Μη κατηγοριοποιημένο

Συνέντευξη Revolut: Το Financial Super App στο MoneyMinority

Η Revolut αποτελεί το πιο διαδεδομένο (λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νούμερα των εγγεγραμμένων χρηστών) ψηφιακό τραπεζικό App για ιδιώτες και επαγγελματίες στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.Στην Ελλάδα, η Revolut, ξεκίνησε να γίνεται γνωστή κατά την περίοδο των Capital Controls καθώς προσέφερε μια εύκολη λύση στους καταναλωτές για να τα παρακάμψουν.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Vlad Yatsenko και τον Nikolay Storonsky.

Αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμη σε 34 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των Η.Π.Α., απασχολεί περισσότερους από 1.500 υπαλλήλους και μετράει περίπου 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Παρέχει έναν προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με GB IBAN, όπου μπορείς να κρατήσεις έως και 31 διαφορετικά νομίσματα. Αυτός ο τραπεζικός λογαριασμός συνδέεται με μια προσωπική χρεωστική κάρτα (VISA / Mastercard) η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις υπηρεσίες & προϊόντα σε 150 διαφορετικά νομίσματα χρησιμοποιώντας την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία (την ισοτιμία με την οποία οι τράπεζες ανταλλάσσουν νομίσματα μεταξύ τους) χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Τέλος, όλες οι υπηρεσίες της εταιρίας είναι προσβάσιμες αποκλειστικά μέσω του κινητού σου τηλεφώνου. Η Revolut είναι μια mobile-only τραπεζική υπηρεσία και δεν υπάρχουν φυσικά καταστήματα τα οποία μπορείς να επισκεφτείς. Ακόμα και η δημιουργία λογαριασμού ολοκληρώνεται 100% online.


Συνέντευξη στη Revolut: Το Financial Super App στο MoneyMinority

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη Revolut, τις υπηρεσίες, τα προνόμια αλλά και τις χρεώσεις της διάβασε τον αναλυτικό οδηγό που έχω γράψει παρακάτω:


Όντας χρήστης της Revolut εδώ και μερικά χρόνια, αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους με σκοπό να πάω αυτή τη σχέση ένα βήμα παραπέρα αλλά και να κάνω κάποιες ερωτήσεις.

Ακριβώς αυτό που έκανα και με την περίπτωση της N26  και του Sarunas Legeckas, Γενικού Διευθυντή European Expansion Markets.

Επικοινώνησα με τον Andreas Kapso, έναν βετεράνο της Revolut ο οποίος μετράει ήδη 4 χρόνια στην εταιρία ως Senior Communications & PR Manager, μέσω Linkedin.

Διαμεσολάβησε και μου “έκλεισε” μια mini συνέντευξη με την Elena Lavezzi, Head of Southern Europe για τη Revolut.

Ας δούμε τι έχει να μας πει στην αποκλειστική συνέντευξη για το MoneyMinority:


Feedback αναγνωστών μαρτυρά ότι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τι ακριβώς είναι η Revolut. Είναι μια κανονική τράπεζα; Είναι απλά μια υπηρεσία; Τι είστε τέλος πάντων;

Η Revolut αναπτύσσει ένα financial super app, δηλαδή μια πλατφόρμα η οποία θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, όπως η διαχείριση των καθημερινών τους εξόδων, το ξένο συνάλλαγμα τους, η ασφάλισή τους, τα κρυπτονομίσματα τους, τις μετοχές τους, και ακόμα περισσότερα—όλα από μια εφαρμογή. Επιπλέον, θέλουμε να φτιάξουμε την πρώτη πραγματικά παγκόσμια financial εφαρμογή: ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να γίνει πελάτης της Revolut σε μερικά λεπτά, οπουδήποτε και αν βρίσκεται στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα smartphone. Επίσης, το 2018, λάβαμε πλήρη τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε τραπεζικές δραστηριότητες στην Ευρώπη. Αυτήν την στιγμή, δεν είναι ενεργή, θα είναι όμως στο μέλλον.


Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Revolut σε σχέση με τις υπόλοιπες διαθέσιμες ψηφιακές τράπεζες όπως η N26, η Monese κτλ; Γιατί να επιλέξει κάποιος την Revolut;

Η Revolut επενδύει στην τεχνολογία και την καινοτομία, και έτσι πέρα από υπηρεσίες χαμηλού κόστους—π.χ. ανταγωνιστικές χρεώσεις—οι πελάτες μας έχουν πρόσβαση σε μοναδικές υπηρεσίες που δεν μπορούν να βρουν οπουδήποτε αλλού, και όλα μέσα σε μία και μόνο εφαρμογή. Μέσα στην εφαρμογή μας, ένας χρήστης έχει πλήρη έλεγχο πάνω στα οικονομικά του, μέσω της δυνατότητας επένδυσης σε μετοχές, ανταλλαγής cryptocurrencies, ασφάλισης της κινητής του συσκευής ή έναρξη ταξιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης, ή ακόμα και της αγοραπωλησίας χρυσού. Όλα αυτά μόνο με μερικά taps!


Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας, όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρετε; Τι καινούργιο να περιμένουμε;

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ξεκινήσει η διάθεση της νέας υπηρεσίας Revolut Junior, όπου οι γονείς θα μπορούν να προσθέσουν τα παιδιά τους στον λογαριασμό Revolut τους ως δευτερεύοντες καταναλωτές, και κάθε ένα θα έχει την δική του κάρτα Junior.

Έπειτα θα ακολουθήσει μια εφαρμογή αποκλειστικά για παιδιά. Η αποστολή μας είναι απλή: θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν ικανότητες διαχείρισης των οικονομικών τους για όλη τους την ζωή. Αυτό θα το πετύχουν σταδιακά, μέσω της προσωπικής εμπειρίας αλλά και της βοήθειας από τους γονείς.

Ως μια εταιρία που ποτέ δεν συμβιβάζεται, εργαζόμαστε σκληρά στην επέκτασή μας παγκοσμίως. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε πάνω από 30 αγορές, όπως της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, και έχουμε μόλις ξεκινήσει τις δραστηριότητές μας στην Αμερικάνικη αγορά, και αμέσως μετά θα επεκταθούμε στην Ιαπωνία. Μετά από αυτό, όπως ανακοινώσαμε πέρσι, θα ξεκινήσουμε το άνοιγμα μας σε 20 ακόμα αγορές, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και του Ειρηνικού, της Αφρικής, και της Μέσης Ανατολής.

Θέλουμε οι καταναλωτές να αποκτούν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο πώς ξοδεύουνε τα χρήματά τους, να έχουν πρόσβαση σε ταξιδιωτική ασφάλιση για τους εαυτούς τους αλλά και τους φίλους τους στις διακοπές τους από 1€ την ημέρα, και να έχουν πρόσβαση σε fractional shares για να ξεκινήσουν το επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο. Θέλουμε όλα αυτά να είναι διαθέσιμα μέσω μιας εφαρμογής φιλικής προς τον χρήστη που μπορεί να κατέβει δωρεάν και που προσφέρει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και εξατομίκευσης στο industry.


Open a Free Revolut Account via MoneyMinority

Δημιούργησε έναν Δωρεάν Λογαριασμό στη Revolut από το παρακάτω link και λάβε την πρώτη σου Debit Card χωρίς μεταφορικό κόστος:


Η ελληνική αγορά δείχνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ψηφιακή τραπεζική. Έχετε κάποια νούμερα όσον αφορά το Digital Banking Penetration στην Ελληνική αγορά;

Η Ελλάδα έχει παίξει έναν ρόλο-κλειδί στην ανάπτυξή μας στην Νότια Ευρώπη. Έχει γίνει μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές στην Νότια Ευρώπη και είναι θαυμάσιο να βλέπουμε μια χώρα σαν την Ελλάδα να οδηγεί και να υιοθετεί νέες τεχνολογίες. Οι κάτοικοι της Ελλάδας είναι καλά ενημερωμένοι πάνω στους νέους τρόπους διαχείρισης των οικονομικών τους και είμαστε ενθουσιασμένοι που εμπιστεύονται την Revolut σε αυτό.

Ποιος είναι ο γενικότερος στόχος σας για την Ελληνική αγορά και πόσο κοντά είστε σε αυτόν;

Ως εταιρία, δεν συμβιβαζόμαστε ποτέ, και συνέχεια θέτουμε υψηλότερους στόχους. Ωστόσο, είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι με την επιτυχία μας στην Ελλάδα. Από την επίσημη έναρξη μας στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μια πολύ ισχυρή ελληνική κοινότητα που αριθμεί πάνω από 200.000 καταναλωτές. Φυσικά, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας.

Θα ήθελα ένα timeline της πορείας της Revolut στη Ελληνική αγορά. Είναι εφικτό;

Η Revolut ξεκίνησε επίσημα στην Ελλάδα στις 16 Απριλίου του 2018, παρόλο που οι υπηρεσίες μας ήταν διαθέσιμες στους Έλληνες καταναλωτές από την ίδρυση της εταιρίας. Οι καταναλωτές μας μπορούσαν να ανοίξουν λογαριασμό σε μερικά λεπτά και να κρατήσουν χρήματα σε 25 νομίσματα μέσα στην εφαρμογή. Τώρα, οι χρήστες μας μπορούν να κρατήσουν χρήματα σε μέχρι και 30 νομίσματα! Οι υπηρεσίες που η ελληνική μας κοινότητα προτίμησε περισσότερο ήταν η ικανότητα μεταφοράς χρημάτων παντού στον κόσμο στις καλύτερες ισοτιμίες.

Μέσα στα χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στις πρώτες χώρες παρουσίασης των νέων προϊόντων μας. Από το Premium, το Metal, μέχρι τα κρυπτονομίοσματα, η ελληνική κοινότητά μας έχει δείξει τον ενθουσιασμό της. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η υπηρεσία Apple Pay ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά μας, και η ανακοίνωσή της έγινε θερμά αποδεκτή.

Κατά την διάρκεια αυτών των σκληρών καιρών που ζούμε όλοι, οι Έλληνες χρήστες μας δείχνουν την προτίμησή τους για τις ψηφιακές μας κάρτες και τις αναλώσιμες ψηφιακές κάρτες που είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για διαδικτυακές αγορές. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ανεβαίνει σε δημοτικότητα αυτούς τους καιρούς είναι τα κρυπτονομίσματα μας. Με μερικά κλικς μπορεί ο καθένας να ανταλλάξει κλασικά νομίσματα με κρυπτονομίσματα!

Όντας στον χώρο του ψηφιακού marketing, θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την digital στρατηγική σας. Πως προσεγγίζετε νέους πελάτες;

Πάντα προσπαθούμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές μας σε σχέση με νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας τα social media κανάλια μας όπως και το email. Αν και, χάρη στην ισχυρή μας κοινότητα, τα νέα διαδίδονται από στόμα σε στόμα πολύ γρηγορότερα. Οι καταναλωτές μας μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την Revolut με τους φίλους και τις οικογένειές τους, και αυτό βοηθάει να ακουστεί η ιστορία μας παντού. Έχουμε την καλύτερη κοινότητα! Μαθαίνουμε από αυτούς, ακούμε τις ανάγκες τους και δουλεύουμε πάνω σε αυτές. Χρησιμοποιούμε τα community forums μας για να λάβουμε τις εμπειρίες των πελατών μας σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών μας, και μετά αναπτυσσόμαστε αντίστοιχα. Είναι ένα ταξίδι, και το πραγματοποιούμε μαζί, χέρι χέρι.


Πως σου φάνηκε;

Εάν έχεις κάποια ερώτηση για τη Revolut, γράψτην στα σχόλια και θα τις μαζέψω για την επόμενη συνέντευξη!

Σ.


[mc4wp_form id=”77209″]
Author

Γράφω για θέματα επενδύσεων, προσωπικών οικονομικών, αποταμίευσης και χρήματος τα τελευταία 5 χρόνια. Ένας online marketer ο οποίος προσπαθεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

Write A Comment