επένδυση = ρίσκο.
Ειδικά όταν μιλάμε για bitcoin και cryptocurrencies, τα οποία έχουν απίστευτα υψηλά volatilities.
Επένδυσε μόνο χρήματα τα οποία είσαι διατεθειμένος να χάσεις!

Affiliate Disclaimer:
Τα παραπάνω links προς τις υπηρεσίες που αναφέρονται ενδέχεται να είναι affiliate links. Εάν χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μέσα από αυτά τότε βοηθάς το MoneyMinority να συνεχίσει να υπάρχει, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος για εσένα.
Feel free να μην τα χρησιμοποιήσεις εάν δεν το επιθυμείς.

Διάβασε περισσότερα για τα Risk & Affiliate Disclaimers του MoneyMinority.

Author

Γράφω για θέματα επενδύσεων, προσωπικών οικονομικών, αποταμίευσης και χρήματος τα τελευταία 5 χρόνια. Ένας online marketer ο οποίος προσπαθεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

95 Comments

 1. Αλέξανδρος Τσικολάτας Reply

  Ευχαριστούμε για τον απόλυτο οδηγό. Ασφαλώς και έκανα εγγραφή απο το affiliate code σου.

 2. Καλησπέρα..ωραίος οδηγός.
  Μια απορία,,,Πρέπει να πάρεις πρώτα την δωρεάν μπλε κάρτα ? και αφού κάνεις stake 50 MCO για 6 μήνες, μετά θα μπορείς να κάνεις order την κόκκινη (ruby). (δηλ. αναμονή 6 μήνες ?)
  Η κατευθείαν παραγγελία την κόκκινη και για να την ενεργοποιησεις βάζεις 50MCO σε stake?
  Δεν ειναι ξεκάθαρο πως λειτουργεί η επιλογή.

  Ευχαριστώ
  ΥΓ. Ωραίο θα ήταν ένα review της MONOLITH κάρτας (non-custodial wallet) + DeFI + Open Source

  • Γεια σου Μάριε.
   Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον στον οδηγό! Μπορείς να ξεκινήσεις με την Blue δωρεάν κάρτα και να συνεχίσεις, αναβαθμίζοντας στην συνέχεια σε κάποια άλλη.
   *Ακόμα δεν εκδίδονται οι MCO Visa Cards στην Ευρώπη. Σε συνομιλία που είχα μαζί τους στο support μου είπαν πως αυτό θα γίνει σε μερικές εβδομάδες.

   Ευχαριστώ και για το Recommendation, θα το τσεκάρω!

   • Konstantinos Reply

    Γειά σου sterg
    Έχω κάνει την εγγραφή με τον κωδικό σου.
    Μπράβο πολύ ωραία δουλειά έχεις κάνει, όλα κατανοητά.
    Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις πως μπορούμε να κάνουμε μεταφορά σε Hardware πορτοφόλι όπως το Ledger Nano S’.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Γεια σου Κωνσταντίνε,

     έχω στα πλάνα μου να κάνω έναν mini οδηγό για Crypto Hard Wallets μόλις βρω λίγο χρόνο.

 3. Καλησπέρα. Φανταστική δουλειά, τα συγχαρητήριά μου!
  Ως αρχάριος στον χώρο των κρυπτονομισμάτων επέτρεψε μου την ερώτηση. Ποιά είναι η διαφορά των δυο κρυπτονομισμάτων MCO και CRO; Σκέπτομαι να αγοράσω το Ledger Nano S και βλέπω ότι θα πρέπει να πληρωθεί με CRO. Με το MCO δεν μπορείς να κάνεις πληρωμές;
  Υ.Γ. Γνωρίζεις μήπως εσύ κάποιο εκπτωτικό κωδικό για την αγορά αυτού του hardware wallet; Κυκλοφορεί στο internet κάτι για 40% Ledger Discount Code. Ισχύει;
  Μόλις ξεκίνησα την εγγραφή και χρησιμοποίησα το affiliate code σου. Ευχαριστώ.

  • Γεια σου Πάνο και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Ορίστε κάτι περισσότερο συγκριτικά με τα 2 tokens του Crypto.com. Συμφωνω με την αγορά του Hardware Wallet, είναι η πιο ασφαλής λύση για τα κρυπτονομίσματα σου. Με μπέρδεψες όμως με την πληρωμή για το Wallet, καθώς δεν το αγοράζεις με CRO. Που το είδες αυτό;
   Οι πληρωμές μέσω MCO Card δεν γίνονται με τα actual κρυπτονομίσματα αλλά με τα κλασικά νομίσματα (Euro, USD κτλ). Πριν κάνεις οποιαδήποτε συναλλαγή με την κάρτα “μετατρέπεις” στιγμιαία τα crypto σου σε κλασικά νομίμα τα οποία μετά αφαιρούνται κατά την πληρωμή. 🙂
   Ελπίζω να ήμουν πιο ξεκάθαρος.
   (Δυστυχώς δεν έχω κάποιον εκπτωτικό κωδικό να σου προωθήσω.)
   Σε ευχαριστώ και για την χρήση του referral code, means a lot!

 4. Καλησπέρα,
  Η διαδικασία ανάληψης χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό μου είναι εύκολη υπόθεση;;; Υπάρχει κάποιο όριο στο ποσό που μπορώ να κάνω ανάληψη;; Θέλει αποδείχτηκα έγγραφα λογαριασμού;; Ευχαριστώ!! (Για όλα τα παραπάνω αναφέρομαι στο crypto.com)

  • Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για το σχόλιο. Δεν έχω κάνει ανάληψη ακόμα αλλά σου μεταφέρω τι χρειάζεται από το App.
   Εάν αναφέρεσαι σε ανάληψη fiat χρημάτων:
   H ανάληψη γίνεται σε μόνο σε συνδεδεμένο τραπεζικό σου λογαριασμό. Στη δική μου περίπτωση είχε επιλεγμένο τον λογαριασμό από τον οποίο έστειλα το κεφάλαιο μου στο Crypto.com. Εάν δεν έχεις κάνει την κατάθεση με τραπεζικό έμβασμα θα πρέπει να συνδέσεις κάποια τράπεζα.
   Το ελάχιστο ποσό το οποίο μπορείς να κάνεις ανάληψη είναι τα €100.
   Επεξεργάζονται το αίτημα ανάληψης μέσα σε 3-5 εργάσιμες ημέρες και έπειτα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες τα χρήματα είναι στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

   Εάν αναφέρεσαι σε ανάληψη Cryptocurrencies:
   Μπορείς να προσθέσεις κάποια Wallet Address και να μεταφέρεις τα κρυπτονομίσματα σου σε εξωτερικά wallets.

   • Παύλος Reply

    Καλησπέρα Στέργιο,

    Εξαιρετική δουλειά σε όλο σου το blog!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    Σε αυτή τη τοποθέτηση, θα μπορούσαμε για άμεση μεταφορά οποιουδήποτε ποσού, να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα της crypto.com για να φορτώσουμε οποιοδήποτε ποσό στη revolut και από εκεί να κάνουμε οποιες αγορές θέλουμε? Ούτως ώστε να μην έχουμε την υποχρεωτική ανάληψη των 100€.

    (Με χαρά αν μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο το έργο σου, μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μέσω του email μου.)

    • Γεια σου Παύλο,

     Ευχαριστώ για το σχόλιο και την προθυμία να βοηθήσεις.
     Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο, αν έχεις κάτι στο μυαλό σου, με χαρά να το ακούσω!

     Στο θέμα μας:
     Αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς να κάνεις top up τον λογαριασμό σου στην Revolut με την κάρτα της Crypto;
     Δεν το έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια αλλά δεν έχουν και την καλύτερη σύνδεση αυτές οι δύο υπηρεσίες. Πχ δεν μπορείς να κάνεις top up τον Crypto com λογαριασμό σου με κάρτα της Revolut (μπορείς να στείλεις έμβασμα όμως).
     Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα σου απαντήσω.

     Αν κατάλαβα λάθος, κάνε μου ένα comment σε παρακαλώ.

  • Όλα είναι πολύ ωραία Θα ήθελα μόνο να μάθω πώς μπορώ να δέχομαι στο κατάστημά μου πληρωμές σε Bitcoin για τα προϊόντα που πουλάω πρέπει να βάλω άλλο μηχάνημα για τις πληρωμές πώς γίνονται ευχαριστώ

 5. Καλησπέρα πολύ κατατοπιστικό άρθρο. Η κάρτα αυτή μπορεί να συνδεθεί με την κάρτα της curve? Και αν ναι όταν θες να κάνεις τις αγορές σου από την curve με επιλογή χρέωσης στην crypto παίρνεις το cashback που σου προσφέρουν και οι δυο εταιρείες ή χάνεις αυτό της crypto?

  • Γεια σου Bill και χαίρομαι που σε βοήθησε το άρθρο.
   Χρειάζεται λίγος καιρός ακόμα μέχρι να εκδοθούν οι κάρτες για την Ελλάδα και την Ε.Ε. Αφού ξεμπέρδεψαν με την Αγγλία, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει να γίνονται issued σε Γαλλία, Ισπανία και άλλες μεγάλες χώρες. Οπότε, δυστυχώς, δεν μπορώ να σου απαντήσω ακόμα. Μόλις την λάβω, θα δοκιμάσω να την περάσω και θα σου απαντήσω.

 6. Πολυ ωραιο αρθρο!!Ενδιαφερομαι να επενδυσω σε BTC για να εχω λιγοτερα fees(εμβασματος+deposit) τι προτειενεις να στελνω κατευθειαν εμβασμα απο ελληνικη τραπεζα η να αποκτησω μια καρτα (revolut/n26 ποια ειναι καλυτερη για αυτο το σκοπο?) και να στελνω απο εκει χρηματα?

  • Γεια σου Ανδρέα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο! 🙂
   Δεν κατάλαβα όμως τι εννοείς με την σύνδεση αγοράς Bitcoin και λιγότερα fees, θες να μου εξηγήσεις;
   Επίσης, εάν επιλέξεις να αγοράσεις BTC με κάποια χρεωστική/πιστωτική κάρτα δεν υπάρχει κάποια διαφορά στη χρέωση είτε το πραγματοποιήσεις μέσω ελληνικής τράπεζας είτε μέσω κάποιας neobank.
   *πρόσεξε: Η κάρτα της Revolut δεν πέρασε οταν προσπάθησα να κάνω αγορά. Από την άλλη όμως, η κάρτα της n26 πέρασε κανονικά.
   Τέλος, νομίζω ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν μηδενίσει και το 3.5% fee που είχαν για αγορές μέσω κάρτας ως promotion. Ρίξε μια ματιά.

  • Dimitris Xanthis Reply

   Φοβερος οδηγος! 2ερωτησεις ομως
   1.Για να πάρεις την καρτα πρέπει να περασουν οι 6 μηνες πρωτα ή βαζεις τα χρηματα, βγαινει η καρτα και απλως τα χρηματα κλειδωνονται για 6 μηνες;
   2.Λειτουργει σαν πιστωτικη που πρεπει να πληρωνεις στο τελος του μηνα το λογαριασμο του τι ξοδεψες ή σαν χρεωστικη; και αν ναι στο δευτερο (χρεωστικη) μπορω να πληρωνω με ευρω αφημενα εκει μεσα ε;(με το σκεπτικο οτι δε θελω με τα κρυπτονομισματα να κανω καθημερινες αγορες κλπ)

   • Γεια σου Δημήτρη και χαίρομαι που βοήθησε!

    1. Μόλις κλειδώσεις τα CRO σου για 6 μήνες εκδίδεται και η κάρτα. Δηλαδή το δεύτερο από αυτά που είπες.
    2. Λειτουργεί σαν Χρεωστική. Φορτώνεις χρήματα στην κάρτα σου μέσω του App, ξοδεύεις κανονικά και παίρνεις το cashback σε CRO.

 7. Καλημέρα,
  ανακάλυψα το blog σου πριν από κανένα δίμηνο, και έκτοτε το διαβάζω ανελλιπώς. Συνέχισε την καλή δουλειά.
  Σχετικά με το crypto.com τώρα, αν κατάλαβα καλά, ο μόνος λόγος για να κατέχεις επί της ουσίας MCO είναι για να αποκτήσεις τα προνόμια των αντίστοιχων καρτών; Ενώ το “κανονικό” νόμισμα τους είναι το CRO;
  Υπάρχει κάποια άλλη χρήση για το MCO; Μπορείς π.χ. να το ανταλλάξεις με άλλο κρυπτονόμισμα ή με ευρώ; Αλλιώτικα μου φαίνεται σοβαρή δέσμευση να “κλείσεις” χρήματα σε ένα μή ανταλλάξιμο token που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από μία πλατφόρμα, προκειμένου π.χ. να έχεις εκπτωση στο Spotify.
  Επίσης, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν συμφέρει η αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων μέσω του crypto.com σε σχέση με το etoro, καθώς εκεί το spread φτάνει έως και το 2% (!) για κάποια νομίσματα.
  Ευχαριστώ πολύ

  • Καλημέρα Βασίλη,
   χαίρομαι που βρήκες value σε αυτά που γράφω, είναι κίνητρο για να συνεχίζω να το κάνω! 🙂

   Σχετικά με το crypto.com:
   Ta MCO & CRO είναι τα δικά τους native crypto tokens τα οποία συμπεριφέρονται όπως οποιοδήποτε άλλο cryptocurrency. Στην ερώτηση σου, τα συγκεκριμένα tokens είναι ανταλλάξιμα με άλλα κρυπτονομίσματα ή και συμβατικά νομίσματα (€, $ κτλ).
   Η βασική χρήση του MCO μέχρι στιγμής είναι το ξεκλείδωμα MCO κάρτας αντίστοιχου tier. Αντίστοιχα, το CRO χρησιμοποιείται κατά κόρον stake λόγω του interest που δίνει (αν το κάνεις stake στο exchange σου δίνει 20% apr το οποίο πληρώνεται καθημερινά).

   Σχετικά με την αγορά crypto, θα πήγαινα στο crypto.com σε σχέση με το etoro.
   Και συγκεριμένα, για μεγάλες ποσότητες, θα το έκανα μέσα από το Crypto Exchange και όχι μέσα από το Crypto App.

   Ελπίζω να βοήθησα κάπως 🙂

   • Βοήθησες, ευχαριστώ πολύ.
    Μπορείς να μου εξηγήσεις τη διαφορά ανάμεσα στο crypto exchange και το earn? Εχουν διαφορά στο επιτόκιο, στη διαδικασία, σε τι; Παρεμπιπτόντως, λίγο εκνευριστικό αυτό που κάνουν με τις διπλές επιλογές…

    • * Σορρυ, ανάμεσα στο exchange και το app εννοούσα…

    • Φαντάσου το Exchange σαν την pro έκδοση για τις αγοραπωλησίες crypto στο crypto.com. Σε αντίθεση με το App, μπορείς να δώσεις εντολές αγοράς/πώλησης σε συγκεκριμένες τιμές, να δεις τα live charts των συνδυασμών (BTC/CRO, MCO/BTC κτλ), να κάνεις τις αναλύσεις σου κτλ. Ενδείκνυται για trading καθώς και αγορά μεγάλων ποσοτήτων crypto.
     Επίσης, όπως ακριβώς και στο app, μπορείς να διατηρήσεις τα νομίσματα σου και στο Exchange (είναι 2 διαφορετικά entities) και αντίστοιχα να λάβεις τα staking benefits του Exchange.
     Crypto.com Exchange

     • Δοκίμασα την τύχη μου με ένα μικρό ποσό (με referral δικό σου φυσικά:-)) και κάνω τις πρώτες διερευνητικές συναλλαγές…
      Υπάρχουν δύο θεματάκια που με συγκρατούν προς το παρόν από το να επενδύσω περισσότερα και θα ήθελα τη γνώμη σου: α) τι γίνεται σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσεις να ρευστοποιήσεις το πορτφόλιο και να κάνεις ανάληψη σε μετρητά πίσω στο λογαριασμό σου; Το δοκίμασες; Κάπου είδα (μπορεί να κάνω λάθος…) ότι προς το παρόν η επιλογή είναι απενεργοποιημένη
      β) έκανα μία δοκιμαστική μεταφορά (0,1 ΕΤΗ) από το etoro wallet μου στο crypto.com. Μολονότι το νόμισμα έφυγε κανονικά από το ετορο, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα τίποτα στο αλλο wallet, ενώ έχουν περάσει 24 ωρες. Είναι φυσιολογικό αυτό; Ούτε εμφανίζεται πουθενά μήνυμα pending στον προορισμό…
      Αυτά και ευχαριστώ

     • Sterg

      Hello και πάλι,

      Σε ευχαριστώ πολύ και να ευχηθώ με το καλό οι πρώτες συναλλαγές! 🙂

      α)
      Λοιπόν, με δική σου προτροπή και επειδή δεν το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν, μετέτρεψα σήμερα κάποια MCO που είχα διαθέσιμα και δοκίμασα να τα κάνω ανάληψη.
      Ανάληψη Χρημάτων από το Crypto.com
      Η διαδικασία για να μεταφέρω τα χρήματα από τον λογαριασμό μου στο Crypto σε τραπεζικό λογαριασμό μου ήταν απλή, δεν με χρέωσε κάποιο fee αλλά, όπως φαίνεται λίγο χρονοβόρα. Χρειάζεται 3-5 εργάσιμες ημέρες από την πλευρά του Crypto.com για να επεξεργαστούν το αίτημα και μετά το κλασικό 1-2 εργάσιμες ημέρες για την τραπεζική μεταφορά.
      Το minimum ποσό το οποίο μπορείς να κάνεις ανάληψη είναι τα 100€. Μόλις φτάσουν τα χρήματα στην τράπεζα μου, θα ενημερώσω εδώ.
      Πάντως, για να απαντήσω στην ερώτηση σου, μπορείς να κάνεις ανάληψη χρημάτων από το crypto.com (αρκέι να μην είναι staked φυσικά)

      β)
      Χμμμ… Όντως περίεργο… Οι μεταφορές που έχω πραγματοποιήσει είναι Bitcoin από το coinbase προς crypto.com και η διαδικασία είναι αρκετά smooth. Τα bitcoin φτάνουν μέσα σε ένα 10λεπτο.
      Δοκίμασε να μιλήσεις με το support, είτε του crypto είτε του eToro.

     • Sterg

      Wow, έφτασαν ήδη! Σε λιγότερο από 1 εργάσιμη ημέρα!
      Λήψη Χρημάτων από το Crypto.com

  • Μεγειά! Κάποιοι (μεταξύ αυτών και εγώ) ζηλεύουμε. Την χρησιμοποιήσες;

 8. Γεια σου Sterg,
  Ήθελα να σε συγχαρώ για τον οικονομικό παράδεισο πληροφοριών που έχεις δημιουργήσει και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι! Επέτρεψε μου να συμπληρώσω και να επισημάνω κάποια πράγματα στο συγκεκριμένο άρθρο.
  Αρχικά να ενημερώσω πως είμαι ήδη κάτοχος της Royal Indigo κάρτας και πως όπου την έχω χρησιμοποιήσει (διαδικτυακά και φυσικά), έχει δουλέψει κανονικότατα, και η επιστροφή σε MCO γίνεται άμεσα.
  Θέλω να συμπληρώσω στο άρθρο πως τα MCO που κάνεις stake για την παραλαβή της κάρτας και τα επιπλέον προνόμια, σου δίνουν και αυτά επιτόκιο, δεν είναι απλώς κλειδωμένα (6% συγκεκριμένα για 500MCO stake).
  Επίσης τα ποσοστά στο earn έχουν αυξηθεί. Π.χ. σε εμένα με τα 500MCO stake, το επιτόκιο για 3 μήνες κλειδωμένα BITCOIN, είναι 6,5%.
  Κάτι τελευταίο που θέλω να επισημάνω, είναι ότι δεν πληρώνεις άμεσα σε κρυπτονομίσματα, αλλά μπορείς να τα μετατρέψεις άμεσα σε ευρώ και να πληρώσεις με αυτά τα χρήματα. Σε παρακαλώ, για το τελευταίο διόρθωσε με αν κάνω λάθος, γιατί δεν βρήκα τον τρόπο να φορτώσω την κάρτα με κρυπτονομίσματα άμεσα…
  Ευχαριστώ πολύ και συνέχισε έτσι!

  • Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο Ανδρέα! Μόλις βρω λίγο χρόνο ανανεώνω και τον οδηγό.

 9. Γεια σου Στέργιο,
  Αρχικά να πω πως έχεις φτιάξει ένα πολύ ενδιαφέρον blog και έχω γίνει φανατικός αναγνώστης τις τελευταίες 2 εβδομάδες (έχω διαβάσει τα 2/3 και συνεχίζω).
  Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα για τα stakes/cashback cards, αν θέλω να αποκτήσω την ruby steel λέει πως πρέπει να κάνω –> 1000 CRO stake.
  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να “αγοράσω” 1000 CRO? (Με ισοτιμία στις 24/08/2020 = 147.73€)
  Με αυτά τα ~148€ πρέπει να τα “αποθηκεύσω” στην πλατφόρμα ή μπορώ να κάνω και άλλες κινήσεις π.χ. investment?

  • Γεια σου Γιώργο,
   Χαίρομαι ιδιαίτερα που το βρήκες ενδιαφέρον! Ένας λόγος παραπάνω να συνεχίσω την συγγραφή. 🙂
   Για να αποκτήσεις την Ruby Steel θα πρέπει να προχωρίσεις σε αγορά 1000 CRO τα οποία θα παραμείνουν staked στην εφαρμογή για 180 ημέρες. Όπως το λες, θα μείνουν αποθηκευμένα για αυτό το διάστημα και δεν θα μπορέσεις να κάνεις κάτι με αυτά. Μόλις περάσουν οι 180 ημέρες θα είναι διαθέσιμα για να τα κάνεις ό,τι θέλεις.
   Ελπίζω να βοήθησα.

   • Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω….πως συνδέω τον τραπεζικό μου λογαριασμό,στον crypto λογαριασμό?Έχω αγοράσει όλα τα κρυπτονομισματα μου μέσω χρεωστικης κάρτας.

    • Γεια σου Οδυσσέα,

     για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός θα πρέπει να κάνεις μια αποστολή χρημάτων από αυτόν προς το crypto.com. Δοκίμασε με ένα ποσό 5-10€ και θα είσαι οκ.
     Μόλις λάβεις τα χρήματα, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

 10. Καλησπερα και συγχαρητηρια για το blog . Προσπαθω να βρω το Invest Feature αλλα δεν μπορω. Εχω κανει stake 1000 cro. Πρεπει να κανω και κατι αλλο για να μου το εμφανισει? Ευχαριστω και συνεχισε ετσι.

  • Γεια σου Νίκο! Δεν το εμφανίζει ούτε σε εμένα πλέον. Το διερευνώ και επιστρέφω! 🙂

  • Βαγγέλης βλάχος Reply

   Οκ ευχαριστώ φίλε Στέργιε. Να’σαι καλά.

 11. Γεια σου Στέργιο, 🙂

  Γιατί το 16% επιτόκιο των 10.000 CRO μεταφράζεται σε 600CRO/εξάμηνο κι όχι 800CRO;

  • Hello! Με πρόδοσαν τα μαθηματικά δημοτικού μου. Fixed 😉

 12. Καλησπέρα Στέργιο και συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχεις κάνει.
  Διαβάζοντας το site σου και με τον τρόπο που τα αναλύεις με έχεις πείσει να μπω στον κόσμο των επενδύσεων 😉
  Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες πληροφορίες για το DeFi wallet που παρέχει η crypto.com
  Αν σου δίνει κάποιες παραπάνω δυνατότητες από τις υπάρχουσες, αν το έχεις χρησιμοποιήσει και ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Γεια σου Νικηφόρε!
   Καλή αρχή να ευχηθώ, λοιπόν! Μικρά και σταθερά βήματα και πάντα με χρήματα που δεν θα σου λείψουν αν χαθούν. 😉

   Δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ καθόλου ακόμα. Μόλις το κάνω, θα γράψω την εμπειρία εδώ.

 13. Giota Dimitriou Reply

  Καλησπέρα και χιλιάδες ευχαριστώ για το κατατοπιστικό άρθρο. Όπως ξέρετε από τα σχόλιά μου, σας παρακολουθώ μήνες τώρα, με ενδιαφέρον για τα άρθρα σας.
  Έχω κάποια θεματάκια…
  Χρησιμοποίησα τον κωδικό που έχετε για τα 50$. Παρήγγειλα την μπλε κάρτα και έκανα κατάθεση από τον λογαριασμό μου 1,000cro. Με την σημερινή ισοτιμία να είναι 113,69 λίρες Αγγλίας.
  1) Δεν έχουν προστεθεί τα 50 $,
  2) Θα ήθελα την κόκκινη κάρτα. Έχετε ιδέα πως μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή από την μπλε που παρήγγειλα?
  3) Αυτήν την στιγμή στο TOTAL BALANCE μου έχω 113,69 σε CRO. Όλα έγιναν σήμερα. Να το αφήσω στην ησυχία του για 6 μήνες ή λόγω της μπλε κάρτας δεν ισχύει το 6 μηνο? Εάν δεν ισχύει μπορώ με αυτά τα χρήματα να κάνω αγορά άλλων κρυπτονομισμάτων?
  Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας

  • Γεια σου Γιώτα,

   σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και χαίρομαι που βρίσκεις πολύτιμες πληροφορίες εδώ. 🙂

   1. Για να προστεθούν τα 50$ θα πρέπει να κάνεις stake τουλάχιστον 1.000 CRO για την Red Ruby.
   2. Θα έπρεπε να είχες κανει την παραγγελία της κόκκινης χωρίς να προχωρήσεις με την μπλε. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να μιλήσεις με το support τους (μέσα από το app) και να τους πεις οτι θέλεις να αναβαθμίσεις στην Red Ruby και έχεις διαθέσιμα τα 1.000 CRO. Θα σου την κάνουν δωρεάν αυτοί.
   3. Κράτησε τα ως έχει ώστε να τα κάνουν stake και να σου στείλουν την Red Ruby Card.

   Ελπίζω να βοήθησα. 🙂

   • Apostolos Gonidis Reply

    Καλησπέρα Sterg.ήθελα να σε ρωτήσω για το address verification για Ελλάδα.τι χαρτιά μπορώ να φωτογραφίσω για να γίνουν αποδεκτά και να λάβω επιτέλους την Ruby Steel;καθώς τα πάντα,απο τράπεζες μέχρι δημοσίου είναι όλα στα Ελληνικά.όπως βεβαίως και η διεύθυνση κατοικίας.μπορείς λίγο να με κστατοπίσεις;συνέχισε την καλή δουλειά.

    • Καλημέρα Απόστολε και σε ευχαριστώ για το σχόλιο!
     Δοκίμασε να στείλεις ένα statement τραπεζας που να φαίνεται η διεύθυνση και ας είναι στα ελληνικά. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως γίνονται δεκτά εδώ και καιρό.
     Αν όχι, στείλε μου εδώ να βρούμε λύση.

 14. Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω μπορούμε μετά από 6 μήνες να χρησιμοποιήσουμε τα CRO για να κάνουμε κανονικά αγορές?
  Επίσης όταν κάνουμε κατάθεση με χρεωστική κάρτα και θέλουμε να κάνουμε ανάληψη πρέπει να επιβεβαιώσουμε τραπεζικό λογαριασμό?
  Και τέλος με την εφορία τι γίνεται? Τα κέρδη του bitcoin σαν αποκεντρωμένο νόμισμα φορολογούνται κανονικά στην Ελλάδα και αν ναι πόσο? Ευχαριστώ.

  • Καλημέρα Νίκο,

   Ναι, μετά τους 6 μήνες, τα CRO γίνονται unstake και μπορείς να τα κάνεις ό,τι θέλεις. Θα πρότεινα, βέβαια, να τα κρατήσεις staked γιατί αλλιώς τα προνόμια της VISA κάρτας μειώνονται αρκετά.
   Ναι, θα πρέπει να κάνεις επιβεβαιώσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό για να κάνεις ανάληψη, εφόσον έκανες κατάθεση μέσω κάρτας.
   Σε θέμα φορολόγησης θα σε κατατοπίσει καλύτερα κάποιος πιο ειδικός από εμένα.

   Ελπίζω να βοήθησα! 🙂

 15. Μολις επικοινωνησα με το crypto.com . Οι 10 ημερες προθεσμια απο την επιβεβαιωση του email που γραφεις για το bonus 25$ ειναι λαθος. ΔΕΝ το αποδεχονται. Εκανα stack 2500 cro και δεν πηρα bonus. Κατα τα αλλα σε ευχαριστω για την προσπαθεια σου να ενημερωνεις για οτι λαμβανεις γνωση στο χωρο.
  Υ.Γ. Σoυ ειχα στειλει και email οταν αντιμετωπισα το προβλημα αλλα δεν απαντησες.

  • Γεια σου Κώστα και σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Με συγχωρείς για την μη-απάντηση στο email αλλά το πρόγραμμα μου δεν είναι και το πιο ελεύθερο τον τελευταίο καιρό. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

   Έχεις δίκαιο, για τον οδηγό. Απ’οτι φαίνεται άλλαξαν τα Terms και το πήγαν στις 5 ημέρες όπως διαβάζω τώρα.

   Bonus crypto.com

   Ενημερώνω τον οδηγό και με συγχωρείς για το misunderstanding.

 16. Μετακίνησα κάποια κρυπτονομίσματα από το Crypto Wallet στο σημείο MCO Visa Card (καρτέλα εφαρμογής: Accounts), είναι σε ευρώ αλλά όταν πήγα σε ένα κατάστημα να πληρώσω με την κάρτα μου δεν την αναγνώρισε το POS του, η κάρτα μου είναι η απλή: Midnight Blue. Μήπως πρέπει να ενεργοποιήσω την κάρτα σε κάποιο ΑΤΜ και αν ναι θα πάω σε οποιοδήποτε ΑΤΜ είναι στην περιοχή μου. Την κάρτα την έχω ενεργοποιήσει στην εφαρμογή και φαίνεται (καρτέλα εφαρμογής: Card). Μήπως κάνω κάπου λάθος ή δεν κατάλαβα κάτι? Μπράβο σου για την ανάλυση που έκανες στο θέμα crypto.com

  • Hello,

   δοκίμασε να μπεις στις ρυθμίσεις τις κάρτας από το App και να ενεργοποιήσεις το “Internation Usage”. Λογικά θα σου λύσει το πρόβλημα.

   • Το είχα ενεργοποιήσει το “Internation Usage” πριν την χρησιμοποιήσω στο κατάστημα, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω? Πως μπορώ να τα μεταφέρω από το σημείο MCO Visa Card πάλι στο Crypto Wallet (αντίστροφη διαδικασία), δηλ. να κάνω τα ευρώ που είναι στην κάρτα MCO σε κρυπτονομίσματα π.χ. BITCOIN. Συγνώμη που σε κούρασα με τις χαζό ερωτήσεις μου. Σε ευχαριστώ φίλε Sterg.

 17. Καλησπέρα και πάλι.Θα ήθελα να ρωτήσω είναι ασφαλές το wallet του crypto.com για να κρατήσω τα bitcoin μου τώρα που η τιμή αυξάνεται ? Και επίσης υπάρχει κάποια προμήθεια για μεταφορά τους σε cold wallet και αντίστροφα? Καλή χρονιά.

 18. Καλησπερα, καταρχας πολυ ωραιο σαιτ και οι οδηγοι με βοηθησαν πολυ. Ξεκινησα και εγω σημερα με το crypto μιας και το coinbase μου κανει νερα στην ταυτοποιηση. Αυτο που δεν βρισκω στο crypto ειναι το Invest και απο οτι καταλαβα εχει αλλαξει σε SUPERCHARGER. Δεν ξερω την προηγουμενη διαδικασια αλλα μαλλον δουλευει λιγο διαφορετικα αυτο. Αν μπορουσες να την προσθεσεις στον οδηγο θα ηταν καλο. Ευχαριστω

  • Γεια σου Τάκη και σε ευχαριστώ για το σχόλιο,

   Ναι, το Crypto Invest δεν είναι πλέον διαθέσιμο στην εφαρμογή. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα ανανεώσω τον οδηγό.
   Το Supercharger δεν είναι η αντικατάσταση του Invest. Λειτουργεί διαφορετικά.
   Πολύ συνοπτικά, τοποθετείς CRO μέσα σε αυτό για την περιόδο ενός μήνα (μπορέις να τα βάλεις και να τα βγάλεις οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κάποιο penalty) και αυτά δουλεύουν για εσένα “παράγοντας” κάποιο κρυπτονόμισμα.
   Το Κρυπτονόμισμα αλλάζει κάθε μήνα. (Πχ για τον Δεκέμβριο ήταν το Bitcoin).

 19. Πολύ καλό άρθρο μπράβο. Μετά την απόκτηση CRO για staking πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να μου σταλεί η νέα κάρτα η απλά περιμένω.

  • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Γιώργο,

   Δες σε ποιο status βρίσκεται η κάρτα σου:
   Issued; Pending; Shipped;

   Σε γενικές γραμμές, όχι. Κάνεις stake τα CRO, επιβεβαιώνεις την διεύθυνση σου και περιμένεις.
   Δυστυχώς, απ’όσο αντιλαμβάνομαι, οι χρόνοι αποστολής συνεχίζουν να είναι αρκετά υψηλοί (όπως όταν περιμένα εγώ τη δική μου)

 20. Συγχαρητήρια Sterg για το block,

  α) Έχεις κάποια ενημέρωση σε σχέση με το πόσο γρήγορα αποστέλονται οι κάρτες;
  β) Μπορείς να διευκρινίσεις πως ακριβώς παίρνεις το 100% απο Netflix; Απλά πληρώνουμε με την κάρτα;

  Υ.Γ.1. Σου προτείνω να εντάξεις και μια στήλη για τα μέσα εκμάθησης γύρω απο τις επενδύσεις και το χρήμα, όπως είναι τα βιβλία (π.χ. πρότεινε μια λίστα προς διάβασμα)!
  Υ.Γ.2. Θα είχε ενδιαφέρων να μας δείξεις την επισκεψιμότητα του block μέσα στους τελευταίους μήνες..πιστεύω τα πάς πολύ καλά.

  • Γεια σου Αλέξανδρε,

   1. Είναι ένα μελανό σημείο της εταιρείας. Εμένα έκανε να φτάσει 3 μήνες αλλά ήταν στην εποχή της WireCard και του σκανδάλου της. Από εκεί και μετά αυξήθηκαν οι χρόνοι παραλαβής.
   Μιλάω πάντα για τα premium plans, καθώς δεν ξέρω τι παίζει με τις Midnight Blue (το free edition)

   2. Ναι. Ενεργοποιείς τα International Payments και περνάς την κάρτα σου στο Netflix Billing. Μόλις σε χρεώσει, θα δεις αυτόματα το Cashback στο CRO Wallet σου.

   ΥΓ. Noted και ευχαριστώ για τις ιδέες 😉

 21. Ειρήνη Reply

  Καλησπέρα, χρήσιμος ο οδηγός σου, είμαι καινούρια στο χώρο των crypto, έχω λογαριασμό στην crypto και χρησιμοποιώ το app, αναφέρεις στην ανάληψη χρημάτων μέσω app πως αφού κάνεις μετατροπή του krypto σε ευρώ μετά τα μεταφέρεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό πολύ εύκολα. πως γίνεται η μετατροπή crypto σε ευρώ;
  Επίσης to crypto.com δεν είναι ανταλλακτήριο;
  Ευχαριστώ

  • Γεια σου Ειρήνη,

   για να μετατρέψεις μέσα από το App τα Cryptο σου σε Fiat θα κάνεις το εξής:
   App > Accounts > Επιλέγεις το Crypto > Sell > Επιλέγεις Fiat Wallet > Επιλέγεις Ευρώ & Ποσό μετατροπής > Sell

   Για να κάνεις ανάληψη χρημάτων στην τράπεζα σου θα πας
   Fiat Wallet > Transfer > Withdraw > Euro και θα επιλεξεις τον τραπεζικό λογαριασμό και το ποσό που θες να μεταφέρεις.

   *Εάν δεν έχεις στείλει χρήματα πιο πριν από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, θα πρέπει να κάνεις μια αποστολή για να τον επιβεβαιώσεις (μπορεί να είναι ακόμα και 5€)

   Το Crypto.com Exchange είναι το ανταλλακτήριο της εταιρείας.

 22. Ειρήνη Μ Reply

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετατρέψεις την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που θέλεις να κάνεις ανάληψη στο βασικό fiat νόμισμα του λογαριασμού σου (πχ Ευρώ).
  Καλημέρα. ενδιαφέρον και χρηστικό το άρθρο σου , καθ ότι καινούρια στο χώρο, και έχοντας ανοίξει λογαριασμό στην krypto, πως γίνεται η μετατροπή των crypto νομισμάτων σε ευρώ για να τα μεταφέρω στο λογαριασμό μου;
  και επίσης η crypto com όχι το app δεν είναι ανταλακτήριο;

 23. Καλησπέρα Στέργιο! Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κάνεις! Μια απορία αν μπορείς να λύσεις. Στην μεταφορά μέσω sepa προς το crypto.com στα στοιχεία παραλήπτη συμπληρώνουμε το όνομα της τράπεζας η του crypto.com? Επίσης στα στοιχεία από το app δεν υπάρχει πουθενά reference code για το έμβασμα.

  • Γεια σου Κώστα,

   στο ebanking σου θα συμπληρώσεις τα στοιχεία (IBAN κτλ) που βλέπεις στην εφαργμογή της Crypto com όταν πατάς Deposit via Bank Transfer.
   Δεν χρειάζεται κάπου Ref. Code.

 24. Μανώλης Περακάκης Reply

  Έχω κάνει αγορά με χρεωστική κάρτα, τώρα έχω στο fiat wallet € τι κυνησεις πρέπει να κάνω για να μεταφερθούν από το crypto com στον τραπεζικό μου λογαριασμό

  • Γεια σου Μανώλη,

   θα πας Fiat Wallet > Withdraw και θα επιλέξεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό.
   Εάν δεν έχεις κανει ποτέ προηγούμενη κατάθεση από αυτόν στο Crypto θα σου ζητήσει να τον επιβεβαιώσεις πρώτα.
   Στείλε απλά ένα έμβασμα 5-10€ από αυτόν και θα επιβεβαιωθεί αυτόματα.

 25. Βαγγέλης βλάχος Reply

  Φίλε Στέργιος καλησπέρα. Έχω αγοράσει από την πλατφόρμα της crypto com. 826 τεμάχια ontology gas. Από εχθές τό βράδυ τό βγάλανε από την πλατφόρμα τους, προσπάθησα να τά πουλήσω και μου γράφει An error occurred during price quotation. Please try again. Μήπως γνωρίζεις πως θά μπορέσω να τά πουλήσω. Ευχαριστώ.

  • Γεια σου Βαγγέλη,

   το τσέκαρα και μου βγάζει την επιλογή για αγορά Ontology Gas. Οπότε φαντάζομαι ότι το υποστηρίζουν ακόμα. Είδες σε κάποιο blog post τους οτι τα απέσυραν;

   Στην χειρότερη, αν όντως δεν μπορείς να μετατρέψεις σε Ευρώ μέσω του App, άνοιξε λογαριασμό σε κάποιο άλλο ανταλλακτήριο (πχ Binance) στείλτα εκεί, μετετρεψε τα σε Ευρώ και κάνε την ανάληψη σου. 🙂

 26. Καλημέρα. Προσπάθησα να βγάλω τα λεφτά μου και με ενημερώσαν οτι πρέπει πρώτα να κάνω ένα deposit, έχω ερώτηση. όταν έβαζα τα λεφτά μ από τον λογαριασμό δεν θεωρείται deposit? Γενικά το να βάλεις λεφτά είναι εύκολο αλλά οταν έρθει η ώρα να τα βγάλεις ξαφνικά βρίσκεις εμπόδια

  • Γεια σου φίλε μου,

   Αν η κατάθεση χρημάτων έγινε με έμβασμα από την τράπεζα σου τότε θεωρείται deposit. Αν το έκανες με κάρτα τότε θεωρείται ως αγορά με κάρτα.

   Για να κάνεις ανάληψη χρημάτων στην τράπεζα σου θα πας
   Fiat Wallet > Transfer > Withdraw > Euro και θα επιλεξεις τον τραπεζικό λογαριασμό και το ποσό που θες να μεταφέρεις.

   *Εάν δεν έχεις στείλει χρήματα πιο πριν από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, θα πρέπει να κάνεις μια αποστολή για να τον επιβεβαιώσεις (μπορεί να είναι ακόμα και 5€)

 27. Καλησπέρα!

  Ήθελα να κάνω μια ερώτηση επειδή έκανα ένα λάθος .Έγινε μια κατάθεση χρημάτων ενός φίλου στον λογαριασμό μου που είναι συνδεδεμένος στην crypto και διάβασα εκ των υστέρων ότι πρέπει να είναι ίδια τα ονόματα. Τι ενέργειες πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα τα λεφτά έχουν χαθεί η απλά θα τα γυρίσει πίσω;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Μυρτω

  • Καλησπέρα Μυρτώ,

   Μην αγχώνεσαι. Αν δεν τα περάσει στον λογαριασμό σου (που φαντάζομαι ότι δεν θα στα περάσει για λόγους anti-money laundering), θα στα γυρίσει πίσω.

   Για να σιγουρευτείς, κάνε μια ερώτηση στο live chat (μέσω του app) στο customer support τους.

   Ευχαριστώ

 28. Nikos Karaq Reply

  Καλησπέρα Στέργιο,

  Αρχικά ένα τεράστιο συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις. Αν και διαβάζω πολύ καιρό τα άρθρα σου και βλέπω τα βίντεο στο youtube πριν λίγες εβδομάδες τόλμησα να μπω στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με βάση αυτόν τον οδηγό.

  Έχω τέσσερεις ερωτήσεις που θα εκτιμούσα αφάνταστα αν μπορούσες να μου απαντήσεις (πιστεύω και αρκετός κόσμος ακόμα):

  1ον) Επειδή ενδιαφέρομαι και για trading η χρήση του app χωρίς εντολές buy/sell δεν ενδείκνυται. Γνωρίζεις τι fees υπάρχουν για την μεταφορά cryptos από το app στο exchange?

  2ον) Σκέφτομαι να πάρω την 2nd tier card ruby steel και η ερώτηση μου είναι όταν πληρώνω πχ σε κάποιο κατάστημα, μετρατρέπει τα CRO μου εκείνη την στιγμή σε Ευρώ και πληρώνει απευθείας? Ή παίρνει κατευθείαν από το Fiat Wallet μου (ακόμα και αν έχω μόνο τα staked CRO, χωρίς να έχω κάποια ελεύθερα)? Γιατί το καλύτερο θα ήταν να μπορώ να μετατρέψω τα CRO ή οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα στην βέλτιστη (Θεωρητικά) ισοτιμία σε Ευρώ ώστε να μην τσεκάρω την εφαρμογή για το πότε θα είναι η ”κατάλληλη” ώρα να πληρώσω.

  3ον) Σε περίπτωση απώλειας του κινητού μου πως κάνω ανάκτηση του λογαριασμού μου? Με την χρήση του passcode και του email μου θα μπορώ να συνδεθώ απο άλλη συσκευή (Δεν έχω ενεργοποιήσει το 2FA)?

  4ον) Η Crypto.com δεν ζητάει ΑΦΜ (VAT), οπότε ότι κέρδη έχω και τα κάνω από την καρτα τους δεν μπορούν να εντοπιστούν από την Εφορία? Εγώ έχω σκοπό να δηλώσω μόνο τα κέρδη που θα μεταφέρω πίσω στον λογαρισμό μου, ως υπεραξία μετοχής (15%).

  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις!

  Keep up the great work! 😉

  • Γεια σου Νίκο,

   σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και το χρόνο σου!

   1. Αν θέλεις να κάνεις trading τότε δεν θα κοιτάξεις το app, αλλά το crypto.com exchange.
   ΔΕΝ υπάρχουν προμήθειες αν μεταφέρεις κρύπτο από το app στο exchange.

   2. Για να μπορέσεις να πληρώσεις με την Crypto Card θα πρέπει να έχεις μεταφέρει το αντίστοιχο fiat νόμισμα μέσα στο Wallet. Κάνεις top up την κάρτα από το υπόλοιπο σου μέσα στο app. Εγώ διατηρώ πάντα ένα μικρό υπόλοιπο στο Card Wallet για να μπορώ να πληρώνω ό,τι χρειαστώ με αυτή. Είναι απλή, εύκολη και δωρεάν διαδικασία.

   3. Αν μιλάς για το Crypto.com app τότε μπορείς να κάνεις ανάκτηση λογαριασμού όπως οποιαδήποτε κεντροποιημένη online υπηρεσία (πατάς ξέχασα τον κωδικό μου). Μπορείς να συνδεθείς από οποιαδήποτε συσκευή εάν έχεις το pass και το username σου. Καλό θα ήταν να ενεργοποιήσεις όλα τα security features που σου προσφέρει η εφαρμογή.

   4. Δεν γνωρίζω, δυστυχώς, ούτε είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει σε αυτό.

   Χαρά μου, καλή συνέχεια! 🙂

 29. Piraeus Bank Reply

  Δυστυχώς από 28/07/21 η debit Visa της Πειραιώς δεν περνάει για αγορές κρυπτονομισμάτων στο crypto.com app.

  Δεν ξέρω τι αλλάξανε στην πολιτική τους μέχρι την προηγούμενη μέρα πέρναγε κανονικά.

  Μίλησα με την τράπεζα λένε δεν ξέρουν. Το θέμα είναι σίγουρα δικό τους αφού κάτα την αφαίρεση της αποθηκευμένης κάρτας και επαναπροσθήκης της πια εμφανίζεται το μήνυμα: “declined by issuer.”

  Κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα? Λύση?

 30. Καλησπέρα Στέργιο , έχω λογαριασμό στο crypto.com από το Φεβρουάριο, η αλήθεια είναι ότι το κείμενό σου με ενέπνευσε να ανοίξω και σε ευχαριστώ για την πολλή καλή επεξήγηση.
  Πριν λίγες ημέρες έκανα 15000 κομμάτια vet , σε crypto credit (δυστυχώς δεν μπορώ να σου στείλω φωτό για να είναι ποιο κατανοητό ) μου γράφει λοιπόν outstanding balance 820 ,48 usdt , το ερώτημα μου είναι ότι δεν μπορώ να τα γυρίσω πίσω στο wallet , εδώ είναι που χρειάζομαι τα φώτα σου , ενημερωτικά δεν είχα καταλάβει ακριβώς ,ούτε ακόμη βέβαια , ποια είναι η χρήση του crypto credit , για δανεισμό υποθέτω.
  Κάθε συμβουλή σου θα ήταν πολλή χρήσιμη , σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Φιλικά Βασίλης

  • Γεια σου Βασίλη και με συγχωρείς για την αργοπορία,

   Το Crypto Credit αποτελεί το feature του Cryptocom μέσω του οποίου μπορείς να δανειστείς άλλα κρυπτονομίσματα ή stable coins βάζοντας τα δικά σου κρυπτονομίσματα ως ενέχυρο. Αυτό που έκανες, συνοπτικά, είναι να χρησιμοποιήσεις τα VET σου ως ενέχυρο και να λάβεις δάνειο 820 USDT στο πορτοφόλι σου.
   Για να πάρεις πίσω τα VET που έχεις βάλει ως collateral θα πρέπει να εξοφλήσεις το δάνειο στο 100%. Ελπίζω να σε βοήθησα.

   ΥΓ. Εσύ μάλλον έψαχνες πως να δανείσεις σε άλλους κρυπτονομίσματα ώστε να λάβεις επιτόκιο σε αυτά. Αυτό το feature στο CryptoCom ονομάζεται Earn.

 31. Χριστόφορος Reply

  Στέργιο καλησπέρα.
  Σ’ ευχαριστώ για τον πολύ κατανοητό και εκτεταμμένο οδηγό.
  Θα ήθελα μία διευκρίνιση σε παρακαλώ. Για ανθρώπους σαν εμένα που έχουν τα προσωπικά τους κωλύματα σχετικά με το τί δεν πρέπει να διαχειρίζεται κανείς μέσω κινητού τηλεφώνου, το crypto exchange που εμφανίζεται ως η desktop εφαρμογή του crypto.com κάνει τη δουλειά; Μπορώ δηλαδή να κάνω όλη τη διαδικασία εγγραφής χωρίς να έχω εγγραφεί στο app;

  • Γεια σου Χριστόφορε,

   Το Crypto com Exchange αποτελεί το online ανταλλακτήριο του Cryptocom.
   Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις συναλλαγές κρυπτονομισματων με πιο advanced orders (οπως limit orders) και να “γλυτώσεις” το Spread που σε χρεώνει αντίστοιχα η εφαρμογή (διότι εκεί εκτελείς εντολές με market orders).
   Από εκεί και πέρα θα βρεις αρκετά λιγότερες δυνατότητες σε σχέση με το App (πχ Earn, Credit Features). Ρίξτου μια ματιά και πες μου αν τελικά σε βόλεψε.

   • Χριστόφορος Reply

    Καλησπέρα Στέργιο.

    Το Crypto.com Exchange δοκιμάστηκε. Προς το παρόν μου φαίνεται περίπλοκο, αλλά εξοικειώνομαι. Ομολογουμένως το interface του app είναι πολύ πιο φιλικό ειδικά σε άπειρους χρήστες (η περίπτωσή μου). Πάντως το χρησιμοποιώ για τη συλλογή των rewards του supercharger καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα μέσω του app.

 32. Διαμαντής Reply

  Στέργιο, το site του money minority και το κανάλι στο youtube, αποτέλεσαν για εμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, για κάποιον που κάνει τα πρώτα βήματα του στον κόσμο των επενδύσεων. Η πληροφορία που παρέχεις είναι κατανοητή και ιδιαίτερα προσιτή πόσο μάλλον αφού γίνεται στα Ελληνικά. Για όλο το value που έχεις προσφέρει, το μόνο δίκαιο είναι να χρησιμοποιήσω τα refferal links σου.

  • Γεια σου Διαμαντή και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! 🙂
   Χαίρομαι που χρησιμοποίησες το affiliate link και, ακόμα παραπάνω, το ότι το content σε έχει βοηθήσει πραγματικά.

  • Γεια σου Στέργιο,καταρχήν μπράβο για την ωραία δουλειά σου,έχεις βοηθήσει πολύ.Θα ήθελα αν μπορείς να με βοηθήσεις σε ένα θέμα που έχω με την απλή κάρτα της crypto.Την παρέλαβα και ενώ έκανα τα βήματα που μου ζήτησε για να μου δείξει τον κωδικό,μεταφέρα και στην κάρτα χρήματα δεν μπορώ να κάνω καμία αγορά και μου γράφει στο pos σαν αιτία πιθανή απάτη .Σου έχει τύχει κάτι παρόμοιο.Σε ευχαριστω.

 33. Αλεκος Μαμαρελης Reply

  Διαγραφή λογαριασμού πως κάνουμε που δεν το βρίσκω με τίποτα;

 34. Καλησπερα
  Αρχικα μπραβο για το ωραιο αρθρο.Εχω μια απορια…. ειμαι στο σημειο που πρεπει να στειλω μια βεβαιωση κατοικιας για την μπλε καρτα αλλα αλλαξα γνωμη και θελω να παρω την κοκκινη πως μπορω να το κανω δεν με αφηνει στην εφαρμογη να αλλαξω καρτα μου βγαζει μονο την μπλε…

 35. Νικόλαος Παππάς Reply

  Υπέροχη βοήθεια μου προσέφερε το άρθρο σου στα ελληνικά , ευελπιστώ να μπορώ να εχω δυνατότητα γλωσσάς
  Ελληνικά της εφαρμογής στο κινητό μου. Ευχαριστώ Πολύ.!

 36. Νικόλαος Παππάς Reply

  Καλησπέρα Στέργιο με βοήθησες πάρα πολύ σ ευχαριστώ ..Μα να σε ρωτήσω , έκανα μετατροπή από κρυπτονομίσματα σε ευρώ “100.37”€ και αποταμίευσαν 86.85€ κράτησαν στο Fiat Wallet 13.52 € τι είναι αυτό ?
  δεν μεταφέραν όλο το ποσόν γιατί? σε ευχαριστώ εκ των προτέρων….

 37. Καλημέρα θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πρόβλημα που προέκυψε.Εστειλα helium στην εφαρμογή crypto.com.Εχουν περάσει σχεδόν 3 ώρες και τα νομίσματα δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στο ανταλλακτηριο.Μηπως θα ήταν εύκολο να έρθουμε σε επικοινωνία ώστε να μπορέσω να λύσω το πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων περιμένω απάντηση.

 38. αλησπέρα φίλε Sterg
  Καταρχάς ευχαριστούμε για το πολύτιμο αρθράκι σου.
  Πρόσεξα ότι η ημερομηνία δημοσίευσης είναι στις 31/01/2022 και έχω μία απορία επάνω στο κομμάτι του άρθρου που γράφεις για ”Ποια Crypto VISA Card να επιλέξω” δίνεις ισοτιμία του CRO = 0.056€ και σήμερα 20 ημέρες μετά η ισοτιμία έχει εκτοξευθεί στα 0,3645 μιλάμε για τεράστια διαφορά.
  Δλδ μία κάρτα που διάλεξες τότε εάν χρειαζόταν να κανεις Stake 2800€ για 6 μήνες τώρα χεριάζετε 18.360 €
  Εδώ νομίζω ότι μιλάμε για τρελή διαφορά έτσι?
  Μήπως είχες κάνει κάποιο λάθος στις τιμές?

 39. Καλημέρα Στέργιε θα ήθελα να σε ρωτήσω , το 2020 γράφτηκα στην Crypto από το link σου , ωστόσο δεν έκανα stake κάποια CRO και δεν πήρα τα 25EU bonus , και σήμερα υπάρχει ένα total balance 115,22EU στη θέση τους , θα εκτιμούσα να μου πεις πως μπορώ να πάρω αυτά τα χρήματα , ευχαριστώ.

  • Ωραίος! Για να κάνεις unlock το Bonus θα πρέπει να κάνεις παραγγελία οποιασδήποτε μεταλλικής κάρτας. Η πιο “φθηνή” είναι η ruby red card. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να το ξεκλειδώσεις είναι η αλήθεια.

 40. Καλησπέρα. Εξαιρετικές οι πληροφορίες που μας δίνεις και πολύ καλογραμμένες!
  Τελικά δεν κατάλαβα, θα αγοράσω MCO ή CRO ( στην εγγραφή μου);

  • Γεια σου,

   τα MCO μας έχουν αποχαιρετήσει εδώ και αρκετό καιρό. Το μόνο που μπορεί να αγοράσεις ειναι CRO. 🙂

Write A Comment