Επενδυσεις

Τα Καλύτερα Βιβλία για Επενδύσεις [Χρηματιστήριο, Μετοχές, Trading, Κρυπτονομίσματα]

Είσαι καινούργιος στον χώρο των επενδύσεων και σου φαίνονται όλα χαοτικά, μπερδεμένα και νιώθεις ότι είσαι στα χαμένα;

🛤️ Μπορείς να ακολουθήσεις δύο μονοπάτια:

 1. να μπεις απευθείας στον “χορό” ξεκινώντας να επενδύεις στην πράξη
 2. να προετοιμαστείς αναζητώντας γνώση, εμπειρία και συμβουλές από άλλους

💡 Για το καλό της ψυχικής σου υγείας – αλλά και του πορτοφολιού σου – συστήνεται να επιλέξεις το δεύτερο.

Και πώς θα το κάνεις αυτό;

Μα φυσικά, μαθαίνοντας από τα λάθη, τις εμπειρίες και τη ζωή των καλύτερων εκεί έξω.

Είτε σε ενδιαφέρουν βιβλία για χρηματιστήριο και κρυπτονομίσματα, είτε για προσωπικά οικονομικά, χρήμα και το πώς θα καταφέρεις να γίνεις πλούσιος (επιτέλους)… θα τα βρεις όλα εδώ!

🇬🇷 Αν και αρκετά από αυτά είναι στα ελληνικά, δυστυχώς, πολλά θα σε αναγκάσουν να φρεσκάρεις τα Αγγλικά σου.

☕ Ετοίμασε το καθιερωμένο καφεδάκι και ξεκίνα το… διάβασμα!

Ακολουθεί μία αναλυτική λίστα με τα καλύτερα βιβλία για επενδύσεις:

.

Βιβλία επενδύσεων για αρχάριους

Τα 5 καλύτερα βιβλία (κατά τη γνώμη μου) που πρέπει να διαβάσεις

📈 Διάβασε τον οδηγό επενδύσεων για αρχάριους

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας

⭐ Βαθμολογία στο Goodreads→ 4.25

✍ Σελίδες: 208
🙋‍♂️ Συγγραφέας: George S. Clason
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Προσωπικά οικονομικά, επενδύσεις, αποταμίευση, προσωπική ανάπτυξη
🙋🏻‍♂️ Η γνώμη μου: Κριτική & Video
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση: Μπες στον κόσμο των προσωπικών οικονομικών μέσα από έξυπνες, σύντομες και σοφές παραβολές από την εποχή της αρχαίας Βαβυλώνας… οι οποίες παραμένουν διαχρονικές ακόμα και σήμερα.

Απλουστευμένο; Ναι. Επιφανειακό; Μπορεί! Απαραίτητο για αρχάριους; Σίγουρα!

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας ήταν και αυτός που με εισήγαγε ομαλά στον χώρο της οικονομικής διαχείρισης, της φιλοσοφίας των επενδύσεων αλλά και της αποταμίευσης. Θα έχει πάντοτε ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδία μου αλλά και στη… βιβλιοθήκη μου.

💡 Από την άλλη, εάν έχεις ήδη εμπειρία στον χώρο τότε δεν θεωρώ πως έχει να σου δώσει πολλά και ούτε θα σου αλλάξει τη ζωή.

🎁 Μπορεί πάντοτε να αποτελέσει ένα βιβλίο καλοκαιριού ή ένα εξαιρετικό δώρο σε κάποιον φίλο σου.

💬 Αγαπημένη φράση: “Ο χρυσός τείνει να απομακρύνεται από τον άνθρωπο που θα τον εξαναγκάσει σε αδύνατα κέρδη ή που ακολουθεί άκριτα τις δελεαστικές συμβουλές δολοπλόκων και απατεώνων, ή που τον εμπιστεύεται στη δική του απειρία και στις ρομαντικές του επιθυμίες για επένδυση!”

📌 Key takeaway: Αποταμίευε και επένδυε, τουλάχιστον το 10% των εσόδων σου σε επιχειρήσεις και ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τι κάνουν.

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς στα ελληνικά

Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς

⭐ Βαθμολογία στο Goodreads→ 4.12

✍ Σελίδες: 303
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Robert Kiyosaki 
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, Προσωπικά Οικονομικά, Αυτοβελτίωση, Επιχειρήσεις
🙋🏻‍♂️ Η γνώμη μου: Κριτική & Video
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση: Ακολούθησε τον συγγραφέα στην ενηλικίωση του με δύο πατεράδες και δες πως οι διαφορετικές πεποιθήσεις, συμπεριφορές και συνήθειες όσον αφορά το χρήμα επηρέασαν την πορεία της ζωής τους – και τη δική του.

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία επενδύσεων στα ελληνικά και προτείνεται από τους περισσότερους εκεί έξω.

Και πράγματι, καταφέρνει να μεταλαμπαδεύσει ξεκάθαρα βασικές έννοιες όπως η διαφορά ανάμεσα σε εισόδημα και πλούτου, assets και liabilities καθώς μεθόδους μετατροπής του πρώτου στο δεύτερο.

😬 Ο συγγραφέας είναι μία από τις πιο cringe μορφές και πολλοί τον κατηγορούνε ότι η περιουσία του προέρχεται από το διαδικτυακό marketing και όχι από τις επενδύσεις σε ακίνητα όπως αναφέρει στο βιβλίο.

💬 Αγαπημένη φράση: “Σημασία δεν έχει το πόσα χρήματα βγάζεις. Σημασία έχει το πόσα χρήματα καταφέρνεις, στο τέλος, να κρατήσεις”

📌 Key takeaways:

 • Assets αποτελούν περιουσιακά στοιχεία τα οποία προσθέτουν χρήματα στο πορτοφόλι σου, αντίθετα τα liabilities αφαιρούν – μάθε τη διαφορά
 • Οι πλούσιοι τείνουν να αγοράζουν assets, οι φτωχοί τείνουν να αγοράζουν liabilities, τα οποία πιστεύουν ότι είναι assets
 • Αντί να δουλεύεις για χρήματα, κάνε το χρήμα να δουλεύει για εσένα – Εάν βασίζεσαι μόνο σε έναν μισθό τότε μπορείς εύκολα να παγιδευτείς στον φαύλο κύκλο του lifestyle inflation
 • Πρώτα δούλεψε για να μάθεις και μετά για να βγάλεις χρήματα – work to learn, then earn

💭 Η γνώμη μου: Εάν είσαι αρχάριος και θέλεις να χτίσεις μια γερή φιλοσοφία γύρω από το θέμα επενδύσεις, αξίζει να του ρίξεις μια ματιά. Εάν όχι, προσπέρασε το!

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

The Psychology of Money - η ψυχολογία του χρήματα στα ελληνικά

Η Ψυχολογία του Χρήματος

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.36
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 352
🙋‍♂️ Συγγραφέας:
Morgan Housel
💬 Γλώσσα:
Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική:
Ψυχολογία, Οικονομικά, Χρήμα, Επενδύσεις, Αυτοβελτίωση
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση: Και ενώ όλοι μας μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι οικονομικά, επενδύσεις και χρήμα μπορούν να ερμηνευθούν με μαθηματικά, 100% ορθολογικά και ακολουθώντας την επιστημονική μέθοδο, η ψυχολογία του χρήματος έρχεται να μας δείξει το αντίθετο.

Γίνεται ένα blog post να καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και πετυχημένα επενδυτικά βιβλία στον κόσμο; Στην περίπτωση του Psychology of Money, γίνεται και… παραγίνεται!

Εγώ να τα βλέπω αυτά…

Μέσα από 19 ξεχωριστές ιστορίες, ο Morgan καταφέρνει να μας δείξει πώς η σωστή οικονομική διαχείριση δεν είναι θέμα εξυπνάδας, αλλά θέμα συμπεριφοράς.

💬 Αγαπημένη φράση: Όταν βλέπουμε κάποιον να οδηγεί ένα ωραίο αμάξι δεν σκεφτόμαστε: “Ουάου, πόσο ωραίος είναι αυτός” αλλά “Ουάου, τι ωραίος που θα πίστευαν οι άλλοι ότι είμαι εγώ εάν οδηγούσα αυτό το αυτοκίνητο”

📌 Key takeaways:

 • Το δυσκολότερο πράγμα στο κυνήγι του χρήματος, είναι το να σταματήσεις να μετακινείς συνεχώς τα δοκάρια…
 • Η βασικότερη μεταβλητή στις επενδύσεις είναι ο χρόνοςόσο μακρύτερος ο χρονικός ορίζοντας, τόσο πιο πολύ θα ευδοκιμήσουν
 • Το να αποφεύγεις σημαντικά λάθη είναι πιο σημαντικό από το να κυνηγάς την τελειότητα – μην πηγαίνεις για τα πολλά γιατί, έτσι, μπορεί να χάσεις και τα λίγα
 • Οι καλύτερες συμβουλές στις επενδύσεις είναι πάντοτε βαρετές και απλέςόσο πιο πολύ περιπλέκεις τα πράγματα, τόσο χειρότερα μπορεί να τα κάνεις

💭 Η γνώμη μου: Είτε είσαι αρχάριος, είτε προχωρημένος. Είτε σε ενδιαφέρουν οι επενδύσεις, είτε όχι. Είναι must-read!

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

The Little Book of Common Sense Investing στα ελληνικά

The Little Book of Common Sense Investing

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.15
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 304
🙋‍♂️ Συγγραφέας: John C. Bogle
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, Οικονομικά, ETFs, Index Funds, Παθητικές Επενδύσεις
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση: Αντί για αμοιβαία κεφάλαια και μεμονωμένες μετοχές, τα broad Index ETFs προσφέρονται για τον μέσο καθημερικό επενδυτή για 3 λόγους: υψηλότερη διαφοροποίηση, διάχυση κινδύνου και χαμηλότερες προμήθειες.

Ο John C. Bogle, ιδρυτής της Vanguard, ταρακούνησε τον κόσμο των επενδύσεων καθώς ήταν αυτός που δημιούργησε το πρώτο Index Fund, δίνοντας σάρκα και οστά στην έννοια της παθητικής επένδυσης.

🗣 Ο Warren Buffet έλεγε πώς “εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει άγαλμα για την προσφορά του στον κόσμο των επενδύσεων, είναι σίγουρα αυτός“, ενώ ο Morgan Housel, τον αποκάλεσε ως “τον μεγαλύτερο μυστικό φιλάνθρωπο όλων των εποχών“.

Το The Little Book of Common Sense Investing αποτελεί μία ωδή στις παθητικές επενδύσεις μέσω και αποτελεί εισαγωγή στην μεθοδολογία των Bogleheads. Μία σχολή που προέκυψε από ανθρώπους που ακολούθησαν την επενδυτική φιλοσοφία του John Bogle – πιστός ακόλουθος της οποίας είμαι και εγώ, στο MoneyMinority

Εάν θεωρείς ότι η επιτυχία στις επενδύσεις κρύβεται πίσω από την επιλογή των κατάλληλων μετοχών, την κατάλληλη στιγμή, τότε ίσως το βιβλίο να σου αλλάξει γνώμη. Ίσως και όχι…

💬 Αγαπημένη φράση: “Μην ψάχνεις για τη βελόνα στα άχυρα. Αγόρασε όλα τα άχυρα!”

📌 Key takeaways:

 • Ο σημαντικότερος παράγοντας απόδοσης ενός μακροχρόνιου χαρτοφυλακίου είναι το κόστος των προμηθειών
 • Πραγματικές Αποδόσεις = Ονομαστικές Αποδόσεις – Ποσοστό πληθωρισμού – Προμήθειες διαχείρισης
 • Η επένδυση σε funds με μοναδικό κριτήριο την παρελθοντική απόδοση είναι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες που μπορεί να πέσει κάποιος – Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μελλοντικές.

💭 Η γνώμη μου: Εξαιρετικό βιβλίο για να σε εισάγει στην σχολή των παθητικών επενδύσεων. Στα αρνητικά; Θα μπορούσες να χωρέσεις το ζουμί του σε 5 σελίδες και να κοτσάρεις ένα επιπλέον κεφάλαιο 100 σελίδων στο τέλος με τίτλο “Ορίστε οι αποδείξεις για όσα είπαμε”.

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

The Bogleheads' Guide to Investing στα ελληνικά

The Bogleheads’ Guide to Investing

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.29
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 336
🙋‍♂️ Συγγραφέας: T. Larimore, M. Lindauer, M. LeBoeuf
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, Οικονομικά, ETFs, Index Funds, Παθητικές Επενδύσεις
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση: Ένα βιβλίο στο οποίο επενδυτές μαζέυονται, μοιράζονται τη σοφία τους, βροντοφωνάζουν ένα ισχυρό “όχι” στα πολύπλοκα επενδυτικά χαρτοφυλάκια πετώντας τους στα μούτρα ένα ETF, φωνάζοντας “Ζήτω ο Bogle!“.

Το “the Bogleheads’ Guide to Investing” αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό επενδύσεων ο οποίος μας χαρίζει πρακτικές συμβουλές και εφαρμόσιμες στρατηγικές ακολουθώντας την γραμμή του John C. Bogle.

Η κεντρική ιδέα δεν διαφέρει πολύ από αυτή του προηγούμενου: βρες ένα broad index ETF με υψηλή διαφοροποίηση, μεγάλη διασπορά ρίσκου και χαμηλές προμήθειες και κράτα το για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αντίθετα, εδώ θα βρεις επιπλέον συμβουλές, πέραν των παθητικών επενδύσεων, πάνω στη διαχείριση των χρημάτων σου αλλά και το πώς να κάνεις οικονομία.

Στα αρνητικά του βιβλίου είναι ότι είναι γραμμένο και προσανατολισμένο για τον μέσο αμερικανό επενδυτή οπότε αρκετά θέματα φορολογίας και συνταξιοδότησης δεν θα σου δώσουν αξία ως έλληνα επενδύτη ενώ θα χρειαστεί να φρεσκάρεις τα Αγγλικά σου καθώς δεν υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά. 

💬 Αγαπημένη φράση: “Χάρις στις επενδύσεις μου κατάφερα να βάλω και τα δύο παιδιά στο Harvard – φυσικά, αναφέρομαι στα παιδιά του επενδυτικού συμβούλου μου.”

📌 Key takeaways:

💭 Η γνώμη μου: Αν ρωτάς εμένα, αποτελεί ένα διαμαντάκι το οποίο μπορεί να σε πάρει από το χέρι και να σου μεταλαμπαδεύσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να δομήσεις την δική σου στρατηγική από το μηδέν… αν εξαιρέσεις ότι απευθύνεται μονάχα σε Αμερικάνους πολίτες.

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή


Αφού είδαμε 5 βασικά βιβλία επενδύσεων τα οποία πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις – εάν θέλεις να ασχοληθείς με τις επενδύσεις προφανώς – ακολουθούν μερικές ακόμα συστάσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Βιβλία για μετοχές και χρηματιστήριο

Ακολουθούν κάποια από τα πιο σημαντικά βιβλία μετοχών και χρηματιστηρίου που έχουν γραφεί:

🚀 Διάβασε τον οδηγό μετοχών για αρχάριους

Ο Έξυπνος Επενδυτής

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.25
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 600
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Benjamin Graham
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, Value Investing
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση: “Ο έξυπνος επενδυτής είναι ένας ρεαλιστής που πουλά σε αισιόδοξους και αγοράζει από απαισιόδοξους.”

📌 Key takeaways:

 • Ο βασικός στόχος σου θα πρέπει να είναι να μην χάσεις χρήματα.
 • Προσπάθησε να διακρίνεις έναν investor από έναν speculator. Κατάλαβε ότι οι περισσότεροι “φερόμενοι” ως επενδυτές είναι, στη βάση τους, σπεκουλαδόροι.
 • Κανείς δεν μπορεί να πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα από την αγορά, συνεχώς.

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

One Up On Wall Street

One Up On Wall Street

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.25
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 304
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Peter Lynch
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, Μετοχές, Χρηματιστήριο
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση: “Το κόλπο δεν είναι να μάθεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου, αλλά να πειθαρχείς στο να το αγνοείς. Κράτα τις μετοχές σου, όσο τα θεμελιώδη της εταιρείας παραμένουν αναλλοίωτα.”

📌 Key takeaways:

 • Όταν αγοράζεις μία μετοχή, αποκτάς μερική ιδιοκτησία σε μια εταιρεία: Όλες οι επενδυτικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με έμφαση αποκλειστικά στην αξία της εταιρείας και όχι στην τιμή της μετοχής της.
 • Ο πρώτος κανόνας του βιβλίου: σταμάτα να ακούς τους επαγγελματίες!
 • Οι άνθρωποι, ακούγοντας τον κόκορα να λαλεί καθώς ανατέλλει ο ήλιος, αποφάσισαν ότι είναι το λάλημα που προκαλεί την ανατολή του. Ένα φαινόμενο που εξηγείται από την λογική πλάνη του “post hoc ergo propter hoc”, που μεταφράζεται σε “κατόπιν τούτου, άρα εξαιτίας τούτου“.
 • «Όταν κάποιος λέει ότι το «Α» είναι το νέο «Β», συνήθως σημαίνει ότι το «Α» και το «Β» πάνε κατά διαόλου».

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία για παθητικές επενδύσεις

Μαζί με τα προαναφερθέντα “The Little Book of Common Sense Investing” και “The Bogleheads’ Guide to Investing” ακολουθούν μερικές σημαντικές προσθήκες στην βιβλιοθήκη σου όσον αφορά τις παθητικές επενδύσεις:

📊 Διάβασε τον οδηγό ETFs για αρχάριους

A Random Walk Down Wall Street

A Random Walk Down Wall Street

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.13
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 464
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Burton G. Malkiel
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, ETFs, Passive Investing
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία για οικονομική διαχείριση

Μαζί με τα προαναφερθέντα “Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας“, “Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς“, “Η ψυχολογία του χρήματος” και το “The Bogleheads’ Guide to Investing” ορίστε μερικά ακόμα σημαντικές προσθήκες στην βιβλιοθήκη σου:

💸 Διάβασε πώς να διαχειριστείς τα προσωπικά οικονομικά σου →

Invest Your Way to Financial Freedom

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.10
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 189
🙋‍♂️ Συγγραφέας: B. Carlson , R. Powell
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Προσωπικά Οικονομικά, Οικονομική Διαχείριση, Budgeting
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

I Will Teach You To Be Rich

I Will Teach You To Be Rich

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.13
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 352
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Ramit Sethi
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Προσωπικά Οικονομικά, Οικονομική Διαχείριση, Budgeting, Αποταμίευση, Επενδύσεις
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

(Πες για το σαρκαστικό του τόνο, ότι αν διάβαζε το άρθρο για τον καφέ θα με διαπόμπευε και ότι έχει κάποια θέματα γιατι μιλάει για αμερική)

The Millionaire Next Door

The Millionaire Next Door

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.07
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 258
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Thomas J. Stanley , William D. Danko
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Προσωπικά Οικονομικά, Οικονομική Διαχείριση, Budgeting, Αποταμίευση, Επενδύσεις
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

.

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία για Κρυπτονομίσματα

Και ενώ οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα ως ένα μέσο τζογαδόρικου γρήγορου πλουτισμού, εγώ τα βλέπω (εννοώντας το Bitcoin) ως μία ευκαιρία για να εντρυφύσει κάποιος σε οικονομικές θεωρίες που έχουν εκλήψει από τις σύγχρονες οικονομίες. Θα το καταλάβεις από τις προτάσεις βιβλίων:

₿ Διάβασε τον οδηγό κρυπτονομισμάτων για αρχάριους

The Bitcoin Standard

The Bitcoin Standard

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.16
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 304
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Saifedean Ammous
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧, Ελληνικά 🇬🇷
🔍 Θεματική: Οικονομικά, Χρήμα, Κρυπτονομίσματα, Bitcoin, Τεχνολογία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

The Internet of Money

The Internet of Money

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.06
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 200
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Andreas Antonopoulos
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Κρυπτονομίσματα, Bitcoin, Οικονομία, Τεχνολογία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

The Sovereign Individual

The Sovereign Individual

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.20
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 248
🙋‍♂️ Συγγραφέας: J. Davidson , W. Rees-Mogg
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Οικονομικά, Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Κρυπτονομίσματα, Bitcoin
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

The Infinite Machine

The Infinite Machine

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.13
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 320
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Camilla Russo
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Τεχνολογία, Οικονομικά, Κρυπτονομίσματα, Ethereum
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία για Trading

Η γνώμη μου για το online trading είναι γνωστή. Όπως και να έχει, για να μην πας και πέσεις σε κάποια απάτη, ακολουθούν κάποια βιβλία με χρόνια στην αγορά και αρκετές κριτικές οι οποίες τους προσδίδουν κάποια αξιοπιστία:

Reminiscences of a Stock Operator

Reminiscences of A Stock Operator

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.18
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 308
🙋‍♂️ Συγγραφέας: E. Lefèvre, R. Lowenstein, R. Rohan
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Trading, Βιογραφία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

Trading in the Zone

Trading in the Zone

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.3
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 240
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Mark Douglas
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Trading, Ψυχολογία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία για επενδύσεις ακινήτων

🏠 Διάβασε τον οδηγό επένδυσης σε ακίνητα για αρχάριους

The Millionaire Real Estate Investor

The Millionaire Real Estate Investor

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.25
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 368
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Gary Keller
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επενδύσεις, Ακίνητα, Real Estate
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Επιπλέον βιβλία που πρέπει να διαβάσεις

Εάν αναζητάς σημαντικά βιβλία που – πραγματικά – θα καταφέρουν να σου αλλάξουν την ζωή τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω. Λαμβάνοντας το ρίσκο του να ακουστώ cheesy, θα έλεγα πως πρέπει να τα διαβάσεις πριν πεθάνεις.

Σκέψη, αργή και γρήγορη: Thinking fast and slow

Σκέψη, αργή και γρήγορη

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.18
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 726
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Daniel Kahneman
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Ψυχολογία, Επενδύσεις, Οικονομική, Ανθρώπινη Συμπεριφορά
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

Antifragile: Όσα ωφελούνται από το χάος

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.09
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 544
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Nassim Ν. Taleb
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Φιλοσοφία, Πιθανότητες, Οικονομικά, Επιστήμη, Ψυχολογία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

Ο Taleb δείχνει πάντα θυμωμένος, αφοριστικός και πάντα αντίθετος – στο σημείο του να γίνεται μαλάκας. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το ταλέντο του να μεταφέρει κρίσιμες έννοιες με σαφή και διασκεδαστικό τρόπο.

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

Fooled by Randomness στα ελληνικά

Fooled by Randomness

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.08
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 368
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Nassim Ν. Taleb
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Φιλοσοφία, Πιθανότητες, Οικονομικά, Επιστήμη, Ψυχολογία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

Skin in the Game στα ελληνικά

Skin in the Game

Βαθμολογία στο Goodreads → 3.9
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 304
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Nassim Ν. Taleb
💬 Γλώσσα: Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Φιλοσοφία, Πιθανότητες, Οικονομικά, Επιστήμη, Ψυχολογία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

Principles - Αρχές στα ελληνικά

Αρχές

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.12
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 640
🙋‍♂️ Συγγραφέας: 640
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Επιχειρήσεις, Οικονομία, Αυτοβελτίωση, Μακροοικονομία, Ηγεσία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία αυτοβελτίωσης

Αν και δεν αφορούν άμεσα οικονομικά, επενδύσεις και χρηματιστήριο, τα παρακάτω βιβλία θα βοηθήσουν κάθε επενδυτή με έμμεσο τρόπο. Αναλαμβάνουν να σου διδάξουν απαραίτητες δεξιότητες όπως η στοχοθεσία, η διαχείριση ρίσκου, η αυτογνωσία, η λήψη αποφάσεων, η πειθαρχία και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Βαθμολογία στο Goodreads → 4.37
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 432
🙋‍♂️ Συγγραφέας: James Clear
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Αυτοβελτίωση, Ψυχολογία, Παραγωγικότητα
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

Η Ευγενής Τέχνη του να τα Γράφεις Όλα στα…

Βαθμολογία στο Goodreads → 3.9
⭐⭐⭐⭐☆

✍ Σελίδες: 224
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Mark Manson
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷, Αγγλικά 🇬🇧
🔍 Θεματική: Αυτοβελτίωση, Ψυχολογία, Φιλοσοφία
🏆 Goodreads: ⭐⭐⭐⭐☆

📝 Το βιβλίο σε μία πρόταση:

💬 Αγαπημένη φράση:

📌 Key takeaways:

📕 Αγόρασε το → 🎧 Audiobook → 👂 Άκουσε περίληψη

↑ Πίσω στην αρχή

Βιβλία διαχείρισης κληρονομιάς

Βιβλία διαχείρισης κληρονομιάς: Πρέπει να Μιλήσουμε

Πρέπει να Μιλήσουμε

✍ Σελίδες: 93
🙋‍♂️ Συγγραφέας: Γ. Μπιλιάνης & Κ. Πικραμένος
💬 Γλώσσα: Ελληνικά 🇬🇷
🔍 Θεματική: Διαχείριση Περιουσίας, Διαχείριση Κληρονομιάς

Ένα από τα βασικά προβλήματα της ελληνικής (και φαντάζομαι, όχι μόνο) οικογένειας είναι τα κληρονομικά. Δεν είναι λίγες φορές που αδέρφια κόβουν ακόμα και την καλημέρα για ένα δυάρι σπίτι στην Κυψέλη ή κάτι χωράφια στο Αμύνταιο…

Όλα θα ήταν ευκολότερα αν κάθε γονιός προνοούσε να μοιράσει την περιουσία του σωστά, δίκαια και το σημαντικότερο… πριν αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο!

📙 Οι δικηγόροι Γ. Μπιλιάνης & Κ. Πικραμένος μαζί με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών έρχονται να ρίξουν φως σε αυτή τη περίπλοκη κατάσταση με ένα βιβλίο-οδηγό ο οποίος – κάποια στιγμή – θα φανεί σε όλους χρήσιμος.

Και μάλιστα, χωρίς να ζητήσουν τίποτα σε αντάλλαγμα καθώς το βιβλίο διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Στόχος του είναι να παρέχει στον αναγνώστη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα διαχείρισης και κληρονομιάς περιουσίας, δίνοντας του ικανότητα να φτιάξει ένα πλάνο που θα τον βολεύει και συνάμα, σωστό απέναντι στον νόμο.

🤝 Οι συγγραφείς επικοινώνησαν μαζί μου και το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να συνδράμω στην προσπάθεια τους είναι να το επικοινωνήσω σε σας.

📕 Κατέβασε το δωρεάν

.

↑ Πίσω στην αρχή

Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις στο intenet σχετικά με βιβλία επενδύσεων:

Υπάρχουν βιβλία επενδύσεων στα ελληνικά;

Πώς θα με βοηθήσουν τα βιβλία επενδύσεων;

Μπορώ να βρω βιβλία επενδύσεων δωρεάν;

Ποιο από τα παραπάνω βιβλία πρέπει να έχει μία βιβλιοθήκη;

Το Incerto αποτελεί μία έκδομη τα 4 βιβλία του Nassim Taleb, κόσμημα για οποιαδήποτε βιβλιοθήκη.

.

↑ Πίσω στην αρχή

Περισσότερο υλικό για επενδύσεις

Εάν σου άρεσε το συγκεκριμένο άρθρο και θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το πώς πρέπει να προσεγγίσεις το θέμα επενδύσεις διάβασε τα παρακάτω άρθρα:

Author

Γράφω για θέματα επενδύσεων, προσωπικών οικονομικών, αποταμίευσης και χρήματος τα τελευταία 5 χρόνια. Ένας online marketer ο οποίος προσπαθεί να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος.

Write A Comment